A Farnell elérhetővé tette a DFRobot új LattePanda 3 Delta egykártyás számítógépét

2022. augusztus 11., csütörtök, 10:38

Címkék: e-commerce Farnell IT IT infrastruktúra IT menedzsment online platform online portál

A LattePanda 3 Delta a világ legkisebb X86 lapkaszámítógépe, amely a tervezőmérnökök számára korlátlan rugalmasságot és kreativitást kínál Linux, Windows 10 és Windows 11 támogatással.

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell már a DFRobot új LattePanda 3 Delta egykártyás számítógépét is raktáron tartja. A  LattePanda család legújabb tagja egy 125 mm x 78 mm x 16 mm méretű, feltörhető számítógép. A kivételes kreativitáshoz elegendő mozgásteret biztosító LattePanda 3 Delta a Linux, a Windows 10 és a Windows 11 operációs rendszereket támogatja.

Az azonos áron elérhető többi egykártyás számítógéppel összehasonlítva az Intel 11. generációs, 4 magos mobil processzorát, az N5105-öt tartalmazó LattePanda 3 Delta kínálja a legnagyobb teljesítményt. Az akár 8 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel rendelkező LattePanda 3 Delta a DFRobot valaha készült legköltséghatékonyabb terméke. Ideális megoldás a mesterséges intelligencia és IoT alkalmazásaihoz, az intelligens városokhoz, a peremhálózati számítástechnikához, az okosotthonokhoz, az arcfelismeréshez, a mesterséges intelligencia szerverhez, az intelligens megfigyeléshez, a hangfelismeréshez, a felhőalapú gépi tanuláshoz és még sok máshoz.

„A LattePanda 3 Delta készen áll arra, hogy meghatározza a számítástechnika új korszakát, és a fejlesztők, a hibbisták és az iparág újítói számára a kreativitás új szintjének hajtóereje legyen – jelentette ki Romain Soreau, a Farnell Single Board Computing részlegének vezetője. – A világ legkompaktabb egykártyás számítógépének tervezett LattePanda 3 Delta egy kivételes megoldás szűk beépítési helyű alkalmazásokhoz, amelyek nagy teljesítményt igényelnek. Ilyenek például a mesterséges intelligencia lokalizáció, a robotika, az intelligens gyár, az otthoni automatizálás, a játékok, valamint a hordozható eszközök.”

A Farnelltől gyors szállítással elérhető LattePanda 3 Delta egykártyás számítógép főbb jellemzői a következők:

  • Támogatja a 4K IPS érintőkijelzőt: Ultranagy, 3840 x 2160 pixeles felbontás és HDR funkció, valamint két C típusú USB és egy mini-HDMI port.
  • Gyorsabb processzor: A LattePanda 3 Delta CPU-ja akár 2-szer gyorsabb, mint az előző verzió, míg a GPU akár 3-szor gyorsabb a működés támogatásához, beleértve a 4K HDR videók lejátszását és a processzorigényes játékok futtatását.
  • Támogatja a Wi-Fi 6-ot: Akár 2,4 Gb/s átviteli sebességével a LattePanda 3 Delta 2,7-szer gyorsabb, mint a Wi-Fi 5. Emellett rendkívül nagy sávszélességű USB 3.2 gen2 porttal is rendelkezik, akár 10 Gb/s átviteli sebességet biztosít, amely kétszer olyan gyors, mint az USB3.2 gen1 (korábbi nevén USB3.0). A Bluetooth 5.2 az alapfelszereltség része.
  • Gigabit Ethernet: A beépített port rendkívül nagy sebességű internetkapcsolatot biztosít.
  • 42 bővíthető interfész: A bővíthető interfészek valódi biztonságot és széles gamer lehetőségeket garantálnak.
  • Gyorsabb memória és megnövelt tárhely: Az alaplap bőséges kreativitást tesz lehetővé, 2933 MHz-es nagyfrekvenciás LPDDR4 RAM-mal akár 8 GB-ig a sima, szupergyors teljesítmény érdekében. A tárhely 64 GB-ra bővült a több szoftver és adat telepítéséhez.
  • Watch Dog és automatikus bekapcsolás: Leegyszerűsíti a felügyelet nélküli működést.
  • Új hűtőventilátor: Fenntartja a LattePanda 3 Delta nagy teljesítményét.

A LattePanda 3 Delta Windows 10 licensszel is elérhető a Farnellnél.

A fejlesztők jelentős teljesítménynövekedést érhetnek el, ha a LattePanda Delta Celeron N4100-ról az Intel 11. generációs akár 2,9 GHz-es pulzus-csomag frekvenciájú Celeron N5105 processzorára frissítenek. A processzornak szinte ugyanaz a kiosztása és elrendezése, mint az előző verzióé, így a rendszer egyszerűen áttelepíthető, vagy cserével frissíthető.

„A LattePanda Team nagyon büszke arra, hogy együttműködhet a Farnell-lel – mondta Sandy Zhang, a LattePanda Team menedzsment-igazgatója. – Izgalmas üzenetet küld ügyfeleinknek, hogy a világ bármely pontján azonnal beszerezhetik nagy teljesítményű LattePanda 3 Deltánkat. Együttműködésünk biztosítja, hogy még magasabb szintű ügyfélszolgálatot tudjunk nyújtani.”

A DFRobot 2008-ban egy helyi gyártói közösségből nőtte ki magát és az elsők között volt, amely átvette a nyílt forráskódú hardvert. A vállalat innovatív, felhasználóbarát hardver- és szoftvertermékeket hoz létre, amelyek elektronikus projektek építőköveivé válnak, és erős tanulói közösséget alakítanak ki maguk körül. A DFRobot a nyílt forráskódú hardverről a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzésre, a gyártára és egyéb iparágakra bővült. A cég megoldásai az Arduino, LattePanda, Raspberry Pi, micro:bit moduloktól a diákok számára készült átfogó tanulókészletekig terjednek, mint például a Boson kit, a micro:Maqueen sorozat és a Mind Plus.

Globális disztribútorként a Farnell gyors hozzáférést tud biztosítani ügyfeleinek a projekttervezés során használható, egyszerűen használható termékekhez. Az ügyfelek a nap 24 órájában elérhető technikai támogatást, valamint ingyenes hozzáférést kapnak a Farnell webhelyén található értékes online forrásokhoz és az element14 közösséghez.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek