GYÁRTÁS

Ultrasima mozgástechnológia az NSK lineáris vezetékekhez

Az NSK új ultrasima mozgástechnológiája – amit a cég népszerű, általános célú NH/NS sorozatú lineáris vezetékeihez fejlesztettek ki – a világ első ilyen típusú kialakítása. A rugalmas gördülő elemek használatának köszönhetően a szabadalmaztatott technológia rendkívül konzisztens dinamikus súrlódási profilt eredményez, ami ideális a nagy pontosságú ellenőrző- és mérőberendezésekhez.

Teljes fémipari megoldások egy kézből

A lézeres vágástól a precíziós köszörülésen és forgácsoláson át a huzalszikra-forgácsolásig a fémmegmunkálás számos technológiáját felvonultatják az EMO 2023 kiállításon az Optimum Hungária Kft. partnerei. Az öt stand között az Optimum szakemberei jelentik majd az összekötő kapcsot, akik minden látogató számára személyre szabott standvezetéssel és ajánlatokkal készülnek.

Többféle beszúró, HSS szerszám és karbantartási megoldás a Dormer Pramet-től

A Dormer Pramet őszi termékbemutatójával bővíti beszúró és leszúró termékportfólióját, valamint új HSS fúrókat, menetfúrókat és karbantartó szerszámokat vezet be.

Machining Transformation (MX): Átfogó szemlélettel közelítjük meg a gyártástechnológiát

Minden vállalat számára kihívást jelent, hogy a gyártást még hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tegye. A DMG MORI az ügyfeleit ebben a Machining Transformation-nel (MX) támogatja. Az új koncepciót az EMO-n fogják bemutatni. Négy alappillérre épül: a folyamatintegráció, az automatizálás, a Digital Transformation (DX) és a Green Transformation (GX) kombinálásával támogatja a korszerű és fenntartható gyártást.

Ultrakompakt szimultán öttengelyes megmunkálás

Az egyre komplexebb munkadarabok, valamint a beállási pontosság és termelési hatékonyság növelése folyamatos kihívást jelent a fémfeldolgozó ipar szereplői számára. A szimultán öttengelyes gépek képességei kielégítő választ adnak ezen kihívásokra, bekerülési költségük azonban igen magas.

Gyors szorítás, megbízható rögzítés – a KIPP-pel

A gyorsszorítók munkadarabok befogására és beszorítására használhatók. A HEINRICH KIPP WERK gyorsszorítókat kínál sokféle kivitelben, közöttük innovatív saját fejlesztésűeket is KIPPlock és KIPPlock+ néven. Új termékek az árukínálatban a vezetőképes ESD-gyorsszorítók és az intelligens állapotérzékelők, amelyekkel lekérdezhető a működési állapot.

Nincs elavultabb, mint a tegnapi modern

A címben szereplő Csukás István-idézet mintha a magyar beszállítók mindennapjairól szólna. Minden lemezmegmunkáló cég ugyanazt szeretné: hatékony, rugalmas gyártási folyamatokat, alacsony energiafogyasztást és a képzett munkaerő hiányát nagymértékben ellensúlyozó automatizált rendszereket. Ipari automatizálással sokan és sokféleképpen foglalkoznak, de a TRUMPF új gödöllői bemutatótermében helyet kapó TruBend Cell 5000, mely egy működés közben is megtekinthető, kipróbálható, teljesen automatizált élhajlító cella, hamarosan hazai lemezmegmunkáló cégek tucatjait emelheti új szintre a nemzetközivé váló versenyben.

INDEX G220: hatékony komplett megmunkálás

Az új, kisebb méretekre optimalizált modell 76 mm-es orsótávolsággal, 230 mm-es tokmányátmérővel és 900 mm-es esztergálható hosszal teszi teljessé a teljesen újratervezett G-sorozatot.

Az élelmiszer- és italgyártók sem maradhatnak ki a digitális forradalomból

Felhőalapú platformok használata, a dolgok ipari internetének (IIoT) kialakítása, a mesterséges intelligencia (MI) bevetése – többek között ezekkel az intézkedésekkel pörgethetik fel digitalizációjukat az élelmiszeripar és italgyártás szereplői. Akik már léptek, jelentős fejlődést tudtak felmutatni, de a korszerű technológiák az okosabb energiafelhasználást, a hulladékmennyiség csökkentését is támogatják, vagyis végső soron a vállalkozások fenntarthatóbb működéséhez is hozzájárulnak.

Az NSK szerszámgépcsapágyak központi szerepet kapnak az EMO 2023 kiállításon

Ennek megfelelően a precizitás és a teljesítmény optimalizálása szimbiotikus: az olyan szerszámgépeknek, mint a maró- és esztergaközpontoknak minimálisra kell csökkenteniük a feldolgozási időt és maximalizálniuk kell a teljesítményt, miközben jó minőségű késztermékeket kell előállítaniuk szűk tűréshatárok mellett. A csapágyak központi szerepet töltenek be ebben a törekvésben. Az EMO Hannover 2023 (szeptember 18-23.) 7-es csarnokának C42-es standjának látogatói tökéletes platformot találnak az NSK legújabb csapágymegoldásainak megismeréséhez.

Újabb lökés az automatizáláshoz

A SCHUNK a lineáris tengelyek új generációját vezette be az SLD sorozattal. A dinamikus, nagy teherbírású, elektromos, lineáris, közvetlen hajtású tengelyek rövid ciklusidőket és nagyobb termelékenységet biztosítanak a nagy sebességű összeszerelési és kezelési folyamatokban az elektronikai gyártás, az e-mobilitás, illetve a Life Science számára.

Kenőanyagok az élelmiszeriparban

A kenőanyag megfelelő kiválasztása, valamint a kenőanyagok helyes kezelése támogatja a vállalatokat a biztonság, a termelékenység és a fenntarthatóság szempontjából. Ez tagadhatatlan az élelmiszeriparban is, ahol a kritikus helyzetek igen változatos skálája fordul elő: sebességek, hőmérsékletek, terhelések, páratartalom és tisztítószerek csak néhány a változók közül, amelyek kihívást jelentenek mind a berendezések és alkatrészek, mind maguk a kenőanyagok számára.

Lehet a vákuum is gazdaságos

Nagyvállalatoknál külön munkacsoportok foglalkoznak a felhasznált energia csökkentését célzó intézkedések megvalósításával kisebb-nagyobb sikerrel. Lehetne mondani, hogy sok kicsi sokra megy, de ipari méretekben sokszor nem is csak kicsit lehet nyerni innovatív megoldásokkal. A sűrített levegős rendszerek esetén is sok megoldandó kérdés van, ahol nem is gondolnánk mekkora megtakarítást érhetnénk el egyszerű megoldások alkalmazásával.

Új ajtókat nyitunk

A szabványos gépelemeket gyártó norelem új, rozsdamentes acél változatokkal bővíti zsanérválasztékát. Az új zsanérok kiváló minőségű A4 1.4401 rozsdamentes acélból készülnek, és furatos, vagy menetes rögzítéssel is kaphatók.

Az automatizált gyártás előnyei az öttengelyes megmunkálógépek esetében

A főként az autó-, elektronikai és légiiparra, az energetikára és az orvostechnológiára jellemző megnövekedett igényszint és technológiai átállás megnövelték az automatizált rendszerek teljesítményét. A jelenlegi kereslet-kínálati forgatókönyv szerint az ideirányuló beruházások hosszú távon fenntarthatóan magasabb megtérülést garantálnak. A szerszámgépek automatizálása ezenkívül azt is biztosítja, hogy készen álljunk a gyors reagálásra, ha az üzlet fellendül, és többletkapacitásra van szükségünk.

IRÁNYTŰ az ívhegesztés robotosításához 2. rész

A továbbiakban egy útmutatót, egy útikalauzt olvashat az, aki elhatározta, hogy el akar indulni a gépesítés, automatizálás, robotizálás útján. Megpróbálok rávilágítani arra, hogy milyen buktatókra, csapdákra lehet számítani, hogyan lehet azokat kikerülni, és ezáltal hogyan lehet a kívánt célhoz eljutni.

A robotok pontos és alkalmazkodóképes elektronikai gyártást biztosítanak

A robotok segíthetnek az elektronikai gyártóknak optimalizálni a gyártást, valamint gyorsan és rugalmasan adaptálni folyamataikat, hogy lépést tudjanak tartani a fogyasztási termékek rövid életciklusaival. HT Choong, az ABB Robotics elektronikai szegmensének értékesítési és marketing menedzsere elmagyarázza, hogyan.

„Könnyebb érintés” a járműgyártás számára

A Nemzetközi Tiszta Közlekedési Tanács (ICCT) szerint a könnyebb járművek alacsonyabb CO2-kibocsátással működnek. A járműipari gyártókra hárul a feladat, hogy a súlyt tekintve hatékonyabb alkatrészeket állítsanak elő, miközben a könnyebb fémek mellett, mint például az alumínium, a nehezebb rozsdamentes acélok, az öntöttvas és a kovácsolt acél is népszerűek. A nehezebb alkatrészek súlyának csökkentése azt jelenti, hogy megmunkálásukhoz szigorúbb tűréshatárokat és összetettebb kialakítást kell alkalmazni, de ehhez „könnyű érintésre” van szükség. Sangram Dash, a Sandvik Coromant váltólapkás marásért felelős termékalkalmazás vezetője elmagyarázza, hogy a könnyebb és közelebb forgácsoló CoroMill® MF80 hogyan támogatja a gazdaságosabb vállmarást és homlokmarást.

CTS – központi szerszámtároló: rugalmas szerszámtár akár 1 440 szerszám számára

A DMG MORI által kifejlesztett, kerekes szerszámtárból már több, mint 1 600 példányt értékesítettek, gyorsan üzembe helyezhető, a kompakt kialakítású és megbízhatóan üzemel.

DMG MORI City – the Home of Technology

A DMG MORI az idei EMO-n mutatja be az új, Machining Transformation (megmunkálási átállás) névre keresztelt keretrendszert, és olyan, innovatív technológiákat és megoldásokat tartalmaz, amelyek kijelölik a megmunkálás jövőjét.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek