Új innovatív opció: Laser Contour Check

2022. augusztus 05., péntek, 06:00

Címkék: forgácsolás lézer lézertechnológia mérés méréstechnika Walter

A különböző szerszámparaméterek érintésmentes méréséhez hengeres szerszámokon a WALTER szerszámköszörű- és erodálógépeknél

A WALTER a köszörű- és erodálógépek tapintásos mérése mellett most egy új, innovatív, érintésmentes mérési lehetőséget kínál: Lézeres kontúrellenőrzés. Az új kék lézer az 1 és 52 mm közötti átmérőjű hengeres szerszámok különböző szerszámparamétereinek nagy pontosságú mérésére szolgáló intelligens mérőrendszerrel kombinálva elkerüli a vágóélek esetleges sérülését vagy a tapintásos mérések során a szondatest kopása miatt fellépő mérési hibákat.

Új opció: Lézeres kontúrellenőrzés a WALTER-től kék lézersugárral

A mérések közvetlenül az analóg lézersugárral történnek a teljes szerszámkontúron, és nem csak bizonyos pontokon, mint a tapintásos vagy digitális mérési módszerrel. Az eltérések így közvetlenül a folyamat során kompenzálhatók. Az átmérőmérés rövid, tisztítással együtt kb. 16 másodperces mérési ideje (a szerszám típusától függően) biztosítja a termelékenység növelését. A tisztítás és a kompenzáció optimalizált programsorozatai a kezelő által programozhatók és adaptálhatók. A mérőrendszer közvetlenül a gép munkaterületében található, és szükség esetén a helyére mozog. Az alkalmazott kék lézersugár nagyobb pontosságot biztosít a hagyományos vörös lézerhez képest, mivel a kék lézer rövidebb hullámhosszú, így csökkenti a diffrakciós hatásokat és optimalizálja a lézersugár geometriáját.

www.walter-machines.de

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek