TUDÁSTÁR

Már letölthető az e-TechJournal 4. kiadása

Az ingyenesen letölthető legújabb kiadás mélyreható betekintést nyújt az intelligens ipari érzékelőkbe és azok az ipari IoT-ben játszott kulcsszerepébe.

Akkor is segítek neked, ha látom, hogy a benzineshordó fölött akarod meggyújtani a cigidet

Fejből tudom a szakmám legfontosabb katalógusait. Egy két lábon járó ipari konfigurátorrá gyúrtam magam. Ha felébresztesz az álmomból, simán felmondom neked azokat a katalógusokat, amiket naponta használok. Ha kérdezed, hogy mi van a 32. oldalon, elmondom fejből még az olasz szöveget is. Az elmúlt huszonévben több mint 20 000 gépet építettek a tanácsaim alapján – és ezek mindegyike felelősség. Partnereim gépeinek működnie kell. Ez elég izgalmasan hangzik, ugye? Hát nem. Mert nemrég még izgalmasabb vizekre eveztem.

Felültet a felületmodellezés? – Tegyünk pontot az ’i’-re! CAD webinár

A graphIT Kft. december 8-án, 10:00 órától tartja következő ingyenes online webinárját, melyben bemutatják, hogyan lesz megtérülő egy CAD rendszerbe való beruházás.

A Farnell és a Red Lion Controls együtt készítették a „The Innovation Experts” globális podcast utolsó epizódját

A 2. sorozat utolsó epizódjában a Red Lion Controls beszél arról, hogy a gépi intelligencia és az integrált rendszerek használata fontos az IIoT keretrendszer létrehozásához.

A Farnell az ABB-vel közösen bemutatta a „The Innovation Experts” podcast ötödik epizódját

A 2. sorozat legújabb podcast-epizódjában az ABB és a Farnell azt vitatják meg, hogyan hasznosíthatják a vállalatok az Ipar 4.0-t a biztonság, a termelékenység és a költségcsökkentés jelentős javításához.

E-IoT koncepció a TECHference 2022 kiállításon

Az E-IoT koncepció 2020-as debütálása a nürnbergi EmbeddedWord 2020 kiállításon már előrevetítette, hogy az IoT területén tevékeny mérnök társadalom nagy örömmel fogadja majd egy olyan komplett teszt-infrastruktúra megjelenését, ami segíti munkájukat alkatrész, kész megoldás és szoftveres szolgálatások tekintetében egyaránt.

Már ingyenesen letölthető az e-TechJournal legújabb kiadása

A harmadik, „Ipari automatizálás – minden teljesítményről és vezérlésről” című lapszám azt vizsgálja meg, hogyan változtatják meg az ipari technológiák a termékek tervezését és gyártását.

4 ok miért NE válts S21-ről S22-re

Egy népszerű széria új modelljének érkeztével mindig felmerül a kérdés, megéri-e váltani és lecserélni a nagyjából 1 éves készüléket a legújabb változatra. A Samsung Galaxy S az Android vonalon a felsőbb kategóriába tartozik, általában az év elején jönnek az új készülékek, ezért mindig felpezsdül a tech világ az új képviselő megjelenésével.

Az Eaton a Farnell „The Innovation Experts” globális podcastjában mutatja be, hogyan segítheti elő a tervezés és az elemzés a folyamatok automatizálását.

Az Eaton és a Farnell a 2 sorozat negyedik epizódjában (Ipar 4.0 és a gyártás jövője) a digitális gyárak építése során az adatközpontú döntések meghozatalának fontosságát vitatják meg.

Tippek a zöldebb közösségi közlekedéshez

A közlekedés az egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátó globális szinten, ezért a klímacélok eléréséhez kulcsfontosságú, hogy fenntarthatóbbá tegyük ennek az ágazatnak a működését. A Schneider Electric a Harvard Business Review Analytic Services kutatásának felhasználásával új elemzést adott ki, amely bemutatja, hogyan érdemes a helyi közlekedési hatóságoknak megtervezni és megvalósítani a jövő közlekedési infrastruktúráját.

Minden, amit az RF és kerámia kondenzátorokról tudni kell

A webinárium témája: mitől egyedi a rádiófrekvenciás kondenzátor, és milyen szerepet játszanak az jövőben a KEMET HiQ-CBR sorozatú eszközök.

Hét tény a megmunkálóközpontokról

Egy fémtömbből marással, esztergálással és fúrással lehetséges összetett formát gyártani. Ezekre a munkadarab-megmunkálásokra gyakran automatizált CNC megmunkálóközpontokban kerül sor. Mit is jelent ez pontosan? Erről és más izgalmas tényekről fogunk szót ejteni...

Megjelent a Farnell „The Innovation Experts” globális podcastjának 3. epizódja

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell megjelentette a The Innovation Experts podcast 2. sorozatának harmadik epizódját az Ipari Dolgok Internete (IIoT) megoldások egyik éllovasa, az Advantech közreműködésével. A 2. sorozat vezető iparági szakértők véleményét tartalmazza, feltárva azokat a trendeket, kihívásokat, termékeket és megoldásokat, amelyek lehetővé teszik az Ipar 4.0 globális megvalósítását és felgyorsítják az innovációt az Ipari Dolgok Internete (IIoT) terén.

Esettanulmány: Egyedi árnyéktáblák a hatékony kizáráshoz/kitáblázáshoz

Egy nagy e-kereskedelmi cég raktáraiban jól látható, egyedi árnyéktáblákat használnak a kizárás/kitáblázás hatékonyságának optimalizálására és a munkahelyi biztonság kiemelésére.

Már elérhető a The Innovation Experts podcast sorozat új epizódja a Schneider Electric közreműködésével

A Schneider Electric is részt vesz a Farnell The Innovation Experts podcast sorozatában, hogy hogy megvitassák az üzleti stratégia és a fenntarthatóság összehangolásának, valamint az Ipar 4.0 a gyártásban való elterjedésének elősegítésének fontosságát.

Ha port szippantasz, csináld okosan! És a szesszel is bánj óvatosan!

Biztos, hogy nem akarod, hogy felrobbanjon az üzemed, leégjen a csarnokod, vagy akár csak egy kisebb tűzeset miatt kiszálljanak hozzád a tűzoltók. Nem akarod a munkahelyedet a Híradóban látni, mert nem figyeltél oda a részletekre. Sok veszélyes üzem van, ahol robbanásveszélyes anyagokkal, gázokkal, folyadékokkal, porokkal dolgoznak.

Joggal hetvenkedik a Bodor Laser

Az Optimum Hungária Kft. 2017-ben vállalta fel a Bodor Laser – akkoriban még nem kizárólagos – hazai képviseletét, és az első két év piacépítése után egymás után érkeztek a megrendelések a gépekre. Cikkünkben a lézervágó gépek piacának lassú átalakulását és a lézeres vágás minőségét befolyásoló tényezőket elemezzük.

Elkészült a The Innovation Experts podcast 2. sorozat: Ipar 4.0 és a Gyártás Jövője

Az Innovation Experts podcast 2. sorozata a világ vezető iparági szakértőinek részvételével tárja fel azokat az új trendeket, kihívásokat, termékeket és szoftvereket, amelyek előmozdítják az IIoT innovációkat.

Hogyan épülnek be norelem szabványos gépelemei a digitális folyamatokba, és hogyan támogatják a feldolgozóipar jövőjét?

A digitális folyamatok fokozódó gyártási integrációja az iparág egyik legaktuálisabb forró pontja. Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója azt vizsgálta meg, hogy az adatok és a szabványos gépelemek kulcsfontosságú szereppel bírnak a feldolgozóipar digitalizálásában és átalakulásában.

Az element14 közösség és az Edge Impulse webináriumot rendez a korlátozott objektumészlelésről

Az element14 közösség webináriumot tart, hogy tagjai megismerhessék az Edge Impulse újonnan kifejlesztett technikáját, a „Faster Objects, More Objects” (FOMO) technikát, amely korlátozott objektum-észlelést végez alacsony fogyasztású eszközökön, például mikrokontrollereken.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek