A kenőrendszer meghosszabbítja a lánc élettartamát

2022. november 18., péntek, 16:05

Címkék: élelmiszeripar kenés kenéstechnika kenőrendszer mezőgazdaság mezőgazdasági gép SKF

Az SKF OCL-M automata kenőrendszer a lánckopás csökkentésével elősegíti a mezőgazdasági gépek teljesítményének fenntartását a betakarítási szezon során.

A kifejezetten a bálázókhoz és kombájnokhoz kifejlesztett OCL-M rendszer pontos mennyiségű kenőanyagot adagol a mozgó lánchoz. Ez csökkenti a lánc kopását, és a kézzel kent láncokhoz képest akár ötször hosszabb üzemi élettartamot biztosít.

„A gazdálkodók nem szeretik, ha bármi elvonja a figyelmüket - csak arra van szükségük, hogy a bálázógépek mindvégig kitartsanak az aratás ideje alatt” - mondta Daniel Gonzales, az SKF globális mezőgazdasági kenéstechnikai kínálatáért felelős igazgató. „A lánckopás csökkentésével az OCL-M automata kenőrendszer csökkenti a gépleállás kockázatát.”

A kenőrendszer használatával nincs szükség kézi kenésre, ezáltal fokozott biztonság érhető el. Az OCL-M keféket is tartalmaz, amelyek működés közben tisztítják a láncot. Ez kiküszöböli a nagy mennyiségű por és széna okozta hatásokat, és tovább növeli a berendezések megbízhatóságát. A pontos adagolás több szempontból is mérsékli a költségeket: csökkenti a kenőanyag-felhasználást; nincs szükség kézzel történő kenésre; valamint a lánc megbízhatóságának fokozásával csökkenti a karbantartási igényt.

Az OCL-M előre konfigurált készletekben kapható, melyek mérete a kenést igénylő láncok számától és típusától függően változik. A kenőberendezés mechanikus meghajtású, nincs szükség hidraulikus vagy elektromos szerelvényekre, ezért egyszerűen telepíthető.

A rendszert közvetlenül a berendezés tengelyére kell felszerelni. A különböző adagoló elemek és fúvókák lehetővé teszik a kenőanyag széles skálán történő adagolását. Az adagolás egy állítótárcsa mozgatásával könnyen beállítható. Ez segítséget nyújt a rendszer számára a változó követelményekhez való alkalmazkodáshoz, például nagyobb gépek vagy szélsőségesebb körülmények esetén.

Bár a rendszer haszonélvezője végső soron a gazdálkodó, a kenőrendszer telepíthető a gép használatbavétele előtt, például a berendezés-gyártó (OEM) által. Ez az SKF mérnöki hálózata által támogatott versenyelőnyhöz juttatja az OEM-et. Továbbá lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy egy olyan egyszerű, eladható terméket kínáljanak, mellyel kapcsolatban nem merülnek fel alkatrészpiaci problémák.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek