PROFIsafe jeladók biztonsági alkalmazásokhoz

Ipari Ethernet platformon alapuló új PROFIsafe jeladók

2023. február 24., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás Ethernet jeladó Kvalix profinet

Az automatizálásban és különösen a funkcionális biztonság területén egyre fontosabbá válik az ipari Ethernet. A Kübler ezért a speciálisan erre alkotott moduláris és nagy teljesítményű ipari ethernetes forgójeladó platformjára alapozva egy PROFINET jeladót fejlesztett ki. A cég első ipari Ethernet biztonsági jeladóját, a SIL3/PLe tanúsítvánnyal rendelkező Sendix S58 PROFIsafe-et most a nagyközönség is megismerhette.

Az új jeladócsalád bővítésének következő lépéseként a Kübler bemutatta az új, SIL3 tanúsítvánnyal rendelkező Sendix S58 PROFIsafe jeladót. A jeladó 15 bitig szolgáltat biztonságos, 24 bitig nem biztonságos adatokat, 12 bitig pedig egyenesen teljesen redundáns, biztonságos, többfordulatú információt képes továbbítani. A platform-architektúrának köszönhetően mindez az F58 PROFINET jeladóval teljesen azonos kialakításban valósult meg. A Sendix S58 PROFIsafe jeladót a legújabb profilokkal (PROFINET v2.35 / PROFIsafe profile v2.6, PROFIdrive profile v4.2, ENCODER profile v4.2) vértezték fel.

Az Encoder Class 4 követelményeknek megfelelő jeladó a megszerzett mérési és diagnosztikai adatokat a szabványos 36/37 biztonsági telegramként szolgáltatja. Az integrált webszerver révén az új Sendix S58 100%-ban jövőbiztos. A Küblernél a Sendix márka mindig is a maximális robusztusságot és megbízhatóságot képviselte. A Safety-LockTM kialakítású robusztus csapágyszerkezetnek és az IP67-ig terjedő magas védettségi szintnek köszönhetően az új PROFIsafe jeladók szinte minden alkalmazáshoz felhasználhatók.

A platformkoncepció a funkcionális biztonság terén is különleges előnyökkel jár

Az S58 jeladókat többfordulatú forgóművel szerelték fel. Az új, klasszikus terepibusz-burkolatot nélkülöző dizájnnak köszönhetően az új jeladók helytakarékosak, ezért a legszűkebb telepítési helyekre is beépíthetők. Mind a firmware, mind a hardver oldalon megvalósíthatók a különleges vevői igények a testreszabott alapértelmezett konfigurációktól kezdve a további sorkapcsokon, megfelelőségeken (Ex 2/22) át a szélsőséges követelményeknek megfelelő felületvédelemig és az opcionális funkciókig.

Az új ipari Ethernet platform egyik legnagyobb erénye a jövőbiztosság. Az új firmware-verziók frissítéskor közvetlenül betölthetők, ami a jeladóba integrált webszerveren keresztül egyszerűen elvégezhető. Ez lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy az alkalmazás jövőbeli követelményeinek is megfeleltessék a jeladókat. Ezt a funkciót a legfrissebb/legújabb protokollvermek is kiegészítik, amelyek így lényegesen megnövelt funkcionalitást biztosítanak.

Alkalmazások

Általános gépészet, raktárlogisztika, színháztechnika, daruk, kikötői daruk, intralogisztika, AGV-k, rakodódaruk, anyagmozgatás, emelő/ollós asztalok, robotika, szállítmányozás.

www.kuebler.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek