KÉPZÉS/OKTATÁS

E-versenyautókkal és a norelem támogatásával ügyesednek a fiatal tervezők

A tervezőmérnöknek készülő hallgatókat tette próbára az idei, tisztán elektromos versenyautó építésének és üzemeltetésének kihívására koncentráló Formula Student (Electric) verseny. Annak érdekében, hogy több csapatot is felkészítsen az eseményre, a VDI Racing Camp powered by norelem több mint 250 résztvevőt hívott össze Németország minden részéről, és minden csapatnak gépelemeket és támogatást nyújtott a rangos versenyhez.

Hozd magad formába és tervezz hatékonyan a 2024-es verzióval

Fedezzen fel új funkciókat, kapjon tippeket a tervezéshez, dolgozzon egyszerűen és hatékonyabban: az Eplan eLearning kurzusaival a felhasználók számára a határ a csillagos ég. A megoldásszolgáltató Eplan világszerte értékes képzési tartalmakkal áll a felhasználók rendelkezésére akár tizenhat nyelven. Különlegesség, hogy az eLearning kurzusok megfelelnek a nemzetközi szabványoknak. Már elérhető az Eplan Update Training 2024, ami megkönnyíti a legújabb verzióval történő első lépéseket például a blokktulajdonságok matematikai számításainak ismertetésével.

Gene Haas Alapítvány, az Ön partnere a CNC-oktatásban

A gyártás jövője közvetlenül függ a szakképzett munkaerő rendelkezésre állásától. A kör bővítése pedig azon múlik, hogy sikerül-e több fiatalt megnyerni a fémipar számára, valamint tudunk-e modern, gyakorlatorientált képzési programokat létrehozni, amik biztosítják, hogy a végzett hallgatók rendelkezzenek a munkaerőpiacra lépéskor szükséges készségekkel. A Gene Haas Alapítvány világszerte sikeres programjai évek óta elérhetők Magyarországon – ha pedig előttünk van az esély, akkor élni kell vele.

Megvan a technológia az ipari szerkezetváltáshoz

2024. május 7–10. között kerül megrendezésre a MACH-TECH nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás, az IPAR NAPJAI nemzetközi ipari szakkiállítás és az AUTOMOTIVE HUNGARY nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás.

Regisztráljon és vegyen részt a Mazak novemberi nyílt napján!

Ismerje meg a Mazak NEO szériás gépeit, a legújabb megmunkálási és automatizációs megoldásainkat, melyekkel még tovább növelheti termelékenységét és eredményességét!

IT4Factory meghívó

Az IT4Factory a Kontron Hungary (régebbi nevén S&T Consulting Hungary) új rendezvénye, ami kimondottan a gyártás digitalizálásáról, optimalizálásáról szól: gyárszimuláció, robot programozás, termelés ütemezés, MES, BOM menedzsment, additív gyártás és még sok más.

SMC szakmai továbbképzések

Az SMC idén az Oktatói Továbbképzési Rendszer keretében szakmai továbbképzést szervez.

A siker kulcsa az alkalmazkodási képesség

Véget ért a TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény, melynek keretében szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is zajlott. Október 17-én rendezték meg a TECHTOGETHER+ kiállítást és konferenciát, mely 31 kiállítót, több mint 600 látogatót és 9 műszaki képzéssel is foglalkozó egyetemről több mint 300 diákot vonzott. A rendezvény keretében került sor az autopro.hu és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) közös szervezésében „A fenntarthatóság útján az autóipar” című konferenciára.

A Farnell oktatási kedvezményprogramja akár 30%-os kedvezményt biztosít a diákoknak és tanároknak a teszteszközökre

A kedvezményrendszer a legjobb márkájú tesztberendezéseket és -eszközöket is megfizethetővé teszi az iskolák, egyetemek és nonprofit kutatóközpontok számára.

Az iparban minden egyenletnek van megoldása

Jókora szakadék tátong idén a tervezett és a megvalósított fejlesztések között, pedig azok a cégek, akik nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésre, jobban reagálnak a piaci változásokra. A növekvő költségek nem kedveznek annak, hogy a cégek új termékeket, szolgáltatásokat vezessenek be, de a gépgyártók sem tétlenkednek; az új gépmodelleken kívül olyan hozzáadott értékek segítik a jó beruházási döntés meghozatalát, mint a szakmai és finanszírozási tanácsadás. A 2023-as Komax Hungary Technológiai Napokon mindhárom ösztönző egy helyen, egy időben áll össze. Ön sem hiányozhat onnan, ahol az aranyat érő szakmai információk cserélnek gazdát!

A Farnell támogatja a Micro:bit Oktatási Alapítványt a gyermekek digitális taníttatásában

Minden egyesült királyságbeli általános iskola jogosult egy ingyenes micro:bit készletre, mivel a Micro:bit Oktatási Alapítvány elindítja a BBC micro:bit nevű kezdeményezését. A következő generációt célzó kezdeményezés a kulcsfontosságú számítástechnikai és digitális képzést adja meg a gyerekeknek.

A diákok kávéfőző projektje a norelem gépelemeitől és szaktanácsaitól kapott lendületet

A Bécsi Műszaki Egyetemen folyó diplomamunka projektet támogatva a norelem egy sor olyan gépelemet biztosított a hallgatók számára, amelyek lehetővé tették ötleteik megvalósítását.

A Farnell megrendezi az első Ipar 4.0 élő Q&A webináriumát

A Farnellhez a Festo, az Eaton és az Auer Signal is csatlakozik, hogy segítsenek a résztvevőknek választ találni legújabb technológiai igényeikre.

VARINEXPO3D Tech Konferencia: az ország első számú 3D technológiai és additív gyártási fóruma

A VARINEX Zrt. éves konferenciája, amely több, mint három évtizede az ország első számú 3D technológiai és additív gyártási fóruma, idén a 3D nyomtatás magyarországi bevezetésének 25 éves jubileuma alkalmából tartalomban és értékben is szintet lép.

Az element14 közösség ingyenes webináriumokat tart az iskolakezdés idején

Az element14 közösség két közelgő webináriumot tart az iskolakezdés idején: a Seamless Power Integration: Ensuring the Safe Operation of Test & Measurement Racks program szeptember 7-én 16 órakor, a The Tech Driving Bi-directional EV Charging program pedig szeptember 11-én, 18 órakor veszi kezdetét.

A tökéletesség iránti vágy a termelésben? Reális!

Az ipari termelésben mindig ott van a tökéletesség iránti vágy, azonban gyakran előfordul, hogy minden látszólagos tökéletesség ellenére még mindig fennállnak olyan kihívások, melyeket nehéz megmagyarázni és megoldani. Ezen kihívások egyike a gyártási folyamatok hatékonyságának növelése és optimalizálása.

Az element14 közösség és az NI oktatási kurzust indítanak a LabVIEW és tesztautomatizálás terén

Az element14 közösség az NI-vel együtt a közelmúltban oktatási programot indított „A LabVIEW és tesztautomatizálás kezdő tanfolyama” címmel. Ennek az átfogó kurzusnak az a célja, hogy az elem14 közösség tagjait értékes LabVIEW programozási és automatizált tesztelési készségekkel ruházza fel, lehetővé téve számukra, hogy élvonalbeli projekteket építsenek, és izgalmas díjakért versenyezzenek.

Ingyenes hajtástechnikai webináriumok

Hajtástechnikai webináriumaival, amelyek körülbelül egy órát tartanak, a FAULHABER lehetőséget biztosít ismeretszerzésének felgyorsítására anélkül, hogy túl sok időt és erőfeszítést kellene erre áldoznia. A kihagyott webináriumok mostantól kezdve bármikor online elérhetők. Ehhez egyszeri regisztráció szükséges, amely egy teljes évig érvényes.

Mesteri vágás

A norelem ACADEMY továbbra is elkötelezetten segíti diákok fejlődését azzal, hogy támogatja egy leendő szakmunkás papírvágó gépének megépítését.

A fenntartható munkavédelem az egyik meghatározó téma

A munkabiztonság és a foglalkoztatás-egészségügy fenntartható stratégiái képezik a 2023. október 24-27. között Düsseldorfban rendezett A+A szakvásárral párhuzamosan zajló 38. Nemzetközi A+A Kongresszus egyik meghatározó témáját.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek