VEZÉRLÉS / IRÁNYÍTÁS / MÉRÉS

Pontos mérések és minőség, amire számíthatsz

Minden elektronikai műhely vagy bármely kutatási és fejlesztési laboratórium működésének alapját a megfelelő tesztelő- és mérőberendezések képezik. A multiméterek, oszcilloszkópok és az egyéb speciális berendezések lehetővé teszik a szakképzett technikusok számára, hogy mindenféle mérést és vizsgálatot elvégezhessenek a vizsgált berendezésen. Az elektromos mérésekre szolgáló professzionális mérőberendezések minden elektronikai gyártásra orientált vállalat számára is nélkülözhetetlen felszerelésnek számítanak. A vizsgáló- és mérőberendezések jellegzetes tulajdonságai kell hogy legyenek: a tartósság, a minőség, a mérések reprodukálhatósága és a pontosság.

Automatizálás a laboratóriumban MTP-standardokkal és a zenonnal

A vegyiparban és a gyógyszeriparban egyre rövidebb a termékek életciklusa. A Merck KGaA új megoldást keresett a rendszerkonfigurációk könnyebb létrehozására és frissítésére, valamint a laboratóriumból a termelésbe vezető út gyorsítására. A technológiai cég a zenon segítségével az MTP-standardoknak megfelelő moduláris megoldást tudott bevezetni egy magas szintű folyamat-összehangolási rétegben (POL). A modulok rugalmas alkalmazása nagyban rövidíti a piacra kerüléshez szükséges időt.

X-tengely pozíció érzékelés abszolút biztonságos kivitelben

Nagy teljesítményű érzékelő technológia és kiértékelő egység SIL 3 és PL e biztonságintegritási szinten.

Nagy teljesítményű ipari számítógépegység 3D érzékelőkhöz

A Micro-Epsilon 3D szenzorportfóliójához immár egy nagy teljesítményű számítógépegység is elérhető az Industrial Performance Unit (IPU) formájában. A rendszer egy nagy teljesítményű ipari vezérlőből és a 3DInspect kiértékelő szoftverből áll, a 3D adatok automatizált kiértékelését lehetővé téve.

Az induktív szkennelés következő generációja

A HEIDENHAIN által bemutatott ECI 1122 és EQI 1134 abszolút forgójeladók az induktív letapogatás következő generációját testesítik meg. A nagy teljesítményű automatizáláshoz tervezett új jeladókat alacsony zajszint, alacsony sebességű hullámzás és átfogó működési adatgyűjtés jellemzi. EnDat 3 interfészüknek köszönhetően a jeladók HMC 2 egykábeles megoldással is csatlakoztathatók.

MX-rendszer: moduláris, vezérlőszekrény nélküli automatizálási rendszer

Alapkoncepciója, hogy a vezérlőszekrény kábelezését egy összekötőpanel váltja ki, amelyen keresztül számos különféle elektronikus modul automatikusan, egységes interfészeken keresztül csatlakoztatható egymáshoz. Ez a rendszer lefedi a vezérlőszekrények összes „hagyományos” funkcióját, sőt, mostantól egy-egy új modulon keresztül már Festo és SMC gyártmányú pneumatikus szelepeket is képes közvetlenül kezelni.

A mérés a lényeg

Akár 15-20 százalékkal csökkenthető energiafelhasználás, megfelelő információk az adatvezérelt döntésekhez, javuló energiabiztonság – néhány előny azok közül, amelyeket az okos fogyasztásmérő eszközök, illetve az ezekből nyert információk feldolgozását végző rendszerek alkalmazása kínál a vállalkozások számára. A Schneider Electric idén ősszel azt a célt tűzte ki, hogy a kisebb, 15-30 mérőt igénylő cégeknek is lehetőséget biztosítson a takarékosabb működésre történő átálláshoz.

Az Emerson új alumínium szűrőszabályozói javítják a folyamatok hatékonyságát és egyszerűsítik az ellátási láncokat

A legnagyobb áramlási sebesség kezelésére képes ASCO 641/642/643 alumínium szűrőszabályozók lehetővé teszik a gyártók számára, hogy egy forrásból komplett szelepvezérlési megoldásokat kapjanak.

F-Senso 2: Univerzális szorítóerő-mérő készülék a Röhm kínálatában

A befogástechnikával foglalkozó német RÖHM GmbH sikerrel mutatta be az AMB Stuttgart és IMTS Chicago szakmai kiállításokon új kialakítású moduláris rendszerét, ami a korábbi tokmányszorítóerő-mérő és az orsóbehúzóerő-mérő készülékeit váltja fel. Az új készülék a gyártásban és laborkörülmények között is megállja a helyét.

Energiahatékonyság a zenon szoftverplatform segítségével

A čelarevói sörfőzdét 1892-ben alapította a befolyásos földbirtokos, Lazar Dunđerski. Az üzem 2003-ban vált a Carlsberg-csoport részévé. Története során a sörgyár mindig lépést tartott a legújabb technológiákkal; a folyamatokat anélkül javította, hogy veszélyeztette volna termékei vagy szolgáltatásai minőségét. Ez a hagyomány ma is folytatódik. Az energia- és erőforrás-fogyasztás optimalizálása iránti igény egy részletes közmű-menedzsment rendszer kiépítéséhez vezetett az energia- és a költségellenőrzés céljából.

Nagy fényerővel és sebességgel mér az új konfokális vezérlő

Két, kifejezetten sötét vagy durva felületeken végzett mérésekre tervezett konfokális vezérlőt fejlesztett ki a Micro-Epsilon. A confocalDT 2465 és a több csúcspontos 2466 modellek rendkívül magas fényintenzitást és magas mérési sebességet kínálnak akár 30 kHz-ig.

Gyors, pontos és átfogó hang- és akusztikai tesztelés

A Farnell kínálatában elérhető NI audio- és akusztikai tesztmegoldások lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy egyszerűen, gyorsan és pontosan teszteljék az egyre bonyolultabb audioeszköz készleteket.

Az akkumulátorok hőmérsékletének figyelése kezelés és szállítás közben

Az akkumulátor összeszerelése során a tűzveszély minimalizálása érdekében az akkumulátorokat már beérkezéskor ellenőrzik a termikus rendellenességek szempontjából is. Erre a célra a nagy felbontású thermoIMAGER TIM QVGA hőkamerát használják, ami a hőmérséklet túllépése esetén riasztást indít. Ez lehetővé teszi a hibás akkumulátorcsomagok már a korai szakaszban történő kiszelektálását.

„Born to be Wild”, avagy MTP

Gondot jelent a nagyobb rugalmasság és alkalmazkodóképesség követelménye? Az új modultípus csomag technológiával mindenkor megbízhatóan és rugalmasan reagálhat a követelményekre. Cikkünkből megtudhatja, hogyan.

Az SKF a legerősebb diagnosztikai eszközével, az SKF Microlog Analyzer dBX eszközzel bővítette az állapotfelügyeleti portfólióját

Az SKF partereinek karbantartási tevékenységének állapotfelügyeleten alapuló optimalizálása terén szerzett több évtizedes tapasztalatára építve ma piacra bocsátotta az új SKF Microlog Analyzer dBX diagnosztikai eszközt.

Folyamatok megjelenítése a zenonnal

Az intuitívan üzemeltethető összetett gépek sok gépgyártó céljai között szerepelnek, már csak a szakképzett munkaerő növekvő hiánya miatt is. Az aszeptikus élelmiszeripari csomagolások vezető nemzetközi rendszer- és megoldásszállítójának, az SIG-nek ezt a palackozó gépsorok új kezelési koncepciójával sikerült elérnie. A vállalat a COPA-DATA-val együttműködve újította meg az ember-gép interfészét.

Milyen gazdasági előnyöket érhet el egy jó termelésütemező rendszerrel?

A graphIT Kft. portfólió bővítését megelőzően piackutatást végzett, melynek során azt tapasztalta, hogy Magyarországon egyre nagyobb az igény egy jó termelésütemező rendszerre.

Sorozatban mérve

Az induSENSOR DTD indukciós érzékelőt kifejezetten beépített alkalmazásokra optimalizálták a mikrométeres tartományig. A vezérlőt egy robusztus rozsdamentes acél ház védi a szennyeződéstől és a nedvességtől. A DTD mérőeszközt ezenkívül magas hőmérsékleti stabilitás, illetve az ütéseknek és a vibrációnak való ellenálló képesség jellemzi. Mindez még a zord ipari környezetekben is precíz eredményekre vezet.

Siemens-technológiát használ az E.ON új, kisbéri alállomása

Az E.ON Hungária Csoport új, teljesen automatizált alállomást adott át, amelyhez az intelligens kapcsolóberendezéseket a Siemens Zrt. biztosította.

Siemens-technológiával fejleszt az üvegipari vállalat

Országelső állapotfelügyeleti megoldás a SCHOTT Pharma lukácsházi üzemében.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek