ÉPÜLET

Üzembiztonság és energiahatékonyság – az Ön üzeme hogyan vizsgázna a gyakorlatban?

Az elektromos rendszerek zökkenőmentes működésének és az üzemzavarok kockázatának csökkentése érdekében egyre több iparcég építtet be nagy megbízhatóságú energiaelosztási berendezéseket. Modern hálózatszimuláció segítségével pedig már az üzembe helyezés előtt tesztelhetőek a megálmodott rendszer működési jellemzői. Kőhegyi Attilát, a Kőhegyi Mérnöki Iroda Kft. ügyvezető helyettesét a villamosenergia-elosztási rendszerek megtervezésének folyamatáról kérdeztük, amelyet többek között két vezető, nemzetközi autóipari szereplő magyarországi beruházásaihoz is használtak a közelmúltban.

A Pick Arénában a Siemens biztosítja az energiaelosztást

A szegedi sportkomplexum kisfeszültségű energiaelosztási berendezéseit a Siemens biztosította.

Vezető pozícióban a Schneider Electric az energiamenedzsment szoftverek területén

Vezető helyen végzett a Schneider Electric az energiamenedzsment szoftvereket kínáló vállalkozások között a Verdantix kutató- és tanácsadó cég „Green Quadrant: Energy Management Software 2023.” című jelentésében. Ez a pozíció újabb elismerése a vállalat átfogó képességeinek és megoldásainak, valamint a rendszerintegráció kapcsán alkalmazott előremutató megközelítésének.

400 tonna CO2-dal kevesebb lesz – maradhat?

Éves szinten 400 tonnával lesz kisebb a Schneider Electric Dunavecsén épülő üzemének hűtéséhez és fűtéséhez kapcsolódó CO2-kibocsátás a telepített talajszondás hőszivattyúrendszernek köszönhetően egy hagyományos, gázüzemű rendszerhez képest. A megoldás életciklusra vetített éves költsége mintegy negyede egy gázkazános kialakítás költségének.

Kiemelten fontos otthonaink energiahatékonyságának növelése

A múlt télen a háztartások háromnegyede csökkentette energiafelhasználását a Schneider Electric friss, nemzetközi felmérése szerint, a legtöbben az energiaszámlák csökkentése érdekében cselekedtek így. A megkérdezettek 86 százaléka kiemelten fontosnak tartja otthona energiahatékonyságának növelését. A Schneider Electric korábbi, magyarországi online kutatása szerint a hazai lakástulajdonosok 90 százaléka valósítana meg energiahatékonysági fejlesztést ingatlanjában.

Beléptető rendszerek a maximális üzemi higiéniáért!

Az élelmiszerbiztonsági előírások szinte évről évre szigorúbbak. Az ellenőrzéseknek nő a jelentősége, és a fogyasztók egészségtudatossága, figyelme és öntudatossága is ezzel együtt élesedik. Az üzemi higiéniai előírások betartása ma már a kötelezőn is túlmutat: ha egy élelmiszeripari vállalkozás életben szeretne maradni, akkor nincs más választása, mint ezen előírások legszigorúbb követése.

Így reagálnak az energiakrízisre a hazai cégek

A gyorsan változó energiaárak és a fenntarthatóság előtérbe kerülése lépésre ösztönzik a hazai vállalkozásokat is. A Schneider Electric friss felméréséből többek között kiderül, hogy a válaszadók túlnyomó többsége már megvalósított ilyen irányú fejlesztést, vagy éppen folyamatban van náluk a beruházás. A válaszokból az is kiderült, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy a fogyasztásmérés és a fejlett vezérlőrendszerek alkalmazásával tesznek az energiahatékonyság javításáért.

A Samsung C&T és az ABB megállapodást köt az okosépületet szolgáló megoldások bővítéséről

A partneri együttműködés közös innovációs lehetőségeket nyit a kereskedelmi és lakóingatlan-kezelők számára, különösen az automatizálás, az energiagazdálkodási és a szolgáltatási rendszerek terén.

Megerősítették a bécsi reptér biztonsági rendszerét

Korszerűsítették a bécsi repülőtér biztonsági rendszerét. Ennek keretében új felügyeleti rendszert kapott a biztonsági zónákat kezelő irányítóközpont. Ez a központ több mint 40 épület 1800-nál is több hozzáférési pontját (például ajtókat vagy zárakat) és összesen 2700 kamerát, valamint 1300 beléptetőpontot menedzsel. De itt naplózzák például azt is, ha őrizetlenül hagynak egy poggyászt, majd elindítják a megfelelő eljárást.

Schneider Electric megoldásokkal lesz még energiahatékonyabb a Decathlon Horvátországban

Közel harmadával is csökkenthető az épületek szén-dioxid-kibocsátása azokkal a technológiákkal, amelyeket a Schneider Electric biztosított a Decathlon horvátországi áruházai számára a két vállalat között létrejött megállapodás eredményeként. Az energiahatékonyság növelése érdekében az épületüzemeltetőknek három intézkedésre kell összpontosítaniuk: mérés és felügyelet, automatizálás és felügyelet, valamint optimalizálás az analitika segítségével.

Mikrogridre kapcsolták a Siemens müncheni központját

Új, intelligens villamos energia hálózat, azaz mikrogrid felel augusztustól a több ezer fős müncheni Siemens-központ energiagazdálkodásáért. A bécsi és milánói Siemens-telephelyeken már alkalmazott megoldás számos lehetőséget nyit az áramforrások még hatékonyabb kihasználása előtt: rugalmasan kombinálja a hálózatról, valamint a saját energiatermelő rendszerekből (pl. napelemek) származó villamos energiát, és megszervezi az energiatárolást.

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti.

Az Atlétikai Világbajnokság zökkenőmentes energiaellátását is Siemens-eszközök segítik

A versenynek otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ a Siemens kis- és középfeszültségű energiaelosztási rendszereit használja.

Okosépületek biztonsági szoftvereinek vezető szállítója a Siemens

A Siemens egységes épületbiztonsági megoldásainak fejlett képességeit méltatta friss jelentésében (Green Quadrant: Integrated Smart Building Security Software 2023) a piacot meghatározó tíz szoftvergyártót kiértékelő Verdantix elemző vállalat.

Kizöldül a fémipar

Minden év április 22-én ünnepeljük a Föld Napját, ami a fémipar szereplői számára is alkalmat ad arra, hogy elgondolkozzanak saját cselekedeteikről, és arról, hogy ezek milyen hatással vannak a környezetre. A Mazak stratégiai szempontnak tekinti a fenntarthatóságot, és az energiatakarékossági intézkedéseket az ügyfelei számára is elérhetővé teszi – ami egyre inkább versenyelőnnyé válik a nemzetközi piacon.

Hatékonyabb, csendesebb működést biztosít az új Multi-split klímarendszer

A Toshiba Air Conditioning innovatív fejlesztésekkel frissíti a kimagasló részterhelési hatékonyságot és csökkentett zajszintet biztosító Inverter Multi-Split (IMS) légkondicionáló rendszerét. A Toshiba Air Conditioning a Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) része, ami az intelligens klíma- és energetikai megoldások globális vezető vállalata.

Tüzet szüntess!

A tűzesetek megelőzése érdekében az épületek tervezőinek és üzemeltetőinek vegyes stratégiát kell alkalmazniuk, melynek része a tudatosítás, a megelőzés és az evakuálás. A nagyvárosok büszkeségei, a nagy méretű, komplex épületek elterjedése növekvő biztonsági kockázattal jár, de az új megoldások az egyszerűbb tervezés és karbantartás, valamint a könnyebb üzemeltetés előnyét biztosítják. Seres Zoltánt, a Siemens Zrt. tűzvédelmi és biztonságtechnikai termékekért felelős értékesítőjét a modern tűzbiztonsági rendszerek működéséről kérdeztük.

Siemens megoldások a megújuló veszprémi várnegyedben

Már négy műemlék-épület felújítása során alkalmazták a vállalat tűzjelző- és épületfelügyeleti rendszereit, valamint komfortautomatikai megoldásait a nagyszabású projekt keretében.

A Toshiba bemutatja a következő generációs Digital Inverter légkondicionáló egységet

A klímaberendezés izgalmas továbbfejlesztése még könnyebbé teszi a Digital Inverter telepítését és karbantartását

A legmodernebb energiamenedzsment megoldásokkal épül újjá a Notre-Dame

A legmodernebb energiamenedzsment megoldások bevezetésére írt alá együttműködési megállapodást a párizsi Notre-Dame helyreállításáért felelős szervezet és a Schneider Electric. A vállalat a jelenleg legkorszerűbbnek számító energetikai berendezéseket teszi elérhetővé a székesegyház számára, így a helyszíni áramellátáshoz szükséges ezközökön túl az épületben olyan épületirányítási rendszert (BMS) is telepítenek, ami annak energiagazdálkodását és energiafogyasztását is optimalizálja. A Notre-Dame-ot várhatóan 2024-ben nyitják majd meg újra a látogatók előtt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek