IT

Az MQTT protokoll új mércét állít fel a kapcsolódás és a biztonság terén a Softing Industrial Secure Integration Server szolgáltatásában

A Softing Industrial Secure Integration Server (SIS) már az MQTT protokollt is támogatja. Ez javítja a csatlakoztathatóságot és az adatintegráció biztonságát az IT/OT felhőalkalmazásokban.

A konténerek a vállalati alkalmazások jól variálható építőkockái

A szervezeteknek rugalmasan és gyorsan kell reagálniuk az ügyfelek folyamatosan változó igényeire és a piaci trendekre, ha üzletileg sikeresek akarnak maradni. Ezért kulcsfontosságú számukra, hogy szoftvereik mindig a legújabb funkciókat nyújtsák, amelyekre a felhasználóknak szükségük lehet. A SUSE szakértői szerint a szoftverfejlesztők gyorsan és megfelelő színvonalon szolgálhatják ki ezeket az igényeket, ha a konténertechnológia segítségével fejlesztik az alkalmazásokat, illetve egészítik ki azokat új funkciókkal. A konténerek ugyanis jól variálható építőkockaként működnek, így biztosítják a kellő szabadságot. A kezelésükhöz viszont megfelelő háttérre is szükség van.

HARTING ipari felhasználáshoz

A hálózati és ipari csatlakozók minden géppark vagy gyártósor szerves és pótolhatatlan részét képezik. Nekik köszönhetően az energia és az adatok hatékonyan és megbízhatóan cserélhetők. Egy olyan világban, ahol a hangsúly az automatizáláson, az innováción és a technológiai fejlődésen van, a legmegfelelőbb csatlakozók kiválasztása kihívást jelenthet a tervezők és mérnökök számára.

A HMS Networks megjelentette a Raspberry Pi adapterkártyát – tovább egyszerűsítve az Anybus CompactCom integrálását

A HMS Networks piacra dobta a Raspberry Pi adapterkártyát, ami egyszerűsített módszert kínál az ipari eszközgyártók számára az Anybus CompactCom kommunikációs interfész tesztelésére és értékelésére.

Kompatibilis és nyílt EtherCAT kommunikáció – 20 éve bizonyít a gyakorlatban

A Beckhoff által kifejlesztett és a 2003-as hannoveri váráson bemutatott kommunikációs rendszer nagy teljesítőképességű, valós idejű Ethernet-alapú technológiaként bizonyította képességeit. Folyamatos elérhetőségének és a műszaki fejlesztéseknek köszönhetően az EtherCAT stabil piaci pozíciót vívott ki, továbbá nyílt IEC-szabvánnyá vált. Jelenleg megfelelő teljesítménnyel és innovációs potenciállal rendelkezik ahhoz, hogy a következő 20 évben is megfeleljen az élvonalbeli automatizálás kihívásainak.

A Schneider Electric az ipar jövőjét formáló Hailo-8 kompakt MI-processzorral turbózza fel megoldásait

A mesterséges intelligencia kínálta előnyök ipari automatizálási megoldásokban történő még jobb kihasználását teszi lehetővé a Schneider Electric és a Hailo Technologies között létrejött technológiai együttműködés. A kooperáció révén többek között az ipari képalkotás, a minőség-ellenőrzés és a selejt csökkentése terén nyílnak meg új lehetőségek.

Más kárán (gépi) tanul az okos alkalmazásbiztonsági tesztelő

A vállalatok busás árat fizethetnek, ha akár csak egyetlen olyan szoftvert is igénybe vesznek, amely a kiberbűnözők által kihasználható sebezhetőséget tartalmaz. Hiszen ezen keresztül a rosszindulatú támadók akár a teljes rendszerükhöz hozzáférhetnek, és komoly károkat okozhatnak. A sérülékenységek azonosítása, rangsorolása és javítása azonban komoly szakértelmet és erőfeszítéseket igényel. A Micro Focus speciális megoldása anonimizált adatok és gépi tanulás segítségével teszi lehetővé, hogy a vállalatok egy kiterjedt közösség tapasztalataira alapozva tudják megkeresni és fontossági sorrendben javítani a hibákat.

Modern hozzáférésekkel a hagyományos hosztrendszerek védelméért

Sok helyen még mindig nem engedik el a hagyományos üzleti alkalmazásokat és az alattuk futó hosztrendszereket, és inkább megpróbálják egyesíteni a régi és új technológiákat, hogy a maximumot hozzák ki mindkettőből. Ez azonban fontos biztonsági problémákat is felvet, amelyeket orvosolni kell. A Micro Focus szakértői szerint a kockázatok csökkentéséhez a kulcsot a hozzáférések modernizálása jelenti.

Veszélyes területek digitalizálása

A Pepperl+Fuchs bemutatja az új, gyújtószikramentes, jövőbiztos, 5G- és Wi-Fi 6-kompatibilis Smart-Ex® 03 okostelefont, amit teljes egészében Európában, házon belül fejlesztettek ki.

Opcionális helyett kötelező: zero trust az adatvédelemben

A vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik az adatvédelem terén, ezért a zero trust megközelítés ma már szinte kötelező elemmé vált a kockázatok minimalizálása érdekében. Ám a szigorú ellenőrzést megkövetelő koncepció alkalmazása során a szervezetek gyakran ütköznek nehézségekbe. A Micro Focus szakértői szerint a kihívásokat a kapcsolódó folyamatok automatizálása orvosolja, a védelemre szoruló adatok rendszerezésétől kezdve a hozzáférések kiosztásán és felülvizsgálatán át a kockázatok értékeléséig.

Átfogó biztonság 5 lépésben a felhőnatív technológiák korában

Egyre több vállalat vesz igénybe felhőnatív technológiát, amelyek segítségével rugalmasabbá és hatékonyabbá tudja tenni működését. Ezzel együtt azonban a kiberbiztonsági fenyegetések száma is nő, mivel az új technológiák újabb támadási felületet is jelentenek. A SUSE szakértői szerint ahhoz, hogy a szervezetek kiérdemeljék és megőrizzék ügyfeleik bizalmát, és biztonságban tudják az érzékeny adatokat, átfogó biztonsági megközelítést kell alkalmazniuk a felhőnatív megoldások használatánál, amely kiterjed a kockázatok értékelésére, az átfogó biztonsági terv és a megfelelő technológiák alkalmazására, a folyamatos nyomon követésre és a biztonsági kultúra ápolására.

Az adatközpontok új korszakát hozza el a STACK és a Schneider Electric együttműködése

Olaszország első, TIER 4* minősítésű adatközpontját hozta létre Milánóban a STACK Infrastructure a Schneider Electric berendezéseit és alkalmazásait is felhasználva. Az új létesítmény EcoStruxure által működtetett épületirányítási rendszere összekapcsolódik az adatközpont elektromos, gépészeti és egyéb kritikus rendszereivel, segítve az energiafogyasztás felügyeletét, automatizálását és csökkentését.

Az MI támogatására optimalizált adatközpontok kialakításához nyújt segítséget a Schneider Electric

A következő években látványosan nő az adatközpontok mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokhoz köthető terhelése, ami egyben az ilyen létesítmények energiaigényének bővülésével is jár. A Schneider Electric új útmutatója segítséget nyújt az adatközpontok üzemeltetőinek ahhoz, hogy az MI-hez köthető igények kiszolgálására optimalizált infrastruktúrát alakítsanak ki.

Előrendelhető a legújabb Raspberry Pi 5 a Farnellnél

Érkezik és előrendelhető a gyorsabb és erősebb, javított CPU és GPU teljesítménnyel, kamerával, kijelzővel és USB interfésszel rendelkező Raspberry Pi 5.

Az NVIDIA Jetson Orin modulcsalád már elérhető a Farnell kínálatában

Az NVIDIA Jetson Orin modulok felgyorsított számítási képességeket biztosítanak különböző teljesítményszinten és áron, hogy megfeleljenek a különféle autonóm alkalmazásoknak.

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

Kingston XS1000: villámgyors, zsebméretű SSD

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP a mai napon bemutatta a kisméretű és hihetetlenül vékony XS1000 külső SSD-t. Az új biztonsági mentési megoldás az XS2000 modellhez csatlakozva bővíti a Kingston külső SSD-inek portfólióját. Mindkét meghajtó rendkívül kompakt és alig nyom 29 grammot, így zsebben is könnyen hordható.

A Schneider Electric szolgáltatásával erősödhet a kiberbiztonság a gyártóknál

Új szintre léphetnek a gyártó vállalkozások a kiberbiztonsági kockázatok kezelésében a Schneider Electric új, Managed Security Services (MSS) szolgáltatásának köszönhetően. Az új lehetőség keretében már bizonyított technológiák válnak elérhetővé a cégek számára egy rugalmas szolgáltatás részeként, minimalizálva ezáltal a rendszer sebezhetőségei által okozott leállásokat, a szellemi tulajdon elvesztéséből adódó károkat és egyéb zavarokat.

Az OPC UA alagút növeli az OPC Classic kommunikáció biztonságát

A Softing Industrial dataFEED OPC Suite 5.30-as verziója két új szolgáltatást kínál: egy OPC UA alagutat az OPC Classic kommunikáció biztonságának növelésére, valamint az InfluxDB adatbázisok támogatását.

6 érv, amiért a cégeknek megéri adatközponti meghajtót használni

Ezt a Microsoft például vízalatti létesítményekkel igyekszik orvosolni, de ezt nem minden cég teheti meg. A szerverek energiahatékonyabb működéséhez többek között az adattárolók is jelentősen hozzájárulhatnak, ha a vállalatok a rendszerüknek megfelelő megoldásokat választanak. Ám a cégek sok esetben még mindig az átlagfelhasználóknak szánt kliensmeghajtók vagy a merevlemezek mellett döntenek, amelyek a Kingston Technology szakemberei szerint nem felelnek meg az ideális IT-infrastruktúra követelményeinek. A memória- és tárológyártó az alábbiakban 6 érvet sorakoztat fel amellett, hogy a szervezetek miért járnak jobban az adatközponti SSD-kkel.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek