VILÁG-HÍR

A Light + Building szakvásáron mutatják be a 2024/25-ös trendeket

A Light + Building szakvásár a fénytechnika és a világítás legfontosabb termékeit és megoldásait vonultatja fel. A vezető világvásár szerteágazó kínálatában hasznos és értékes támpontot jelent a tájékozódásban a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda trendbemutatója. A stíluskutató szakértők három meghatározó irányzatot azonosítottak a 2024/25-ös években és ezeket világítják meg elemzéseikben, előadásaikban és egy ötletekkel sziporkázó különbemutatóban.

Surplex-aukció Romániában

Az európai építőipar hatalmas kihívásokkal néz szembe. Ennek fényében a használt építőipari gépek egyre fontosabbá válnak. A Surplex.com oldalon december 8-án ér véget egy aukció építési és bontó munkagépek széles választékával – többek között Caterpillar, Komatsu és Volvo lánctalpas kotrógépekkel, Hitachi kerekes rakodógépekkel, valamint Bobcat mini kotrógépekkel és kompakt rakodógépekkel.

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét, a szingapúri Guoco Towert

Vajon fenntarthatóságra törekvő világunkban az épületek pusztán a probléma részei, vagy akár annak megoldásában is lehet szerepük? A kérdésre Szingapúr Guoco Tower példája próbál választ adni.

A Schneider Electric lezárta az EcoAct felvásárlását

Lezárta a klímatanácsadás és a nettó zéró megoldások területén meghatározó EcoAct SAS felvásárlását a Schneider Electric. A tranzakció révén jelentősen erősödik a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletága és még gyorsabb lesz az ügyfelek kiszolgálása.

Kiváló minőségű fém 3D nyomtatók és robotok a Surplex aukcióján

Az ipari automatizálás és digitalizáció fejlődése a gyártási folyamataik hatékony korszerűsítését teszi lehetővé a vállalatok számára. A beruházások minimalizálása érdekében az átállás használt gépekkel is megvalósítható. A Surplex, az ipari gépek online aukciósháza november 27-ig több mint 20 kiváló minőségű 3D nyomtatót és robotot kínál aukción.

Géppark fizetésképtelenségből a fémipar számára

Még november 20-ig egy cseh cég csődvagyonából származó kiváló minőségű fémmegmunkáló gépeket bocsátanak aukcióra a Surplex.com oldalon.

Megújult a LEMO weboldala

A LEMO nagy örömmel mutatja be vadonatúj weboldalát, ami soha nem látott mértékben szolgálja ki az online jelenlétet. A minőség, az innováció és az ügyfélelégedettség iránti elkötelezettségünk arra késztetett bennünket, hogy megújítsuk digitális jelenlétünket.

A bajnokok ligájában a Schneider Electric a fenntarthatóság előmozdításában elért eredményeiért

A Bajnokok (Champions) közé sorolta a Canalys kutatócég az idén első alkalommal kiadott „Sustainable Ecosystems Leadership Matrix” elemzésében a Schneider Electricet a partneri ökoszisztémájában és a szervezet egészén belül a fenntarthatóság előmozdításában elért eredményeiért. A Schneider Electric egy új SaaS megoldást is bemutatott, ami segít a vállalat értékesítési partnereinek a klímavédelmi törekvéseik gyorsabb megvalósításában.

A fizetésképtelenné vált P.C.S. Precision Works Germany GmbH autóipari beszállító vállalat üzemi készletének árverése

A neves motor- és hajtóműalkatrész-gyártó, a P.C.S. Precision Works Germany GmbH üzemének kiürítése további lépés a folyamatban lévő fizetésképtelenségi eljárás során. A Surplex ipari aukciósház veszi át az üzemi készlet aukcióját. November 21-én így kiváló minőségű fémmegmunkáló gépek és tartozékok széles választéka kerül kalapács alá.

Megjelent a TechMonitor 2023. novemberi lapszáma!

A tartalomból: 2023. november 29-én új üzleti partnert és ingyenes tajvani utazást is nyerhet!; Csomagolóipari szerszámok tervezése és gyártása a fenntartható jövő érdekében; Csillagok, amelyekhez most nem kellett távcső; Magyarországon is bemutatkozott az UR20 robot; Ez már nem a jelen, hanem a jövő; Megyünk a Marsra?

Őszi árkedvezmény Engel gépekre!

Duo/ duo combi, e-mac fast track és viper robotok

Használt gépek aukciója: Egy vízszivattyú-gyártó fémmegmunkáló gépei

A használt fémmegmunkáló gépek költséghatékony és fenntartható megoldást kínálnak a minőség és a teljesítmény feláldozása nélkül, így kiváló választásnak bizonyulnak a feldolgozóipari vállalatok számára. November 8-án egy vízszivattyú-gyártó cég kiváló minőségű gépparkja kerül árverésre el a Surplex.com felületén.

Karbonsemleges gyártást tervez a CATL Magyarországon

Teljes körű, a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó európai akkumulátorgyártási értéklánc kiépítését tűzte ki célul a CATL – hangzott el az október 26-án harmadik alkalommal megrendezett Magyar Akkumulátor Napon. A nemzetközi eseményen tartott előadásában Jason Chen, a CATL európai operációért felelős vezérigazgatója kiemelte, hogy a CATL debreceni akkumulátorüzemét az elérhető legkorszerűbb gyártási technológiákkal szereli majd fel, összhangban a szén-dioxid-semlegességi törekvésekkel.

2023. november 29-én új üzleti partnert és ingyenes tajvani utazást is nyerhet!

A Taiwan Trade Center Budapest örömmel hívja meg a vállalkozásokat, hogy vegyenek részt a Tajvani Kereskedelmi Küldöttséggel 2023. november 29-én megrendezésre kerülő kereskedelmi találkozókon.

Óriásmegrendelést kapott a Siemens

Története egyik legnagyobb e-töltési infrastruktúra projektjét nyerte el a Siemens. A 200 egyenáramú (DC) e-töltő telepítéséből és digitális szolgáltatásokból álló megbízást egy iparvállalat, az Astor Enerji adta.

1 eurós aukciók: Egyedülálló esély a faipar számára

Faipari vállalatok október 27-én és november 07-én kedvezményesen frissíthetik gépparkjukat. Minden 1 eurótól, minimális árak nélkül.

Ismét a világot megváltoztató cégek között a Schneider Electric

A Schneider Electric is szerepel a Fortune magazin idei „Change the World” listáján, amely az üzleti stratégiájuk és működésük révén leginkább pozitív társadalmi és környezeti hatásokat kifejtő vállalkozásokat rangsorolja.

Megjelent a TechMonitor 2023. októberi lapszáma!

A tartalomból: A nyomtatott fog is lehet a megnyerő mosoly titka; Kábel, ami összeköt; Mert ez műanyag! De másképp!; IRÁNYTŰ az ívhegesztés robotosításához 3. rész; Olcsó húsnak híg a leve a gépgyártásban is?; Három az igazság!

Európától Ázsiáig: globális trendek, ellátási láncok és a használt ipari robotok szerepe

A robotikai ipar világszerte tartós növekedést könyvelhet el, melynek során Kína jár az élen. Németország a negyedik helyen van. A neves gyártók ellátási láncainak világjárvánnyal összefüggő nehézségei lassítják a hatalmas rendelésállományaik ledolgozását – ez az egyik oka annak, hogy a kínai robotgyártók iránt minden eddiginél nagyobb a kereslet. Másik lehetőségként a használt gépek vásárlása kínálkozik.

Kelet-Európa 10 legnagyobb autóipari vállalata

Kelet-Európa központi jelentőségűvé vált az európai gazdaságban. A régióban az elmúlt években különösen az autóipar fejlődése volt lenyűgöző. Ez a 10 legnagyobb kelet-európai autóipari vállalat járult ehhez hozzá.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek