Magyar Műszaki Értelmiségi Napja 2013

2012. július 03., kedd, 11:39

Címkék: Magyar Műszaki Értelmiségi Napja óbudai egyetem tudományos konferencia

A VI. Magyar Műszaki Értelmiségi Napja Szervezőbizottsága 2012. július 2-án tartott kibővített ülésén a résztvevők Dr. Rudas Imre, a Szervezőbizottság elnöke előterjesztésében megvitatták a 2012. évi programsorozat értékelését, jövőjét.

A 2012. évi rendezvény június 4-én a Benkó Dixieland Band koncertjével vette kezdetét az Óbudai Egyetemen. Másnap egy új kezdeményezéssel, az „Innováció Napja” programjával – nyitott nap keretében cégbemutatókkal, hallgatói innováció eredményeivel, kreatív programokkal Budapesten és további felsőoktatási városokban – folytatódott. Az „Innováció Napja” programba iktatásával a rendezők célja volt, hogy erősödjön a kapcsolat a tudomány, a gazdasági élet szereplői, a középiskolai tanulók és a felsőoktatási hallgatók között. Ezt a gondolatot tükrözi az eseménysorozat „Műszaki értelmiség – együtt a jövőért. Tudomány – oktatás – gazdaság” szlogenje is, mely áthatotta a 2012. évi Magyar Műszaki Értelmiség Napja egész programját.

Június 6-án tudományos konferenciára került sor a Magyar Tudományos Akadémián, melynek során bemutatták Oláh György Nobel díjas tudós video üzenetét, illetve elhangzott „Miért metanol? És miért Magyarországon is?” címmel Aniszfeld Róbert, a Loker Hydrocarbon Research Institute igazgatójának előadása. A résztvevők érdeklődéssel követték többek között Bokor József akadémikus „Műszaki haladás: Bánkitól a XXII. századig”, Gyulai József akadémikus „Gábor Dénes – A jövő feltalálója” című előadását és a további előadókat.

Az eseménysorozat zárására ünnepi üléssel június 7-én a Magyar Országgyűlés Felsőházi Termében került sor. Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke köszöntőjét követően Michelberger Pál akadémikus a „Tudomány – oktatás – gazdaság” címmel nyitotta meg a szakmai programot. Kis Norbert helyettes államtitkár „A műszaki felsőoktatás jövője” címmel tartott előadást. A tudományos értekezéseket Benkó Sándor klarinét műsora színesítette, majd Bruno O. Braun professzor, a Német Mérnökegyesület (VDI) elnöke szólt az ünnepi ülés résztvevőihez. A szervezésben közreműködő szervezetek és a határon túli magyar szervezetek képviselői köszöntő gondolatai után a szervezők egy közösen megfogalmazott nyilatkozatot fogadtak el. A dokumentum többek között rögzíti, hogy a Magyar Műszaki Értelmiség Napját ezentúl Bánki Donát, az egyik legnagyobb magyar mérnökgéniusz születésnapjához, június 6-ához kapcsolódva rendezik meg.

A kibővített szervezőbizottsági ülés résztvevői kifejezték elismerésüket és köszönetüket a főszervező Óbudai Egyetem munkatársainak, különösen az elnöki feladatokat ellátó Rudas Imre rektornak.

A Szervezőbizottság megállapodott abban, hogy jövőre a győri Széchenyi István Egyetem főszervezésében 2013. június 3. és 6. között rendezik meg a VII. Magyar Műszaki Értelmiségi Napja rendezvénysorozatot.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek