TERMÉK + MEGOLDÁS

Az NSK csapágyainak köszönhetően jelentős megtakarítást sikerült elérni egy ércüzemben

Amikor az NSK a porelszívó ventilátor csapágyaival megoldott egy túlmelegedési problémát egy ércelőkészítő üzemben, azzal éves szinten 88 955 eurós költségmegtakarítást eredményezett. Ez a folyamatos megtakarítás a korábban a hűtéshez szükséges sűrített levegő elhagyásából fakad, az NSK precízen meghatározott csapágy- és kenéstechnológiájának köszönhetően.

Hatékony lézeres vágás intelligenciával

A Bystronicnál az ügyfélsiker egy három pillérből álló koncepción alapul: „teljesítmény, intelligencia és a vágási folyamatok optimalizálása”.

Egy szorgalmas páros biztosítja az üzemek zökkenőmentes működését

Már magasnyomású alkatrésztisztítók is megtalálhatók a Mewa szolgáltatási kínálatában.

Milyen gazdasági előnyöket érhet el egy jó termelésütemező rendszerrel?

A graphIT Kft. portfólió bővítését megelőzően piackutatást végzett, melynek során azt tapasztalta, hogy Magyarországon egyre nagyobb az igény egy jó termelésütemező rendszerre.

Hatékonyabb, csendesebb működést biztosít az új Multi-split klímarendszer

A Toshiba Air Conditioning innovatív fejlesztésekkel frissíti a kimagasló részterhelési hatékonyságot és csökkentett zajszintet biztosító Inverter Multi-Split (IMS) légkondicionáló rendszerét. A Toshiba Air Conditioning a Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) része, ami az intelligens klíma- és energetikai megoldások globális vezető vállalata.

Sorozatban mérve

Az induSENSOR DTD indukciós érzékelőt kifejezetten beépített alkalmazásokra optimalizálták a mikrométeres tartományig. A vezérlőt egy robusztus rozsdamentes acél ház védi a szennyeződéstől és a nedvességtől. A DTD mérőeszközt ezenkívül magas hőmérsékleti stabilitás, illetve az ütéseknek és a vibrációnak való ellenálló képesség jellemzi. Mindez még a zord ipari környezetekben is precíz eredményekre vezet.

A SOLIDWORKS® Electrical programcsomag és a kollaboráció előnyei

Igazodva az ipari termékek összetettségéhez, a különböző szakterületek együttműködési igényeihez, a termékcsalád folyamatosan új tagokkal bővült, elérve azt, hogy a legkülönbözőbb mérnöki tervezési, szimulációs, gyártástechnológiai folyamatok szinte valamennyi szegmense megvalósítható legyen a SOLIDWORKS modellterével kapcsolódva. Ennek a folyamatnak a részeként jelent meg 2012-ben a SOLIDWORKS® Electrical programcsomag, amely gyakorlati megközelítést kínál az igazán hatékony, komplex tervezési együttműködésekhez is.

Minden présszerszám a saját helyén

A mélyhúzó szerszámok olyan költségigényes, egyedi gyártású termékek, amelyeket minden gyártandó munkadarabhoz egyedileg készítenek. Az akár hét tonna súlyú, értékes szerszámok tárolására a magyar Solvaro vállalat a szekszárdi telephelyén az OHRA speciális állványait szerelte fel.

Siemens-technológiát használ az E.ON új, kisbéri alállomása

Az E.ON Hungária Csoport új, teljesen automatizált alállomást adott át, amelyhez az intelligens kapcsolóberendezéseket a Siemens Zrt. biztosította.

IRÁNYTŰ az ívhegesztés robotosításához 1. rész

A hegesztés robotosítása meglehetősen magas költségekkel jár, és a környezetünkben sajnos rengeteg elhibázott beruházással találkozhatunk. A megvásárolt robotcellákat nem tudják jól használni, nem tudják kihasználni, és van, ahol egyáltalán nem használják, csak szörnyülködve kerülgetik, emlegetve a sok kidobott pénzt, amibe került.

Az Atlas Copco GA VSDs sorozata a valaha volt leghatékonyabb olajbefecskendezéses csavarkompresszor

Változó fordulatszámú kompresszoraink, így az új GA VSDs sorozat is, mind energiafogyasztási, mind környezetvédelmi szempontból megfelelnek a ma sőt a holnap kihívásainak is. A VSDs kompresszor 60 százalékos energiamegtakarításra képes a fix fordulatszámú kompresszorokhoz hasonlítva. Ez a teljesítmény a frekvenciaváltós technológia 1994-es bevezetése óta töretlen lendülettel folytatott kutató-fejlesztő munka eredménye.

Önt mi tartja vissza az automatizálástól?

Magyarországon is emelkedik a robotizált munkafolyamatok száma, hiszen a robotika minden reális számítás szerint valóban a leggyorsabban megtérülő beruházások közé tartozik. Az ajánlatkérés után azonban mégis sok vállalkozás mond le az automatizálási projektről. Hogyan segíthet egy gyártó azon, hogy a legkisebb fémipari vállalkozás is egyről a kettőre jusson a költséghatékonyságban és a termelékenységben?

Küzdd le a műszaki kihívásokat a norelem tengelykapcsolóival

A norelem tengelykapcsolói a precíz nyomatékátviteltől, a rezgéscsillapítástól és a mozgásvezérléstől kezdve különféle alkalmazásokban használhatók, és különféle kivitelben érhetők el. A teljes választékban egyaránt megtalálhatók a fém harmonikás és elasztomer körmös, valamint flexibilis hasított, Oldham-féle és merev tengelykapcsolók.

Emberi hibákra digitális megoldások 2. rész

Kétfajta gyártó cég van: olyan, amelyik már adott ki a kezéből tévesen legyártott alkatrészt, és olyan, amelyik majd fog. Előbb-utóbb minden cég elkezdi keresni a veszteség okát, pedig elhárítani könnyebb lett volna, mint valahol behozni a lemaradást, és ismét téves biztonságérzetbe ringatni magunkat. Sorozatunk második részében képzeletbeli cégünk, a Toolwizard Kft. a gyártás során keletkező veszteséget kutatja, amiben Kovács Zsolt, a graphIT Kft. NX üzletágvezetője lesz a segítségére.

A SUSE továbbfejleszti átfogó szoftvercsomagja funkcióit, hogy támogassa ügyfeleit a digitális átalakulás felgyorsításában

A SUSE tovább erősíti az iparág legbiztonságosabb nyílt forráskódú megoldásával szerzett hírnevét a SUSE Linux Enterprise továbbfejlesztésével és a Rancher by SUSE új biztonsági frissítéseivel

A fenntarthatóság a megfizethető árról is szól

Új megoldások, amelyek fogyasztásalapú modellekkel teszik megfizethetőbbé az SAP S/4 HANA fenntarthatósági céljainak megvalósítását.

Tüzet szüntess!

A tűzesetek megelőzése érdekében az épületek tervezőinek és üzemeltetőinek vegyes stratégiát kell alkalmazniuk, melynek része a tudatosítás, a megelőzés és az evakuálás. A nagyvárosok büszkeségei, a nagy méretű, komplex épületek elterjedése növekvő biztonsági kockázattal jár, de az új megoldások az egyszerűbb tervezés és karbantartás, valamint a könnyebb üzemeltetés előnyét biztosítják. Seres Zoltánt, a Siemens Zrt. tűzvédelmi és biztonságtechnikai termékekért felelős értékesítőjét a modern tűzbiztonsági rendszerek működéséről kérdeztük.

Felpörgetnék az energiahatékonysági fejlesztéseket

A világ minden tájáról összesen 46 kormány támogatja azt a célt, hogy az évtized végéig megduplázzák az energiahatékonysági fejlesztések ütemét a fenntartható gazdasági növekedés és a nettó zéró kibocsátás elérése érdekében. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) előrejelzése szerint idén várhatóan 624 milliárd dollárt fordítanak majd az energiahatékonyságot növelő beruházásokra globális szinten.

Mesterséges intelligencia szövetséget alapít az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete és a Huawei

Egy közös mesterséges intelligencia szövetség létrehozását jelentette be az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete (UNIDO) és a Huawei Technologies Magyarországon, a fényeslitkei East-West Gate terminálon megrendezett Nemzetközi Vasúti- és Logisztikai Fórumon. A júliusban megalakuló Ipari és Gyártási Mesterséges Intelligencia Globális Szövetség célja, hogy elősegítse a mesterséges intelligencia-technológiák innovációját és alkalmazását az iparban és a gyártásban, valamint hogy fellendítse a digitális gazdaságot.

Tények három dimenzióban

A 3D lézervágás az utóbbi évtizedek találmánya, napjainkban pedig egy teljes mértékben kiforrott és elterjedt fémmegmunkálási eljárássá vált, nagy segítséget nyújtva a tervezők és a gyártók számára. A 3D lézervágó kiküszöböli a többszörös munkafolyamatok szükségességét, mivel egyetlen folyamattal képes összetett geometriájú alkatrészeket vágni. A TRUMPF a 3D lézeres vágógépeket időközben a lézeres hegesztési és felrakóhegesztési funkciókkal is felszerelte, az így létrejött TruLaser Cell sorozat tehát iparágak széles körében teszi lehetővé a pontos, dizájnos 3D alkatrészek költséghatékony gyártását.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek