S100 köszörűgép: tökéletes választás a belépő szinten

Nagy pontosságú, rugalmas és megbízható

2023. február 07., kedd, 06:00

Címkék: cnc köszörű Galika köszörüléstechnika palástköszörű Studer

A STUDER univerzális belépő szintű gépet mutatott be a milánói BI-MU szerszámgépipari szakkiállításon. Az új S100-as gép a kiváló ár-teljesítmény aránynak köszönhetően ideális választás belső palástköszörülési alkalmazások széles skálájához.

„Az S100 belső palástköszörű a belépő szintet képviselve tökéletesen kiegészíti a STUDER köszörüléstechnikai porfólióját” – jelentette ki Sandro Bottazzo értékesítési vezető a milánói BI-MU szakkiállításon.

Mint minden STUDER palástköszörű, az S100-as is Granitan® gépágyra épült, amelynek kiemelkedő rezgéscsillapító tulajdonságai és termikus viselkedése nagymértékben hozzájárulnak az egyenletesen jó köszörülési eredményekhez és a jól ismert STUDER pontossághoz. A gép fejlesztése során különös figyelmet fordítottak a gépelemek egyszerű és hatékony kialakítására, ami a gépkezelő számára mind a kezelést, mind a karbantartást megkönnyíti. Az S100 felszereltsége azonban a gépet geometriailag meghatározott alapformákból és kontúrokból álló univerzális, interpolációs köszörüléssel előállítható alkatrészek gyártására is alkalmassá teszi.

STUDER S100 univerzális gép belső palástköszörüléshez

Rugalmas konstrukció számos alkatrész megmunkálásához

A gép legfeljebb két belső köszörűorsóval vagy egy belső és egy külső orsóval szerelhető fel. A fix köszörűfej mellett 2,5 fokos (Hirth fogazás) manuális és – optimális konfigurációban – 1 fokos automata köszörűfejjel is felszerelhető. A zsírral megkent belső és külső szíjhajtású orsókat egy szinkronmotor hajtja. A gépet egy Fanuc 0i-TF PLUS vezérlő működteti a jól bevált STUDER operációs rendszerrel.

Az S100 további előnye az automatizálási lehetőség. A gép opcionálisan rakodófelülettel és automata tolóajtóval is felszerelhető, automatikus működést és a nagy sorozatok gyártását lehetővé téve.

STUDER S100 köszörűfej 1× belső köszörű 1× külső köszörű

Az S100 köszörűgépen tipikusan a szerszámgyártáshoz használt szorítóhüvelyek, csapágygyűrűk, golyóscsapágyak és hengerek, valamint kis sorozatban hidraulikus vezérlőszelepek készülnek, de karimás alkatrészek külső és belső megmunkálása, menetek vagy nem kör alakú formák köszörülése is lehetséges.

A STUDER Ügyfélszolgálatban dolgozó összesen több mint 200 szakértő gondoskodik arról, hogy a gép a teljes élettartama alatt megbízhatóan és hatékonyan működjön, és minden követelménynek maradéktalanul eleget tegyen.

Az S100 műszaki adatai dióhéjban:

  • Max. munkadarabhossz: 550 mm;
  • Max. elforduló átmérő: 425 mm;
  • Max. belső köszörülési átmérő: 180 mm;
  • Max. belső köszörűkorong-átmérő: 63 mm;
  • Belső köszörűorsó-fordulatszám: 20 000 / 40 000 / 60 000 ford./perc;
  • Max. külső köszörűkorong-átmérő: 400 × 40 × 127 mm;
  • Köszörűfej: ISO50/110 vagy MT4/70 tokmányköszörűfej;
  • A gép mérete: 3 090 × 2 090 × 1 990 mm (Sz × M × Ma);
  • A gép súlya: kb. 4 500 kg.

www.studer.com

www.galika.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek