A Farnell az ABB-vel közösen bemutatta a „The Innovation Experts” podcast ötödik epizódját

2022. november 09., szerda, 17:46

Címkék: ABB digitalizálás Farnell IIOT ipar 4.0

A 2. sorozat legújabb podcast-epizódjában az ABB és a Farnell azt vitatják meg, hogyan hasznosíthatják a vállalatok az Ipar 4.0-t a biztonság, a termelékenység és a költségcsökkentés jelentős javításához.

A Farnell bemutatta a The Innovation Experts globális podcast-sorozat ötödik epizódját. Az új rész elkészítésében az ABB, a robotika, a gépautomatizálás és a digitalizálás egyik technológiai vezetője is részt vett.

A 2. sorozat vezető iparági szakértők véleményét osztja meg, feltárva azokat a trendeket, kihívásokat, termékeket és megoldásokat, amelyek lehetővé teszik az Ipar 4.0 alapelveire való globális átállást, és felgyorsítják az innovációt az Ipari Dolgok Internete (IIoT) területén.

Az ABB az új epizódban részletes betekintést nyújt átfogó digitalizálási programjába. Az évek során az ABB nemcsak új szoftvereket és gyártási rendszereket vezetett be meglévő gyártósoraira, hanem ezt a technológiát a teljes értékláncban alkalmazta a végpontok közötti átláthatóság növelése érdekében. Az ABB az innovációt azzal folytatta, hogy modern automatizálást valósított meg robotok és AGV-k által és szenzorokat alkalmazott a gépi szintű adatok rögzítésére a felhőben történő feldolgozáshoz, könnyen hozzáférhetővé téve azokat a jogosult felhasználók számára szerte a világon.

Az ABB szakértői, Massimiliano Cifalitti és Fabio Monachesi arról beszélnek, hogy az Ipar 4.0 miként erősíti a technológiai forradalmat, és valós példákkal mutatják be, miként lehet jelentős javulást elérni a biztonság, a termelékenység és a költségcsökkentés terén. Egyetértenek abban, hogy ez nem csak a technológiáról szól. Az Ipar 4.0 a megfelelő emberekkel való együttműködésről szól, akiknek közös célja a termelékenység biztonságos és környezetbarát módon történő növelése, így a vállalati felelősségvállalás az új ipari korszak kulcsfontosságú pillérévé válik.

„Legújabb podcast-epizódunk áttekintést nyújt az ABB stratégiájáról és taktikájáról, hogy miként alkalmazza az Ipar 4.0 alapelveit saját gyártólétesítményein belül a kiemelkedő eredmények elérése érdekében – jelentette ki Simon Meadmore, a Farnell termék- és beszállítói menedzsmentért felelős alelnöke. – Az olaszországi Frosinone-ban található nagy ABB gyárat világítótoronyként tartják számon – a rangos elismerést az olasz Gazdaságfejlesztési Minisztérium adományozza az Ipar 4.0 jelképeinek számító létesítmények elismerésére. Ebben az epizódban hallgatóink lehetőséget kapnak arra, hogy megtanulják, hogyan érhetnek el jelentős javulást a termelékenység és a hatékonyság, a biztonság, a hulladékcsökkentés és egyebek terén.”

A The Innovation Experts új epizódjai rendszeresen jelennek meg, és olyan kulcsfontosságú témákat fednek le, mint az intelligens gyári tervezés és az automatizálás, z Ipar 4.0-ból származó befektetések megtérülésének bemutatása és még sok más. A 2. sorozat összes korábbi podcast epizódja már elérhető a Farnell Technical Resources Hub oldalán, beleértve:

  • 1. rész: Frissítés az Ipar 4.0-ra új és meglévő mérések használatával – A sorozat debütáló epizódja arra összpontosít, hogy ipari gyártók hogyan tudják átvenni az Ipar 4.0 alapelveit a digitalizálás révén. Kevin Goohs, az Omega Engineering IoT-megvalósítási stratégiájának igazgatója a meglévő létesítményrendszerek kritikus megoldásokkal, például érzékelőkkel és új digitális intelligens szondákkal történő modernizálásának innovatív módjait tárgyalja, hogy valós idejű információkat rögzítsenek a gyárban. A vállalatok megtanulhatják a peremhálózati megfigyelést és vezérlést, hogyan lehet új mechanizmusokat azonosítani a big data elemzésekre, és hogy miért fontos kritikus kísérleti projektértékeléseket futtatni, mielőtt elköteleznék magukat a teljes rendszertelepítés mellett.
  • 2. rész: A fenntarthatóság, az üzleti stratégia és a partnerségek összehangolása az Ipar 4.0-val – A Schneider Electric nyújt exkluzív áttekintést a vállalat innovatív megközelítéséről az új IIoT megoldások kifejlesztésében, beleértve azt is, hogy a kulcsfontosságú ismereteket hogyan juttatják el közvetlenül az ügyfelekhez. Mark Yeeles, az Egyesült Királyságért és Írországért felelős ipari automatizálási alelnök szerint az Ipar 4.0 bevezetésének előmozdításának titka olyan stratégiai partnerek bevonása, akik segíthetnek a vállalatoknak az  optimalizált létesítmények létrehozásában. Yeeles abban bízik, hogy az Ipar 4.0 felhatalmazza a mérnököket és a létesítményvezetőket arra, hogy intelligensebb és gyakran önálló döntéseket hozzanak, amelyek racionalizálhatják a folyamatokat és felgyorsíthatják a digitális átállást.
  • 3. rész: Az integráció az Ipar 4.0 kapuja – A The Innovation Experts2. sorozatának harmadik epizódjában az Advantech mondja el, miért az integráció az Ipar 4.0 technológia alapelvei bevezetésének a kulcsa. Matt Dentino, az Advantech észak-amerikai IIoT csatorna menedzsere magyarázza el, hogy a nyílt architektúra hogyan befolyásolta a vállalat eszközintegrációs, energiagazdálkodási, digitális átalakítási, valamint valós idejű monitorozási és elemzési megközelítését. A hallgatók megismerhetik a stratégiai üzleti partnerségek és a mérnökök új generációjának felkarolásának fontosságát a versenyelőny megőrzése érdekében.
  • 4. rész: Folyamatautomatizálás megvalósítása tervezéssel és elemzéssel – Az Eaton bemutatja, hogyan érhetik el a vállalatok a folyamatok optimalizálását innovatív tervezéssel és nagy adatelemzésekkel az igények előrejelzéséhez, az intelligensebb döntéshozatalhoz és az új hatékonyság eléréséhez. Alexandra Rangel, az Eaton PowerXpert alkalmazásmérnöke azokat a kihívásokat és előnyöket tárja fel, amelyek az Ipar 4.0 alapelveihez való alkalmazkodásra és az optimális teljesítmény érdekében digitális gyárak építésére törekszenek. Az új technológiák fejlődésével Alexandra a digitalizációs stratégia fontosságát emeli ki, ami a cég Ipar 4.0 fejlődését támogatja.

Az ABB egy globális technológiai vállalat, amely termelékenyebb, fenntarthatóbb megoldásokat fejleszt. A szoftverek a villamosítási, robotikai, automatizálási és mozgási portfólióhoz való csatlakoztatásával az ABB kitágítja a technológia határait, hogy új szintre emelje a teljesítményt. A több mint 130 éves múlttal rendelkező ABB több mint 100 országban van jelen mintegy 105 000 munkatárssal.

A The Innovation Experts podcast ingyenesen elérhető a nagyobb podcast-szolgáltatóktól, beleértve a Spotify-t és az Apple Podcasts-t.

A 2. sorozat utolsó epizódjában a Red Lion Controls szerepel majd.

Az ötödik podcast-epizód, melyben az ABB is részt vesz, már elérhető a Farnell Technical Resources Hub oldalán.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek