GYÁRTÁS

Az egyszerű, pontos digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően kevesebb selejt keletkezik

A Seco Axiabore™ és az Axiabore Plus™ digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.

A termelékenység növelése szabványos gépelemek használatával

A munkaerőhiány és a közelmúlt globális eseményei okozta változások nagymértékben befolyásolták a feldolgozóipar termelékenységét. Annak ellenére, hogy ezekre a problémákra nincs egyszerű orvosság, a megrendelői igények és a gyártói elvárások magasabbak, mint valaha. A gyártók ezért gyártási folyamataik minden lehetséges aspektusát igyekeznek optimalizálni, hogy kiegyenlítsék az iparághoz viszonyított hiányosságaikat. Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója azt vizsgálta meg, hogy a szabványos gépelemek miért jelentenek kiaknázatlan lehetőségeket a gyártók számára a termelékenység, és ezzel együtt a jövedelmezőség növeléséhez.

Minden szinten szinte minden

A Renishaw neve a magyar fémiparban szinte egybeforrt a munkadarab-bemérővel, de a cég teljes portfóliója a szerszámgép diagnosztikájától, a gyártásra való előkészítéstől kezdve a gyártás közbeni méretellenőrzésen és beavatkozáson át a munkadarab teljes visszaméréséig és a vonatkozó dokumentáció elkészítéséig terjed.

Lézeres hegesztés – nem a jövő, hanem a jelen technológiája!

A MaxPhotonics új generációs léghűtéses, fiber lézer hegesztőgépei könnyűek, kis méretűek, hordozhatóak, rugalmasan használhatóak, egyszerűen kezelhetőek. Sokféle típusú anyag hegesztésére, minőségi és egyenletes hegesztési varrat készítésére alkalmasak.

Megnövelt biztonság a norelem állapotérzékelős indexálócsapjaival és tájolóperselyeivel

A norelem állapotérzékelős indexálócsapokkal és tájolóperselyekkel egészítette ki átfogó állapotérzékelős termékcsaládját. Az állapotérzékelők létesítmények és berendezések "kórállapotának" folyamatos megjelenítésére szolgálnak, detektálják a rendellenességeket, csökkentve így az anyagveszteséget, és jelentősen növelve a folyamatok megbízhatóságát. Az új, intelligens termékekkel a norelem továbbra is a piac úttörőjének számít.

Új CAM-szoftver javítja a lézergépek kezelését

A GF Machining Solutions a genfi EPHJ szakkiállításon mutatta be a LaserSUITE360 1.13.0 szoftvercsomagban található LaserCAM szoftvert, ami egyedi felhasználói felülettel rendelkezik a lézergravírozási és dekorációs tervek egyszerű létrehozásához és szerkesztéséhez.

Új 5 tengelyes, 90 mm-es KIPPflexX befogó

A HEINRICH KIPP WERK egy 90 mm széles, kisebb gépasztallal rendelkező 5 tengelyes marógépekhez készült kompakt befogóval egészíti ki a KIPPflexX sorozatot. Az új termékkel a közel 100 mm méretű munkadarabok is szabadon hozzáférhetően megmunkálhatók a külső kontúron.

A világ legnagyobb furatkése

A Sandvik Coromant, a szerszámgépek specialistája, a világ legnagyobb furatkésének kifejlesztésével a precíziós megmunkálás innovátoraként írta be a nevét a történelembe. A közel 11 000 mm (11 m) hosszú és 600 mm átmérőjű gépipari óriás kifejezetten egy finn gépipari vállalatnak, a Häkkinen Group Jyväskyläben található egységének a megmunkálási igényeihez lett kifejlesztve.

Nagy formátumú 3D nyomtatás granulátumból

A németországi WEBER a világszerte népszerű, kiváló minőségű gépeiről híres. Közel 60 évnyi műanyag extrudálási tapasztalatukra támaszkodva 2019 óta nagy építési térfogatú, granulátumos additív rendszereket is fejlesztenek és gyártanak.

Új pozicionáló eszköz pneumatikus megfogókhoz

A SCHUNK új típusú pneumatikus pozicionáló eszköze (PPD) a pneumatikus megfogók szabad pozicionálását teszi lehetővé a megfogó, az érzékelő és a pozicionáló eszköz egyszerű beállításával. Az előre gyártott PLC funkcióblokknak köszönhetően az üzembe helyezés is rendkívül egyszerű. Optimális megoldás minden megfogó alkalmazáshoz, ahol rugalmasságra van szükség, például olyan robotalkalmazásokhoz, ahol különböző méretű vagy egymáshoz közeli munkadarabok mozgatása a feladat.

36 százalékkal több fogsor. Maradhat?

Az 500 wattos lézerforrásokkal és négyzet alakú tálcával a TruPrint 2000 3D fémnyomtató immár tömeggyártásra is alkalmassá vált. A termelékenység és a minőség drasztikus emelkedése mindenekelőtt a fogászati és orvostechnikai ipar versenyképességét növelheti.

Egy egyedülálló márka

Hogy miről is szólt az EMO Hannover 2023, azt a CHIRON Group standján lehetett igazán megtapasztalni. Az „Innovate Manufacturing” jelmondatot tekintve, a vállalat bemutatta átfogó portfólióját, beleértve a gépújdonságokat élő megmunkálásokkal, a nagymértékben variálható automatizálási megoldásokat és az innovatív szolgáltatásokat.

Új univerzális rakodórendszer: insertLoad

Az S33 és S31 univerzális palástköszörűgépek be- és kirakodását végző új insertLoad automatizálási megoldás a munkadarabokat az orsóközéppontok közé, illetve a tokmányba helyezi.

A TRUMPF bemutatta a világ leggyorsabb mobil hajlítócelláját

Új automatizálási megoldást fejlesztett ki a TRUMPF a rendkívül hatékony TruBend 7050 géphez. A Flex Cell mobil robotcella néhány egyszerű lépésben rögzíthető az élhajlítógépre, ami ezáltal több órán keresztül is képes lesz az automatikus, gépkezelői beavatkozás nélküli működésre. A fémmegmunkáló vállalkozások így kezelni tudják a megrendelésekben mutatkozó változékonyságot, és képesek lesznek leküzdeni a szakképzett munkaerő hiányát.

Forgácsolószerszámok a fenntarthatóság jegyében

A fenntarthatóság gyakran visszaköszön a címlapokról, sokat foglalkozik vele a média, valamint a tudományos kutatások és gyakorlati képzések során is egyre mérvadóbb szemponttá vált. A kérdés, hogy a fenntarthatóság csupán egy üres jelszó, vagy napjaink legfontosabb kihívása?

Gépautomatizálási lehetőségek teljes skálája az EMO kiállításon

A Yamazaki Mazak az automatizálási megoldások teljes skáláját felvonultatta az EMO 2023 szakkiállításon. A 11 automatizált rendszer mindegyike képes a gépkihasználtság, a termelékenység és a jövedelmezőség növelésére.

Még nagyobb fokú autonómia a megmunkálásban és a műhelyben egyaránt

„Az AMR 2000-hez hasonló automatizálási megoldások valósítják meg a DMG MORI megmunkálásra vonatkozó jövőképének, a Machining Transformation négy alappillérének egyikét” – magyarázta Cornelius Nöß, a DECKEL MAHO Pfronten ügyvezető igazgatója. A másik három alappillér a folyamatintegráció, a Digital Transformation (DX) és a Green Transformation (GX). A DMG MORI folyamatosan továbbfejlesztett automatizálási termékpalettáját két világpremierrel bővítette, amiket az EMO-n is bemutatott. A PH Cell 800 egy rugalmas palettakezelő rendszer, amelyet egyedülállóan lehet konfigurálni, az AMR 2000 pedig egy autonóm robot, amelyet moduláris platformként szerszámok, paletták, forgácstároló kocsik szállítására egyaránt lehet használni.

Nagy teljesítmény és maximális rugalmasság

Két esztergaorsó, egy szerszámtárral felszerelt maróorsó, valamint két alsó, egyenként 12 állomásos revolver = rugalmasság és termelékenység az autóiparban, az orvostechnológiában, a mezőgazdaságigép-gyártásban és a légiiparban használt komplex geometriájú, mégis nagy precizitású munkadarabok sorozatgyártásában.

Amikor a méret a lényeg

A Builder Extreme PRO termékcsalád készülékei az egyik legnagyobb munkatérrel rendelkező FFF (szálhúzásos) technológiájú berendezések a piacon.

Nagyban játszva olcsóbb: 30–60 kW-os Bodor lézerek a lemezvágásban

Az ultranagy lézerek újraértelmezik a sebességre, a pontosságra és a vágási képességekre vonatkozó szabályokat. Az autó- és repülőgépipartól kezdve az elektronikán át a nehézgépgyártásig sok iparágat forradalmasítanak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek