Rekordévet zárt az S&T PLM üzletága

Kétszámjegyű növekedést terveznek 2014-ben is

2014. február 12., szerda, 12:58

Címkék: cad CAM Creo gyártástámogatás plm S&T Windchill PLM

Az S&T PLM üzletága történetének legsikeresebb évét zárta. Az üzletág 2013. évi árbevétele 23 százalékkal nőtt 2012-höz képest, a növekedés ráadásul egy erős bázishoz képest valósult meg. A kiemelkedő eredményt úgy sikerült elérni, hogy minden stratégiai terület jól teljesített.

CAD: Creo az élen

Az S&T PLM üzletág zászlóshajója 2013-ban is a Creo integrált csúcskategóriás CAD/CAM/CAE szoftver volt. A PTC 2011 júniusában indította útjára az új generációs Creo termékfejlesztő rendszert, ami a Pro/ENGINEER közvetlen technológiai örököse. A piacon jelenleg a Creo 2.0 érhető el, ami egy kiforrott, nagy teljesítményű, gyors és könnyen használható szoftver. A Pro/ENGINEER felhasználók döntő többsége – köztük olyan világcégek, mint például az ABB, Bosch, Bang & Olufsen, Danfoss, GE Appliances, GE Healthcare, Intel, John Deere, KTM, Sony, Toyota – már áttért az új generációra világszerte, és hasonló hullámnak voltunk szemtanúi Magyarországon is. A Creo az új felhasználók számára is vonzó megoldás nemzetközi szinten és hazánkban is.
 
A Creo ideális választás a járműipari beszállítók számára
 
A Creo kis- és középvállalkozások igényeihez igazított csomagszerkezetének és kiváló ár/érték arányának köszönhetően ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a szoftver iránt idehaza. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy az utolsó negyedévben az S&T az 5. legsikeresebb Creo partner volt Európában az új felhasználók számának tekintetében. A Creo a legtöbb sikert az egyedi gépgyártók és a szerszámtervezők körében érte el. Az S&T PLM üzletága 2014-re is kétszámjegyű növekedéssel számol. Az első félév során jelenik meg a Creo 3.0, ami felár nélkül fogja tartalmazni a közvetlen CATIA és NX interfészeket az eddig is díjmentes Solidworks és Inventor interfész mellett. Ráadásul a beolvasott modellek gyakorlatilag úgy szerkeszthetők, mintha azok eleve a Creóban jöttek volna létre. A Creo 3.0 megteremti a tökéletes platformot a CAD-rendszerek konszolidációjára, és még vonzóbb választás lesz a járműipari beszállítók számára.
 

PLM: Windchill

2013-ban megjelent a Windchill PLM rendszer 10.2 változata. Az új verzió egyszerűbbé teszi a megfelelést a Unique Device Identification (UDI) és a Conflict Minerals szabályozásoknak. A szoftver ezen felül egyszerűsíti a gyártási  folyamattervezést és az Office integrációt. Az új Windchill Cost modul segítségével vizuálisan elemezhető a konstrukciók tervezett és a mindenkori állapot szerinti megvalósult költsége. A PTC, a Windchill fejlesztője 2013 decemberében stratégiai együttműködési szerződést kötött a GE-vel a Windchill és a GE Intelligent Platforms gyártásautomatizálási rendszerének integrálására. Ennek keretében a GE beépíti termékportfóliójába a Windchill MPMLink gyártásszervező rendszerét.
 
A Windchill Cost moduljával dinamikusan követhető a költségek mindenkori
aktuális állapota a tervezetthez képest
 
Az S&T számos Windchill rendszert helyezett üzembe új felhasználóknál, és emellett a régebbi felhasználók is komoly bővítéseket valósítottak meg. A Rábánál már 100 mérnök használja a Windchillt a CAD-adatok kezelésére és a fejlesztési munkafolyamatok automatizálására. A Windchill vonatkozásában a már folyamatban lévő lehetőségek alapján mintegy 50 százalékos árbevétel-növekedéssel számol a cég. Az előző év végén megjelent Windchill 10.2 és a GE-vel kötött együttműködés hatása 2014-ben teljesedik ki, és tovább erősíti a szoftver piaci súlyát.
 

Gyártástámogatás, NC: ESPRIT

Az S&T NC portfóliójában kulcsszerepet játszik az alkatrészgyártók igényeire optimalizált ESPRIT CAM-rendszer. Jól kivehető trend, hogy a ciklusidők és a gyártási költségek minimalizálása érdekében egyre komplexebb megmunkáló-gépeket vásárolnak a gyártócégek. E gépek teljesítménye azonban csak akkor aknázható ki teljes mértékben, ha professzionális CAM-rendszerrel programozzák azokat. Az ESPRIT pontosan ezt a szükséges pluszt nyújtja a gyártóknak.
 
Az ESPRIT teljesen megújul 2014-ben
 
2013 során robbanásszerűen nőtt az ESPRIT felhasználók köre, különösen a komplexebb esztergamegmunkáló-központok programozása területén. Az ESPRIT is komoly vérfrissítést kap 2014-ben: az év során megjelenik az ESPRIT New Generation, ami eddig nem látott szintű integrációt biztosít az NC pályaszámítás és a szimuláció között. Az ESPRIT felhasználói felülete is gyökeresen megújul. Az új verziónak már most elkészült a magyarítása, így az az indulás első percétől kezdve magyar felhasználói felülettel is elérhető lesz. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a szoftver az alkalmi felhasználók számára is sokkal könnyebben használható lesz, ugyanakkor a megjelenő új technológiák még tovább tágítják az alkalmazásának lehetőségeit.
 
www.snt.hu/cad
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek