TERMÉK + MEGOLDÁS

Fedezze fel a LEMO új, 4K Ultra HD átvitelre képes 12G-SDI push-pull dugaszcsatlakozóit!

A LEMO örömmel jelenti be, hogy a már jól bevált S sorozatú push-pull csatlakozóit az új 1S.275 sorozattal bővíti a 12G-SDI (soros digitális interfész) 4K Ultra High Definition átvitelhez.

Vulkanizáló présgépek optimalizálása mesterséges intelligenciával

A digitalizáció és a mesterséges intelligencia (AI) olyan megatrendek, amelyek a gumiabroncsgyártásban is nagy megtakarítási lehetőségeket kínálnak. A gépi tanulási algoritmusok decentralizált módon, például a helyszínen, azaz a ténylegesen felügyelendő modulon is megvalósíthatók. Erre példa a Festo AX. Ez az AI szoftver pontosan ezeket az algoritmusokat használja a gumiabroncsgyártó gépeken vagy a vulkanizáló préseken előforduló rendellenességek észlelésére.

Digitalizáció – A dupla varrás jobban tart

A Vario-X az első olyan automatizálási platform, amely decentralizáltan, vezérlőszekrények nélkül juttatja el az érzékelőket és működtető egységeket a terepre. A digitális iker költséget és időt takarít meg a tervezés, telepítés, üzemeltetés és szervizelés során.

Robotperifériák csatlakoztatása bármely ipari hálózathoz

A robotoknak kiegészítőkre van szükségük a hatékony működéshez. De mi a legegyszerűbb módja annak, hogy a perifériákat a gyári hálózatokhoz kapcsolják? A legegyszerűbb módja a HMS Networks használatra kész Anybus termékeinek alkalmazása, ahogyan azt az RSP is megállapította.

Az intelligens gyártás a gyógyszer a kiélezett versenyhelyzetre

Az Axile Machine is részt vett 2023. március 6–11. között az ismét személyesen látogatható Tajpeji Nemzetközi Szerszámgépipari Szakkiállításon. A TIMTOS néven ismert megashow-n több mint 1 000 kiállító mutatkozott be közel 6 200 standon.

CSODÁLATOS színválaszték

A műanyagnak számos előnye van. Az egyik, hogy bármilyen színnel átitatható. Legyen szó halvány tojáshéjról, nemes királykékről vagy rikító narancsról – a műanyag alkatrészek sokszínűségének nincs határa. A színezési folyamat akár „a legutolsó pillanatban”, közvetlenül a tényleges fröccsöntés előtt is megtörténhet. A HNP Mikrosysteme colorDoS adagolórendszerével rekordidő alatt lehet váltani a színek között. A folyékony színezőanyag mikroliter pontosságú adagolásában kulcsszerepet játszik a FAULHABER hajtásrendszer.

A Fujitsu ESPRIMO asztali gépek fejlesztései a fenntarthatóság új szintjét képviselik a PC-k szegmensében

A Fujitsu bejelentette jól bővíthető, rugalmas ESPRIMO asztali modelljei továbbfejlesztését. A nagyobb műszaki teljesítményt és alacsonyabb TCO-t kínáló, új PC-sorozat a körkörös szemlélet magasabb szintjét képviseli. Az ESPRIMO termékcsalád Intel és AMD CPU lapkakészletekkel dolgozó, új tagjai jóval kevesebb energiát és nyersanyagot használnak, miközben élettartamuk hosszabb és újrahasznosíthatóságuk jobb a korábbi modellekénél.

Előre nem látható, de kiszámítható

Sok tápegység létezik. Gyakorlatilag mindegyik stabil 24 V-ot szolgáltat különböző teljesítményszinteken. De a modern gépek tápegységeitől nemcsak tápfeszültség szolgáltatása várható el, hanem egy digitális gyár követelményeihez igazodva az aktuális állapotadataikra is szükség van. Csak ezen állapotadatok folyamatos elemzése alapján lehet ugyanis időben felismerni és kijavítani a vezérlő- és terhelési körök szabálytalanságait, ráadásul az energiatakarékosságot is támogatják.

Adatkommunikáció zord környezeti feltételek mellett

Különböző típusú megszakítások fordulhatnak elő, amelyek hatással lehetnek az adatkommunikációra. Az eszközöket és a kapcsolatokat megzavarhatják az időjárási körülmények, a hosszú késleltetés, az alacsony jel-zaj arány, a kapcsolati problémák, az erős rezgések, a nagy nyomás vagy más zavarok.

Az új NI PXI csomagok már raktárról elérhetők a Farnell kínálatában

A csomagok ideális, költséghatékony lehetőséget jelentenek a PXI használatára a kiváló minőségű mérések és tesztelések automatizálása érdekében.

Egységes platformot épít a Daimler Truck

Integrált mérnöki rendszerrel teszi hatékonyabbá a tervezést a világ legnagyobb teherjámű-és buszgyártója

Digitális ikermodellel tervezték az új csomagolósort

Több mint 30 éve az egyik legsikeresebb fagylaltkreáció, most pedig modern csomagolósort kapott a Vienetta Németországban.

CELSIUS H7613 – a Fujitsu piacra lép a profik tökéletes mobil munkaállomásával

A Fujitsu bemutatta a páratlan teljesítményt, sokoldalúságot és gyorsított munkafolyamatokat igénylő professzionális felhasználóknak szánt CELSIUS H7613 munkaállomást. Az új modell 10 mm-rel vékonyabb és 500 grammal könnyebb elődjénél, ugyanakkor akár 400%-kal nagyobb teljesítmény elérésére képes az olyan fejlett grafikus alkalmazások futtatásakor, mint a Catia®, a Siemens, a Creo® és a rendering szoftverek.

HSK-Flex, az első moduláris szerszámbehúzó

Az automata szerszámcserés, orsóhajtású megmunkálóközpontokhoz készült szerszámbehúzók mindeddig egyedi gyártású terméknek számítottak, a különféle géptípusoknak megfelelően. Ez meglehetősen időigényes mulatság karbantartás esetén. Viszont egy ilyen összeállításon nem kell mindig mindent a semmiből megtervezni. Az első moduláris szerszámbehúzónak számító Röhm HSK-Flex különböző hosszúságú orsókhoz gyorsan illeszthető, így nem rendelésre gyártott, hanem rendelésre konfigurált eszköznek számít.

Levegőgazdálkodás és energiahatékonyság az SMC-vel

A forradalmian új levegőmenedzsment-egységnek az alkalmazásával bármely vállalat, amely pneumatikus folyamatokat alkalmaz, akár 62%-os csökkentést érhet el a sűrített levegő fogyasztásában, ami mind a környezet, mind a nyereségesség szempontjából előnyös.

Használatra kész IoT-megoldás a gépgyártásban

A Talk2M® Visualization segítségével a gépgyártók gyors és költséghatékony megoldást kapnak a gépadatok megjelenítéséhez, valamint az előzményadatok irányítópultjaihoz, értesítésekkel és jelentésekkel kombinálva. A használatra kész IoT-megoldás megkönnyíti és javítja a gépekkel kapcsolatos döntéshozatali folyamatokat.

Idő- és költségmegtakarítás a gumiabroncsgyártásban

A Festo VTEM Motion Terminal, amely egyesíti a digitalizációt és a pneumatikát, az Ipar 4.0 korszak terméke. A gyorsan aktiválható szoftveralkalmazások a rugalmasság és az energiahatékonyság növelésével, valamint a gyártási folyamatok felgyorsításával megváltoztatják a pneumatikát. Ez a gumiabroncsgyártás számára is előnyös, ahogyan azt a VTEM automatizálási platform gumiabroncs-vulkanizáló présekben való alkalmazása is mutatja.

Az Analog Devices legújabb, rendkívül alacsony fogyasztású, I2C valós idejű órája is elérhető a Farnell kínálatában

A Farnell kínálatában megjelent az Analog Devices rendkívül alacsony fogyasztású, valós idejű MAX31331 időmérő eszköze. A MAX31331 a 32,768 kHz-es kristályok széles skáláját támogatja, és I2C soros interfészen keresztül érhető el.

Korlátlan gyártás

Az Adamet-Niemet fém nagykereskedés az OHRA állványaira cserélte az eddigi tárolási koncepcióját: csaknem 8570 mm magas karos állványok váltották fel a padlón tárolást és az alacsony állványokat. A karok teherbírása 500–600 kg, a tárolás 16 tárolási szinten, valósul meg. Így nemcsak a raktárkapacitás bővülhetett, hanem a be- és kitárolási folyamatok is gyorsabbá váltak, valamint nőtt a gyártás hatékonysága. Továbbá a rugalmas, állítható magasságú OHRA állványok karjai ütközéskor felfelé és oldalirányba mozognak. Így védik a termékeket a sérülésektől.

„Hozzáférés elutasítva”: szőrszálhasogatás vagy kockázatcsökkentés?

Minél több alkalmazott dolgozik egy vállalatnál, annál nehezebb naprakészen tartani a felhasználók személyazonosságait és hozzáféréseit. Pedig rendkívül fontos, hogy mindenki csak azokat az adatokat és erőforrásokat érje el, amelyekre valóban szüksége van a napi munkájához, mert a túl sok jogosultságot könnyebben kihasználhatják a rosszindulatú támadók. Ennek fontosságára hívja fel a figyelmet a közelgő Személyazonosság-kezelés Napja is. A Micro Focus szakértői szerint nem elég, ha a hozzáférések kiosztását automatizálják és rendszeresen felülvizsgálják. Érdemes egy fejlett, teljes körű személyazonosság-kezelő rendszert is igénybe venni a valós kockázatok folyamatos értékeléséhez és az előírásoknak megfelelő gyakorlat kialakításához.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek