TERMÉK + MEGOLDÁS

A szennyezés érzékelése: a biztonság és a minőség javítása digitális átállással

Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója azt vizsgálta meg, hogyan alkalmazhatnak a gyártók igitalis megoldásokat és szabványos gépelemeket a termelés biztonságának és minőségének javítása érdekében.

Új acélesztergálási minőség nagy előtolású nagyoláshoz

A forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek szakértője, a Sandvik Coromant új minőséget vezet be az új generációs acélesztergálási sorozatán belül. A GC4405 minőség első számú választás nagy fémeltávolítási sebességhez stabil körülmények között, különösen keményebb acélok esetén. A lágyabb acélok száraz megmunkálásának lehetősége fenntarthatóbb megmunkálást tesz lehetővé.

IRÁNYTŰ az ívhegesztés robotosításához 3. rész

A továbbiakban egy útmutatót, egy útikalauzt olvashat az, aki elhatározta, hogy el akar indulni a gépesítés, automatizálás, robotizálás útján. Megpróbálok rávilágítani arra, hogy milyen buktatókra, csapdákra lehet számítani, hogyan lehet azokat kikerülni, és ezáltal hogyan lehet a kívánt célhoz eljutni.

Opcionális helyett kötelező: zero trust az adatvédelemben

A vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik az adatvédelem terén, ezért a zero trust megközelítés ma már szinte kötelező elemmé vált a kockázatok minimalizálása érdekében. Ám a szigorú ellenőrzést megkövetelő koncepció alkalmazása során a szervezetek gyakran ütköznek nehézségekbe. A Micro Focus szakértői szerint a kihívásokat a kapcsolódó folyamatok automatizálása orvosolja, a védelemre szoruló adatok rendszerezésétől kezdve a hozzáférések kiosztásán és felülvizsgálatán át a kockázatok értékeléséig.

Solid Edge 2024 – fókusz a felhasználó igényeken

Az ősz izgalmas a Siemens Digital Industries Software és az Enterprise Group – PLM üzletágának háza táján is. Sorra jelennek meg a különböző szoftveres megoldások, amelyeket hamarosan bírtokba is vehetnek a felhasználók. A legnagyobb várakozás azonban a Solid Edge 2024-es verzióját övezi, miután igen népszerű Magyarországon ez a komplett portfolióvá fejlődött CAD/CAM/CAE/PLM platform.

Mikrogridre kapcsolták a Siemens müncheni központját

Új, intelligens villamos energia hálózat, azaz mikrogrid felel augusztustól a több ezer fős müncheni Siemens-központ energiagazdálkodásáért. A bécsi és milánói Siemens-telephelyeken már alkalmazott megoldás számos lehetőséget nyit az áramforrások még hatékonyabb kihasználása előtt: rugalmasan kombinálja a hálózatról, valamint a saját energiatermelő rendszerekből (pl. napelemek) származó villamos energiát, és megszervezi az energiatárolást.

A CoroMill® MR80 bemutatása

A forgácsolószerszámok szakértője, a Sandvik Coromant egy új marási termékcsaládot vezetett be, a CoroMill® MR80-at, melyet elsősorban nagy kihívást jelentő nagyolási műveletekre terveztek acélban és rozsdamentes acélban végzett homlok- és profilmarási alkalmazások széles köréhez.

Új gyártástechnológiai csomagot mutatott be a Renishaw Hannoverben

A precíziós mérnöki és gyártási technológiákra, valamint a gyártástechnológiák automatizálására specializálódott Renishaw sem hiányozhatott az idén az üzleti élet jövőjére, az összekapcsolhatóságra és a fenntarthatóságra összpontosító EMO Hannover 2023 szakkiállításról. A bemutatott új, megnövelt teljesítményt és ismétlési pontosságot biztosító megoldások közé tartozott az ipari automatizáláshoz használt új termékcsalád, valamint a Renishaw Central intelligens gyártási adatplatform.

A nyomtatott fog is lehet a megnyerő mosoly titka

A fogpótlás napjainkban túlnyomórészt még mindig a hagyományos módszerekkel történik, vagyis a lecsiszolt fogcsonkról vagy fogászati implantátumról lenyomatot vesznek, aminek felhasználásával elkészülhet a fogpótlás modellje. A fogtechnikus ezen modellek alapján általában kézzel, szerszámok segítségével készíti el a kért pótlást, ez pedig több rendelői látogatást feltételez a pácienstől, és az eredmény sem mindig tökéletes. A fogászat digitalizálása és a 3D nyomtatás térhódítása alapjaiban változtathatja meg a fogpótlás folyamatát.

Forgácsolás a köbön

Ismét impozáns bemutatót hozott össze az EMO 2023-as kiállítás egyik kiemelt kiállítója, az OKUMA. A kiállított CNC-megmunkálóközpontok és esztergák között Hart Balázs, a Smartus Zrt. területi értékesítési vezetője vezetett végig minket.

Nagy teljesítményű ipari számítógépegység 3D érzékelőkhöz

A Micro-Epsilon 3D szenzorportfóliójához immár egy nagy teljesítményű számítógépegység is elérhető az Industrial Performance Unit (IPU) formájában. A rendszer egy nagy teljesítményű ipari vezérlőből és a 3DInspect kiértékelő szoftverből áll, a 3D adatok automatizált kiértékelését lehetővé téve.

A komissiózás automatizálását segíti egy új megoldás

A raktárakban a válogatási, komissiózási feladatok több mint 90 százalékát még ma is kézzel végzik, melynek biztosítása egyre nagyobb kihívást jelent a munkaerőhiánnyal küzdő logisztikai vállalatok számára. Erre kínál megoldást a Siemens mesterségesintelligencia-alapú megoldása, ami a hazai piacon is elérhetővé vált.

A zsugorkötés továbbfejlesztése

A szakértők szerint forradalmi újdonság a befogástechnika területén nagyjából harminc éve – a HSK-rendszer bevezetése óta – nem történt. A forgácsolószerszámok között valóban a szerszámtartók tekinthetők a leginkább hagyománytisztelő (konzervatív) területnek, ahol ritka az újító koncepció. Vajon tényleg zsákutcának tekinthető a szerszámtartók helyzete, nincs kilátás új irányvonalra?

Megbízható fúró nikkel alapú HRSA alkatrészekhez

A fémforgácsolás globális vezetője, a Sandvik Coromant új, nikkel alapú HRSA-anyagok fúrására optimalizált tömör keményfém fúrót vezet be, amelynek szabványos fúrási mélysége akár 8×D is lehet.

A Mewa Multitex szőnyegek tisztán tartják a gépjárműszervizeket és segítenek az elcsúszásos balesetek megelőzésében

Tizenöt évvel ezelőtt még minden autótulajdonos boldogan hordta kocsiját a kis garázsok csodákra képes, ezermester szerelőihez, akik olcsón vállalták a javításokat. Ma már legtöbben nagy, világos márkaszervizekbe járnak, ahol az elektronikával teletűzdelt modern személygépkocsikat tartják karban. Ezek az üzemek olyanok, akár egy laboratórium: sok a fény, fehérek a falak, tiszta, foltmentes a padló, a szerelők decens, egységes ruházatban teszik a dolgukat. Hogyan lehetséges ez? Nem használnak már olajat, kenőanyagokat vagy más folyadékokat a műhelyek?

Intelligens fiber lézertechnológia – most új dizájnnal és minden igényt kielégítő teljesítménnyel

A vadonatúj, rendkívül rugalmas ByCut Smart 3015 lézeres vágógép a 3–15 kilowatt lézerteljesítménynek, az optimalizált vágási folyamatnak és az intelligens funkcióknak köszönhetően precízen és megbízhatóan vág acélt, alumíniumot, rozsdamentes acélt, sárga- és vörösrezet – mindezt rendkívül vonzó áron.

Az induktív szkennelés következő generációja

A HEIDENHAIN által bemutatott ECI 1122 és EQI 1134 abszolút forgójeladók az induktív letapogatás következő generációját testesítik meg. A nagy teljesítményű automatizáláshoz tervezett új jeladókat alacsony zajszint, alacsony sebességű hullámzás és átfogó működési adatgyűjtés jellemzi. EnDat 3 interfészüknek köszönhetően a jeladók HMC 2 egykábeles megoldással is csatlakoztathatók.

Átfogó biztonság 5 lépésben a felhőnatív technológiák korában

Egyre több vállalat vesz igénybe felhőnatív technológiát, amelyek segítségével rugalmasabbá és hatékonyabbá tudja tenni működését. Ezzel együtt azonban a kiberbiztonsági fenyegetések száma is nő, mivel az új technológiák újabb támadási felületet is jelentenek. A SUSE szakértői szerint ahhoz, hogy a szervezetek kiérdemeljék és megőrizzék ügyfeleik bizalmát, és biztonságban tudják az érzékeny adatokat, átfogó biztonsági megközelítést kell alkalmazniuk a felhőnatív megoldások használatánál, amely kiterjed a kockázatok értékelésére, az átfogó biztonsági terv és a megfelelő technológiák alkalmazására, a folyamatos nyomon követésre és a biztonsági kultúra ápolására.

Hadat üzent a horror várólistáknak a Haas

A koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt megzavart ellátási láncok termékhiányhoz, növekvő költségekhez és hosszabb szállítási időkhöz vezettek. A raktározási kapacitások növelése jelenti az egyik lehetséges megoldást, amit azonban a raktártechnika magas beruházási költségei miatt nem minden gépgyártó engedhet meg magának.

Könnyen javíthatja a munkahelyi biztonságot és optimalizálhatja teljesítményét

Színezze ki az utat egy továbbfejlesztett munkahely felé az S3700 jel- és címkenyomtatóval. A többszínű nyomtatási és formavágási képességekkel ez a nyomtató hatékony azonosítást hoz létre, amely megfelel az alkalmazási és munkaterületi szükségleteknek.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek