TERMÉK + MEGOLDÁS

Az induktív szkennelés következő generációja

A HEIDENHAIN által bemutatott ECI 1122 és EQI 1134 abszolút forgójeladók az induktív letapogatás következő generációját testesítik meg. A nagy teljesítményű automatizáláshoz tervezett új jeladókat alacsony zajszint, alacsony sebességű hullámzás és átfogó működési adatgyűjtés jellemzi. EnDat 3 interfészüknek köszönhetően a jeladók HMC 2 egykábeles megoldással is csatlakoztathatók.

Átfogó biztonság 5 lépésben a felhőnatív technológiák korában

Egyre több vállalat vesz igénybe felhőnatív technológiát, amelyek segítségével rugalmasabbá és hatékonyabbá tudja tenni működését. Ezzel együtt azonban a kiberbiztonsági fenyegetések száma is nő, mivel az új technológiák újabb támadási felületet is jelentenek. A SUSE szakértői szerint ahhoz, hogy a szervezetek kiérdemeljék és megőrizzék ügyfeleik bizalmát, és biztonságban tudják az érzékeny adatokat, átfogó biztonsági megközelítést kell alkalmazniuk a felhőnatív megoldások használatánál, amely kiterjed a kockázatok értékelésére, az átfogó biztonsági terv és a megfelelő technológiák alkalmazására, a folyamatos nyomon követésre és a biztonsági kultúra ápolására.

Hadat üzent a horror várólistáknak a Haas

A koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt megzavart ellátási láncok termékhiányhoz, növekvő költségekhez és hosszabb szállítási időkhöz vezettek. A raktározási kapacitások növelése jelenti az egyik lehetséges megoldást, amit azonban a raktártechnika magas beruházási költségei miatt nem minden gépgyártó engedhet meg magának.

Könnyen javíthatja a munkahelyi biztonságot és optimalizálhatja teljesítményét

Színezze ki az utat egy továbbfejlesztett munkahely felé az S3700 jel- és címkenyomtatóval. A többszínű nyomtatási és formavágási képességekkel ez a nyomtató hatékony azonosítást hoz létre, amely megfelel az alkalmazási és munkaterületi szükségleteknek.

Mikromotorok mint az intralogisztika hajtóereje

Az intralogisztikában megfelelő szállítási struktúrák az előfeltételei minden iparágban annak, hogy a jövőben képesek legyenek ellenállni az egyre növekvő nyomásnak. Ennek alapja az átfogó automatizálás, ami elképzelhetetlen lenne erőteljes mikromotorok sokasága nélkül.

A digitális ikrek fellendítik a gépfejlesztést

Gyorsabb piacra jutási idő, hatékonyabb tervezés, nagyobb funkcionalitás és jobb minőség – ezek a digitális ikrek előnyei a gép- és rendszergyártók számára. A Festo keményen dolgozik azon, hogy automatizálási komponenseit digitális ikerrel – adminisztrációs héjakkal történő digitális ábrázolással – lássa el. A vállalat összefogott más német automatizálási partnerekkel és az Industrial Digital Twin Association (Ipari Digitális Ikrek Szövetség) szervezetével, mivel a gép- és rendszerépítők egyik legfontosabb elvárása a szabványosítás. A digitális ikrek által kínált előnyöket a Siemenssel közösen épített gép mutatja be egy címkézési alkalmazásban.

MX-rendszer: moduláris, vezérlőszekrény nélküli automatizálási rendszer

Alapkoncepciója, hogy a vezérlőszekrény kábelezését egy összekötőpanel váltja ki, amelyen keresztül számos különféle elektronikus modul automatikusan, egységes interfészeken keresztül csatlakoztatható egymáshoz. Ez a rendszer lefedi a vezérlőszekrények összes „hagyományos” funkcióját, sőt, mostantól egy-egy új modulon keresztül már Festo és SMC gyártmányú pneumatikus szelepeket is képes közvetlenül kezelni.

A Hornnal nem jelent kihívást a furatok szuperfiniselése

A hannoveri EMO 2023 fémmegmunkálási szakvásáron mutatja be a Horn Supermini szerszámrendszerének legújabb, innovatív darabját az ultrafinom megmunkálás területén. A szerszámgyártó egy új, precíziósan megmunkált homlokfelületű szerszámmal bővítette Supermini szerszámcsaládját, amit kifejezetten a furatok ultrafinom megmunkálására terveztek.

Miért nyújtanak a tömör keményfém fúrók nagyobb és megbízhatóbb teljesítményt?

A forgácsoló ipar jelentős változásokon ment keresztül az utóbbi években. Egyre nagyobb az igény a jobb minőségre és a megbízhatóbb termékekre – a gyártócégeknek igazodniuk kell az elvárásokhoz.

Az adatközpontok új korszakát hozza el a STACK és a Schneider Electric együttműködése

Olaszország első, TIER 4* minősítésű adatközpontját hozta létre Milánóban a STACK Infrastructure a Schneider Electric berendezéseit és alkalmazásait is felhasználva. Az új létesítmény EcoStruxure által működtetett épületirányítási rendszere összekapcsolódik az adatközpont elektromos, gépészeti és egyéb kritikus rendszereivel, segítve az energiafogyasztás felügyeletét, automatizálását és csökkentését.

High-tech gépek a tökéletes könnyűfém felnikért

A keréktárcsák gyártásába – a gyártástól a befejezésig – a részletekre való odafigyelés és a szakmai hozzáértés egyaránt szerepet játszik. A nagy kereslet kielégítése érdekében a ROC folyamatosan bővítette mind a gyár területét – hiszen minden egy garázsban kezdődött –, mind a gyártási kapacitását. Nem sokkal a vállalat alapítása után a marás tekintetében a DMU monoBLOCK sorozatból származó 5 tengelyes szimultán megmunkálóközpontok mellett döntöttek. Ma már 14 van a műhelyben, amelyeket 3 műszakos üzemben éjjel-nappal teljes kapacitással használnak. A ROC beta tesztelő ügyfélként 2022-ben öt 2. generációs DMU 75 monoBLOCK gépet tesztelt.

A mérés a lényeg

Akár 15-20 százalékkal csökkenthető energiafelhasználás, megfelelő információk az adatvezérelt döntésekhez, javuló energiabiztonság – néhány előny azok közül, amelyeket az okos fogyasztásmérő eszközök, illetve az ezekből nyert információk feldolgozását végző rendszerek alkalmazása kínál a vállalkozások számára. A Schneider Electric idén ősszel azt a célt tűzte ki, hogy a kisebb, 15-30 mérőt igénylő cégeknek is lehetőséget biztosítson a takarékosabb működésre történő átálláshoz.

A biogyártó ipar átállása az egyszer használatos berendezésekre

A biológia és a személyre szabott orvoslás fejlődésével a biogyógyszeripar a nagyüzemi gyártási folyamatoktól az egyszer használatos gyártási stílus felé mozdul el. A gyártók egyre inkább felismerik az rugalmasság előnyeit, és alkalmaznak egyszer használatos technológiákat az új termékek és tételek gyors és hatékony előállítása érdekében. Az egyszer használatos technológiák eldobható, biofeldolgozásra alkalmas berendezéseket használnak a hagyományos rozsdamentes acél helyett. A tételek közötti időigényes clean-in-place (CIP) és steam-in-place (SIP) folyamatok kiiktatásával az egyszer használatos technológiák csökkentik a munkaerő, az anyag- és a közüzemi költségeket, és felgyorsítják a termék piacra kerülését.

Az MI támogatására optimalizált adatközpontok kialakításához nyújt segítséget a Schneider Electric

A következő években látványosan nő az adatközpontok mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokhoz köthető terhelése, ami egyben az ilyen létesítmények energiaigényének bővülésével is jár. A Schneider Electric új útmutatója segítséget nyújt az adatközpontok üzemeltetőinek ahhoz, hogy az MI-hez köthető igények kiszolgálására optimalizált infrastruktúrát alakítsanak ki.

Sokoldalú leszúrás és beszúrás, hogy a pályán maradjon

A Sandvik Coromant, a forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek specialistája, korszerűsíti a régóta ismert CoroCut® 1-2 leszúrási és beszúrási termékcsaládját. A nagyobb stabilitás, a még nagyobb rugalmasság és a jelentős termelékenység-növekedés csak néhány azon előnyök közül, amelyeket az új CoroCut® 2 rendszer nyújt.

Autodesk PLM – megoldás felhő alapokon

Az Autodesk PLM a felhőalapú adat- és folyamatkezelést biztosít, egyszerűen konfigurálható, azonnali munkafolyamatok mozgásban tartják a projekteket, míg a többféle CAD-integráció révén a tervezőcsapatok az általuk ismert eszközökkel dolgozhatnak. Ez biztosítja a gyors együttműködés előnyeit a partnerek, beszállítók és a belső szervezeti egységek között, függetlenül a fájltípustól. Használja ki az összekapcsolt emberek, folyamatok és adatok előnyeit az Autodesk PLM segítségével, és tegye hatékonyabbá munkáját.

Előrendelhető a legújabb Raspberry Pi 5 a Farnellnél

Érkezik és előrendelhető a gyorsabb és erősebb, javított CPU és GPU teljesítménnyel, kamerával, kijelzővel és USB interfésszel rendelkező Raspberry Pi 5.

A GF Machining Solutions bemutatta az új CUT F sorozatot

A több mint 100 éves szikraforgácsolási tapasztalatra hagyatkozva a cég új AgieCharmilles CUT F 350/600 berendezését kifejezetten arra tervezték, hogy a vállalat számos innovatív technológiájának köszönhetően könnyen kezelhető és rugalmas legyen. Ezen technológiák közé tartozik az Uniqua vezérlés, az ISPS és az iWire funkciók, az RFID Smart Wire rendszer, valamint a termikus stabilitás érdekében végzett konstrukciós fejlesztések és a nagyobb pontosság érdekében használt finom lézeres korrekció.

Solid Edge és egyéb CAD alkalmazások használata nagyteljesítményű munkaállomások nélkül

A Solid Edge az egyik legnépszerűbb számítógépes tervezőprogram (CAD), 3D modellek és tervek létrehozására. Hagyományosan a CAD programokat – így a Solid Edge-et is – nagyteljesítményű asztali munkaállomásokon, csúcskategóriás grafikus kártyákkal használják, hogy gyors válaszidőket és valósághű megjelenítést nyújtsanak. A megfelelően felépített virtuális asztali infrastruktúra (VDI) egy költség-hatékonyabb, szerény teljesítményű munkahelyekről és távolról is alkalmazható alternatívát kínál a Solid Edge valamint más CAD alkalmazások széles körű használatára.

Az NVIDIA Jetson Orin modulcsalád már elérhető a Farnell kínálatában

Az NVIDIA Jetson Orin modulok felgyorsított számítási képességeket biztosítanak különböző teljesítményszinten és áron, hogy megfeleljenek a különféle autonóm alkalmazásoknak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek