TERMÉK + MEGOLDÁS

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását

Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián több olyan megoldást is bemutatott, amelyek támogatják a hálózatok hatékony, a fenntarthatóság jegyében megvalósuló fejlesztését.

A norelem kopásálló profilozott manuális csúszóelemei

Legyen szó tolóajtóról, fiókról, csúszósínről vagy csúszószánról, norelem profilos csúszkái minden alkalmazásban jól megfelelnek.

Hőszivattyú elektromos fűtés helyett hőcserélővel

Az energiahatékonyság és a klímavédelem az autóipar vezető témái közé tartozik. És nem csak a termékekben, hanem a gyártásban is. A motoralkatrészek tisztításában rejlő lehetőségek kihasználása érdekében egy prémium járműgyártó osztrák gyárában hőszivattyúra cserélte a melegvíz-készítés elektromos fűtését. Az eredmény évente körülbelül 70 százalékos elektromos energia megtakarítást jelent ebben a folyamatlépésben.

Különleges jellemzőkkel rendelkező tápmodulok mozgásvezérlési és robotikai alkalmazásokhoz

Ha vezérlőszekrény nélküli automatizálás a cél, akkor a megoldás a Beckhoff MX-rendszere. Az eszközcsalád funkcionális moduljait egy közös hátlaphoz csatlakoztatva különféle gyártó-, illetve termelőrendszerek automatizálására alkalmas, víz- és porálló fémházas elrendezés hozható létre. Ezek a rendszerek gyakran tartalmaznak 48 V-os mozgásvezérlő elemeket is, amelyekhez az MX-rendszer termékválasztékában 48 V/40 A-es tápegységekből most már négyféle változat is elérhető.

Így reagálnak az energiakrízisre a hazai cégek

A gyorsan változó energiaárak és a fenntarthatóság előtérbe kerülése lépésre ösztönzik a hazai vállalkozásokat is. A Schneider Electric friss felméréséből többek között kiderül, hogy a válaszadók túlnyomó többsége már megvalósított ilyen irányú fejlesztést, vagy éppen folyamatban van náluk a beruházás. A válaszokból az is kiderült, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy a fogyasztásmérés és a fejlett vezérlőrendszerek alkalmazásával tesznek az energiahatékonyság javításáért.

Tisztaság a jó kilátásért

Az orvosi endoszkópiában a megbízható diagnózis egy tiszta, részletes, ragyogó minőségű képen múlik. Az egyik kulcstényező itt a használt optikai lencserendszerek tisztasága. Egy jól ismert gyártó az UCMSmartLine-t használja a bevonatos precíziós optika végső tisztításához. A szabványos modulokra épülő ultrahangos sorozatú merülőrendszer tiszta helyiséghez csatlakozik.

Pontos mérések és minőség, amire számíthatsz

Minden elektronikai műhely vagy bármely kutatási és fejlesztési laboratórium működésének alapját a megfelelő tesztelő- és mérőberendezések képezik. A multiméterek, oszcilloszkópok és az egyéb speciális berendezések lehetővé teszik a szakképzett technikusok számára, hogy mindenféle mérést és vizsgálatot elvégezhessenek a vizsgált berendezésen. Az elektromos mérésekre szolgáló professzionális mérőberendezések minden elektronikai gyártásra orientált vállalat számára is nélkülözhetetlen felszerelésnek számítanak. A vizsgáló- és mérőberendezések jellegzetes tulajdonságai kell hogy legyenek: a tartósság, a minőség, a mérések reprodukálhatósága és a pontosság.

Modern hozzáférésekkel a hagyományos hosztrendszerek védelméért

Sok helyen még mindig nem engedik el a hagyományos üzleti alkalmazásokat és az alattuk futó hosztrendszereket, és inkább megpróbálják egyesíteni a régi és új technológiákat, hogy a maximumot hozzák ki mindkettőből. Ez azonban fontos biztonsági problémákat is felvet, amelyeket orvosolni kell. A Micro Focus szakértői szerint a kockázatok csökkentéséhez a kulcsot a hozzáférések modernizálása jelenti.

Automatizálás a laboratóriumban MTP-standardokkal és a zenonnal

A vegyiparban és a gyógyszeriparban egyre rövidebb a termékek életciklusa. A Merck KGaA új megoldást keresett a rendszerkonfigurációk könnyebb létrehozására és frissítésére, valamint a laboratóriumból a termelésbe vezető út gyorsítására. A technológiai cég a zenon segítségével az MTP-standardoknak megfelelő moduláris megoldást tudott bevezetni egy magas szintű folyamat-összehangolási rétegben (POL). A modulok rugalmas alkalmazása nagyban rövidíti a piacra kerüléshez szükséges időt.

Moduláris befogástechnika bármely alkalmazáshoz

A KIPP UNILOCK nullpont befogórendszer a készülékek és munkadarabok gyors és pontos beszorítását és beállítását teszi lehetővé a forgácsoló munkaállomásokban. Lehet szó palettáról, saturól, berendezésről vagy munkadarabról, a rendszerrel másodpercek alatt végezhető el a csere meghatározott nullponttal és 0,005 mm alatti ismétlési pontossággal.

Ismerje meg a 2D lézerfeldolgozás új arcát a Mazak legújabb gépével!

A Yamazaki Mazak bemutatta a legújabb 2D lézervágó berendezését, melyet csúcsminőségű lézervágásra optimalizáltak. A legújabb MCT3 vágófej és az innovatív MAZATROL SmoothLX CNC vezérlőrendszer csak egy pár a számtalan kiemelkedő funkció közül, melyek megtalálhatóak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban.

Haas függőleges marógépek alkalmazása a szerszámgyártásban

Az 1991-ben alapult Technometall Kft. lemezalakító szerszámok gyártásával foglalkozik, melyeket az autóiparban tevékenykedő partnereik számára szállítanak. Az évek során a cég portfóliója olyan technológiákkal is bővült, mint például a startlyukfúrás, huzal- és tömb-szikraforgácsolás, köszörülés, valamint az 5 tengelyes marás. A későbbiekben az öntészeti szektorba való gyártás miatt nagyobb munkadarabok gyártására volt szükség.

Az NSK csapágyakra átállva húzott nagyot az acélgyár

Amikor egy acélgyár rendszeres meghibásodásokat tapasztalt a csapágyazásban, az üzem az NSK szakértőihez fordult egy megbízható és költséghatékony megoldás kidolgozása érdekében. Az NSK a korábban használt alkatrészeknél 200%-kal hosszabb élettartamú csapágyak használatát javasolta, ezáltal éves szinten 159 933 euró megtakarítást ért el a hengermű számára.

Sikeres európai tűzvédelmi teszt: DENIOS-újdonság a tűzvédelemben

A DENIOS az első gyártó a világon, amely az EN 13501 európai tűzvédelmi szabványnak megfelelő, tolóajtóval ellátott tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét teljesítette.

A szabványosítás minden csomagolósor számára előnyös

A szabványosítás a siker receptje a csomagológépgyártók és az automatizálási szakemberek közötti gyümölcsöző együttműködéshez. Remek példa erre a Syntegon és a Festo közötti stratégiai partnerség. Ennek az együttműködésnek köszönhetően a Syntegon képes volt egyszerűsíteni folyamatait és hatékonyabban kezelni a világjárvány és az ellátási lánc válsága által támasztott kihívásokat.

A szerszámgép-beállítás maximális kihasználása

Ez egy népszerű mondás, amely gyakran felidéződik, amikor a jelen rohamos technológiai fejlődéséről beszélünk. Az Ipar 4.0 úttörő innovációkkal készíti elő az utat az átalakuló gyártás számára, amely pedig lehetőségeket kínál a műhelyek fejlesztésére és a magasabb bevétel elérésére. Az új technológiába való beruházás azonban nem az egyetlen módja annak, hogy optimalizálni lehessen egy szerszámgép beállítását. A Sandvik Coromant új cikksorozatának első részében Blasius Reschreiter, a fémforgácsolási szervezet szerszámozási megoldásokért felelős globális vezetője elmagyarázza, hogyan hozhatják ki a szerszámműhelyek tulajdonosai a legtöbbet gépeikből a berendezések jobb kihasználása, a gyors szerszámcsere és a moduláris megoldások révén.

Újabb mérföldkő – már több mint félmilliárd tonna CO2-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit a Schneider Electric

Nagyot lépett előre a harmadik negyedévben a Schneider Electric idei fenntarthatósági célkitűzései megvalósításában. A vállalat termékeinél használt csomagolás közel kétharmada már újrahasznosított anyagból származik, a cég berendezéseivel, alkalmazásaival és szolgáltatásaival pedig több mint félmilliárd tonna CO2-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit.

Egyedi igényekhez újratervezve

Meggyőző példa a moduláris felépítés, valamint a nagy pontosságú és dinamikus megmunkálás előnyeire: robotizált, EMCONNECT folyamatasszisztenssel optimalizált MAXXTURN 65 G2 univerzális CNC-esztergaközpontot mutatott be az EMCO a hannoveri EMO 2023 kiállításon.

Egyedi, kompenzált hajtott robot megfogó egységgel

A robottechnológia az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül, különösen az iparban. A kezdeti egyszerű automatizált rendszerektől a mai komplex, önállóan működő robotokig hosszú út vezetett. A robottal történő megmunkálások pl. sorjázás jelentősége az iparban vitathatatlan. Ezek a robotok nem csak a gyártási folyamatok gyorsaságát és hatékonyságát növelik, hanem a munka minőségét is javítják, miközben csökkentik a hibák számát és a költségeket.

M-LB-4000 kétrészes túlfeszültség-védelmi készülék

Modularitás, földhurok leválasztó funkció és hibafigyelés SIL 3 kategóriáig terjedő jelvezetékeknél az IEC/EN 61508 szabvány szerint – ezeket a tulajdonságokat egyesíti a Pepperl+Fuchs új M-LB-4000 túlfeszültség-védelmi rendszere.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek