TERMÉK + MEGOLDÁS

Partnerség az automatizált jövőért

2023. június 27–30. között a világ legnagyobb intelligens automatizálási és robotikai szakkiállítása kulcsfontosságú technológiákat vonultatott fel Münchenben. A SCHUNK pedig olyan intelligens új fejlesztéseket mutatott be az automatica kiállításon, amelyek a kezelési feladatok átlátható, rugalmas és megbízható elvégzését teszik lehetővé.

Gigászi teljesítmény elérése

Számos, különféle művelet során végeznek marást nagy szerszámkinyúlással, amelyet a szerszám kialakítása vagy a munkadarab-befogó készülék befolyásol. Jellemző alkalmazási területe a mély zsebek marása, amelyeket vállak, meredek falak határolnak, ezenkívül alámetszések is előfordulnak. A hosszú kinyúlás miatt a szerszám merevsége csökken, és ez rontja a megmunkálás stabilitását is. Emiatt rezgések lépnek fel, a megmunkált felület rossz minőségű lesz, és a szerszám élettartama is csökken.

Algákkal vonják ki a szenet a légkörből

Mikroalgákat vet be a Brilliant Planet a légkörben lévő szén kivonására, a Schneider Eletric által fejlesztett alkalmazás is támogatja a kezdeményezés sikerét. A módszert kikísérletező cég most azon dolgozik, hogy szélesebb körben is elterjedjen a megoldás. A szén-dioxid-megkötési technológiáknak az éghajlatváltozás elleni küzdelemben van jelentős szerepe.

Kicsiny a béka, de nagy a szája

A kompakt, precíziós CM-1 öttengelyes megmunkálóközpont a függőleges megmunkálóközpontokra jellemző képességek teljes tárházát nyújtja mindössze 1 400 × 1 900 mm alapterületen. Ultrakompakt kialakítása megtévesztő lehet, a CM-1 ugyanis teljes körű gyártási feladatokkal képes megbirkózni, ezenkívül a kis méretű, bonyolult részek vágásához is tökéletes. A TRT70 kéttengelyes billenő forgóasztallal kiegészítve egy sokoldalú öttengelyes megoldást kapunk kisebb munkadarabok számára.

Az SKF a legerősebb diagnosztikai eszközével, az SKF Microlog Analyzer dBX eszközzel bővítette az állapotfelügyeleti portfólióját

Az SKF partereinek karbantartási tevékenységének állapotfelügyeleten alapuló optimalizálása terén szerzett több évtizedes tapasztalatára építve ma piacra bocsátotta az új SKF Microlog Analyzer dBX diagnosztikai eszközt.

Megnövelt munkatér és rugalmasság

A 2023. májusi Ipar Napjai szakkiállítás legnagyobb, központi helyen elhelyezkedő standjának egyik fénypontja az Optimum Hungária Kft. által 2023-tól képviselt, Ausztriában gyártott EMCO esztergája volt. A széria harmadik generációs modelljének számító HYPERTURN 45 G3 gépről Mitik László, az Optimum CNC-technológusa beszélt a TechMonitor olvasóinak.

Fókuszban a zöld hidrogén: új és egyedülálló technológiát kínál a Bosch

A vállalat megkezdte a hidrogén-előállításhoz szükséges elektrolizáló berendezések fejlesztését.

Folyamatok megjelenítése a zenonnal

Az intuitívan üzemeltethető összetett gépek sok gépgyártó céljai között szerepelnek, már csak a szakképzett munkaerő növekvő hiánya miatt is. Az aszeptikus élelmiszeripari csomagolások vezető nemzetközi rendszer- és megoldásszállítójának, az SIG-nek ezt a palackozó gépsorok új kezelési koncepciójával sikerült elérnie. A vállalat a COPA-DATA-val együttműködve újította meg az ember-gép interfészét.

Intelligens befogások a DMG MORI E-Pallet interfészével

Az új és innovatív E-Pallet interfész lehetővé teszi a klasszikus fluidtechnikai interfész biztosítását hidraulikaolajhoz és sűrített levegőhöz a szerelvényekhez, de akár teljesítmény-, érzékelő- és RFID-jelekhez is.

Személyre szabott anyagmozgatási megoldások robotokhoz

A Stäubli bemutatja új, a robotkar végére szerelhető szerszámkínálatát: A mechatronika szakértője széles technológiai portfóliót kínál egyetlen forrásból, valamint tanácsadást a robotizált anyagmozgatás egyedi megoldásaihoz. Ehhez társul a FIPA GmbH-val való szoros együttműködés. A Stäubli nemzetközi jelenléte lehetővé teszi a globálisan egységes, robotkar végére szerelhető szerszámkoncepciókat.

Dinamikus, precíz megmunkálás a tökéletes felületekért

Érjen el kiváló dinamikát, pontosságot és felületi minőséget a forma- és alkatrészgyártásban a legnagyobb termelékenység mellett a legikonikusabb kompakt gépen. Az optimalizált hőkezelési rendszerrel és az automatizálás egyszerű integrálásának lehetőségével a Mikron MILL S/X U sorozat tökéletes választás azoknak az ügyfeleknek, akik optimalizálni szeretnék megmunkálási folyamataikat.

A professzionális csavarozás szakértője

Cégünk a Mint East Europe Kft. a Mint GmbH leányvállalataként idén 21 éves, az összeszerelési technológia megoldásainak értékesítésével foglalkozik, a legjobb minőségű gyártókat képviseljük a piacon.

A WINTEC már Európában is elérhető

A WINTEC az ausztriai székhelyű ENGEL-csoport tagjaként Európára is kiterjeszti t-win fröccsöntőgépeinek értékesítését. Így a kétlapos nagyméretű gépek világszerte elérhetővé válnak.

Gyárthatóságra tervezve

„Az innovációban nincs hatékonyság” – jelentette ki egyszer Simon Sinek brit-amerikai író és motivációs előadó. De vajon igaza van? A gyártókra hárul a feladat, hogy újítsanak és lépést tartsanak a változásokkal, különösen az e-mobilitás által vezérelt változásokkal. Robert Smith, a forgácsolószerszám-specialista Sandvik Coromant SRT (tömör keményfém szerszámok) üzletágának furatgyártásért és kompozitokért felelős termékkínálati vezetője elmagyarázza, hogy a gyártók hogyan tudnak innoválni, és hogyan kell innoválniuk a hatékonyság érdekében a fejlett tömör keményfém fúrókkal.

Kizöldül a fémipar

Minden év április 22-én ünnepeljük a Föld Napját, ami a fémipar szereplői számára is alkalmat ad arra, hogy elgondolkozzanak saját cselekedeteikről, és arról, hogy ezek milyen hatással vannak a környezetre. A Mazak stratégiai szempontnak tekinti a fenntarthatóságot, és az energiatakarékossági intézkedéseket az ügyfelei számára is elérhetővé teszi – ami egyre inkább versenyelőnnyé válik a nemzetközi piacon.

Új HORN RC2 és RC4 bevonatok

Az új RC2 és RC4 bevonatokkal a Paul Horn GmbH új fejlesztéseket mutatott be a nagy teljesítményű szerszámbevonatok területén.

KUKA: A fenntartható megoldások úttörője

A KUKA, a világ egyik vezető automatizációs megoldásokat nyújtó vállalata elkötelezett amellett, hogy környezettudatos technológiákkal járuljon hozzá a gyártóipar fejlődéséhez és segítse ügyfeleit a fenntarthatósági céljaik elérésében. A növekvő energiaárak és az Európai Unió által meghatározott károsanyag kibocsátási kvóták komoly kihívást jelentenek a vállalatok számára, a KUKA azonban előretekint és a fenntarthatóság terén meghatározó szerepet vállal. A KUKA innovatív technológiák és stratégiák fejlesztésével járul hozzá a hosszútávú gazdasági sikerekhez és a környezetvédelmi teljesítmények javításához.

Új szoftverrel teszi könnyebbé az energiaátállást a Siemens

A kisfeszültségű villamosenergia-hálózat kulcsszerepet tölt be a megújuló energiaforrásokra való átállásban, de hogy ez ne fékezze az uniós energiafüggetlenedési- és klímacélok elérését, a hálózati kapacitások gyors és nagymértékű bővítésére van szükség.

Végre nagyban játszani

A magyar vagy európai piacon szereplő vállalkozások számos és egyre erősödő kihívással néznek szembe. A gyártáshoz szükséges energia, és a minőség alapját szolgáló szakmai tudás költségei meredeken emelkednek, miközben a piacon megszaporodott szereplők számából adódóan éles árverseny alakult ki. Kilátástalanságról mégsem beszélhetünk, hisz a piac vezető gépgyártói, mint a japán Okuma, úttörőként mutatják az utat az elsőség felé.

A Farnell az új BeagleV®-Ahead egykártyás számítógéppel bővíti portfólióját

Az újonnan piacra dobott BeagleV®-Ahead a Beagleboard.org® első professzionális, tömeggyártású RISC-V egykártyás számítógépe.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek