Az Eaton a Farnell „The Innovation Experts” globális podcastjában mutatja be, hogyan segítheti elő a tervezés és az elemzés a folyamatok automatizálását.

2022. október 19., szerda, 19:28

Címkék: digitalizálás eaton Farnell IIOT ipar 4.0

Az Eaton és a Farnell a 2 sorozat negyedik epizódjában (Ipar 4.0 és a gyártás jövője) a digitális gyárak építése során az adatközpontú döntések meghozatalának fontosságát vitatják meg.

A Farnell megjelentette a The Innovation Experts podcast 2. sorozatának negyedik epizódját, amelyben az Eaton, az intelligens energiagazdálkodás és ipari rendszerek éllovas szereplője szerepel.

A 2. sorozat vezető iparági szakértők véleményét osztja meg, feltárva azokat a trendeket, kihívásokat, termékeket és megoldásokat, amelyek lehetővé teszik az Ipar 4.0 alapelveinek globális térhódítását és felgyorsítják az innovációt az Ipari Dolgok Internete (IIoT) területén.

A vadonatúj podcast-epizódban az Eaton magyarázza el, hogyan érhetik el a vállalatok a folyamatok optimalizálását innovatív tervezéssel és big data adatelemzésekkel, hogy előre jelezzék az igényeket, okosabb döntéseket hozzanak és a hatékonyság új szintjét érjék el.

Alexandra Rangel, az Eaton National PowerXpert alkalmazásmérnöke azokat a kihívásokat és előnyöket tárja fel, amik azon vállalatok előtt állnak, amelyek az Ipar 4.0-t szeretnék meghonosítani és az optimális teljesítmény érdekében digitális gyárakat építeni. Az olyan új technológiák fejlődésével, mint a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás, a hiperkapcsolatok, a kiterjesztett valóság, a kobotok és egyebek Rangel a digitalizációs stratégia fontosságát hangsúlyozza, ami az Ipar 4.0 bevezetését támogatja.

„Sok vállalat érdeklődik aziránt, hogy miként használhatók fel az Ipar 4.0 alapelvei a digitalizálási stratégiája támogatására, de gyakran nem tudják, hogyan fogjanak hozzá – mondta Dave Beck, a Farnell E-mech & Passives globális igazgatója. – Az Innovation Experts legújabb epizódjában az Eaton elmagyarázza, milyen lépéseket kell megtenni az Ipar 4.0 sikeres bevezetéséhez és az összes befektetés megtérüléséhez.”

A The Innovation Experts új epizódjai néhány hetente jelennek meg, és olyan kulcsfontosságú témákat fednek le, mint az intelligens gyári tervezés és az automatizálás ereje, az ipari forradalom szinergiája a villamosítással, az Ipar 4.0-ból származó befektetések megtérülésének bemutatása, stb. A 2. sorozat összes korábbi podcast epizódja már elérhető a Farnell Technical Resources Hub oldalán, beleértve:

  • 1. rész: Frissítés az Ipar 4.0-ra új és meglévő mérések használatával – A sorozat debütáló epizódja arra összpontosít, hogy ipari gyártók hogyan tudják átvenni az Ipar 4.0 alapelveit a digitalizálás révén. Kevin Goohs, az Omega Engineering IoT-megvalósítási stratégiájának igazgatója a meglévő létesítményrendszerek kritikus megoldásokkal, például érzékelőkkel és új digitális intelligens szondákkal történő modernizálásának innovatív módjait tárgyalja, hogy valós idejű információkat rögzítsenek a gyárban. A vállalatok megtanulhatják a peremhálózati megfigyelést és vezérlést, hogyan lehet új mechanizmusokat azonosítani a big data elemzésekre, és hogy miért fontos kritikus kísérleti projektértékeléseket futtatni, mielőtt elköteleznék magukat a teljes rendszertelepítés mellett.
  • 2. rész: A fenntarthatóság, az üzleti stratégia és a partnerségek összehangolása az Ipar 4.0-val – A Schneider Electric nyújt exkluzív áttekintést a vállalat innovatív megközelítéséről az új IIoT megoldások kifejlesztésében, beleértve azt is, hogy a kulcsfontosságú ismereteket hogyan juttatják el közvetlenül az ügyfelekhez. Mark Yeeles, az Egyesült Királyságért és Írországért felelős ipari automatizálási alelnök szerint az Ipar 4.0 bevezetésének előmozdításának titka olyan stratégiai partnerek bevonása, akik segíthetnek a vállalatoknak az  optimalizált létesítmények létrehozásában. Yeeles abban bízik, hogy az Ipar 4.0 felhatalmazza a mérnököket és a létesítményvezetőket arra, hogy intelligensebb és gyakran önálló döntéseket hozzanak, amelyek racionalizálhatják a folyamatokat és felgyorsíthatják a digitális átállást.
  • 3. rész: Az integráció az Ipar 4.0 kapuja – A The Innovation Experts2. sorozatának harmadik epizódjában az Advantech mondja el, miért az integráció az Ipar 4.0 technológia alapelvei bevezetésének a kulcsa. Matt Dentino, az Advantech észak-amerikai IIoT csatorna menedzsere magyarázza el, hogy a nyílt architektúra hogyan befolyásolta a vállalat eszközintegrációs, energiagazdálkodási, digitális átalakítási, valamint valós idejű monitorozási és elemzési megközelítését. A hallgatók megismerhetik a stratégiai üzleti partnerségek és a mérnökök új generációjának felkarolásának fontosságát a versenyelőny megőrzése érdekében.

Az Eaton elkötelezett az életminőség javítása, a környezet védelme és a fenntartható működés mellett, hogy segítse ügyfeleit az energia hatékony kezelésében. A villamosítás és a digitalizáció elterjesztésével az Eaton hozzájárul a világ megújuló energiára való átállásának felgyorsításához és a legsürgetőbb energiagazdálkodási kihívások megoldásához. Az 1911-ben alapított Eatont közel egy évszázada jegyzik a NYSE-n, a cég 2021-ben 19,6 milliárd dollár bevételtért el. A vállalat több mint 170 országban van jelen.

A The Innovation Experts podcast ingyenesen elérhető a nagyobb podcast-szolgáltatóktól, beleértve a Spotify-t és az Apple Podcasts-ot.

A következő epizódok exkluzív interjúkat tartalmaznak az ABB-vel és a Red Lion Controlsszal.

A negyedik podcast-epizód, amelyben az Eaton is szerepel, már elérhető a Farnell Technical Resources Hub oldalán.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek