Ultrasima mozgástechnológia az NSK lineáris vezetékekhez

2023. szeptember 25., hétfő, 18:04

Címkék: lineáris tengely lineártechnika mérőberendezés mérőeszköz NSK

Az NSK új ultrasima mozgástechnológiája – amit a cég népszerű, általános célú NH/NS sorozatú lineáris vezetékeihez fejlesztettek ki – a világ első ilyen típusú kialakítása. A rugalmas gördülő elemek használatának köszönhetően a szabadalmaztatott technológia rendkívül konzisztens dinamikus súrlódási profilt eredményez, ami ideális a nagy pontosságú ellenőrző- és mérőberendezésekhez.

A lineáris vezetékek az alacsony súrlódás és sima mozgási jellemzők révén minden olyan rendszerhez értékes kiegészítők, ahol nagy teljesítményű mozgásvezérlésre van szükség. Emiatt az NH/NS lineáris vezetékek számos alkalmazásban használhatók, beleértve a félvezető- és LCD-gyártó berendezéseket, az autóipari gyártóberendezéseket, a szállítószalagos robotokat, az ellenőrző- és mérőberendezéseket, valamint a szerszámgépeket.

Az NSK NH/NS sorozatú lineáris vezetői ultrasima mozgástechnológiával

Az ezekben az alkalmazásokban használt berendezések napjainkban egyre kifinomultabbak. Különösen a legújabb ellenőrző- és mérőberendezések igényelnek még egyenletesebb és pontosabb mozgást, ami magas elvárásokat támaszt a lineáris vezetékekkel szemben.

Ezeket a gondolatokat szem előtt tartva az NSK egy ultrasima mozgástechnológia kifejlesztésébe vágott bele a golyó futópályájának optimalizálásával és rugalmas gördülő elemek használatával a szabálytalan „mikro-remegések” (a helyi súrlódási ingadozások okozta mozgás közbeni rövid rezgés vagy rángatózás) elnyomására. Ezek az elemek az egymásnak ütköző golyók hatását csökkentik a futópálya íves szakaszaiban, ami megakadályozza a súrlódás növekedését, és ezáltal rendkívül sima mozgást biztosít.

Az NSK ultrasima mozgástechnológiája mögött meghúzódó mechanizmust bemutató illusztráció. A bal oldali kép a szánt, a sínt, a golyó futópályáját és a rugalmas gördülő elemeket emeli ki. A jobb oldalon az optimalizált golyó visszakeringtetési pálya és a további rugalmas gördülő elemek láthatók.

Az ellenőrző és mérőberendezéseken kívül az NSK ultrasima mozgástechnológiájú lineáris vezetői a függőleges működést igénylő alkalmazásokban és egyéb olyan szerelési helyzetekben is előnyösek, ahol a működési jellemzők általában romlanak. Fontos, hogy ezek az innovatív lineáris vezetékek méretükben felcserélhetők az NSK szabványos NH/NS sorozatával, megkönnyítve a jelenleg használatban lévő egységek tervezési változtatások nélküli cseréjét.

A grafikonok azt mutatják, hogy a hagyományos, egyenetlen simaság (balra) miként aránylik az NSK ultrasima opciójának sima mozgásához

Az NSK új ultrasima technológiája az NH 15, 20 és 25 sorozatú lineáris vezetékekhez, valamint az NS 15, 20, 25 és 30 modellekhez érhető el. Az NSK összesen 28 változatot tud szállítani, beleértve a különböző hosszúságú és típusú kocsikat. Az egységek sokféle opcióval kompatibilisek, mint például az NSK K1-L kenőegységgel, rozsdamentes acél konfigurációkkal és speciális felületkezelésekkel.

www.nskeurope.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek