VILÁG-HÍR

Médiadíjat adott át a Siemens

A Siemens Media Award 2023-ra újságírók és tartalomgyártók pályázhattak.

Kulcstechnológia a klíma- és környezetvédelemben

A fotonikai folyamatok már bemutatták a klíma- és környezetvédelem terén rejlő potenciáljukat. Legyen szó fotovoltaikus vagy LED-világításról, egyetlen forrásból származó újrahasznosításról vagy kamerás ellenőrzésről a teljesen automatizált és hibamentes gyártás érdekében: ahol a fényt eszközként használják, ott növekszik a hatékonyság és csökken a környezeti lábnyom. Ez messze nem meríti ki a fotonikában rejlő teljes potenciált. A lézer segíti a magfúziót, az akkumulátor- és üzemanyagcella-gyártást, a precíziós gazdálkodást a mezőgazdaságban, valamint más megoldásokat a posztfosszilis jövő számára. A fenntartható, csúcstechnológiás megoldások vezető szállítói 2023. június 27–30. között találkoznak a müncheni LASER World of PHOTONICS rendezvényen.

Tour de Force: Európa 19 országába látogat el az interaktív Emerson Mobile Roadshow

A globális technológiai és szoftvervezető cég eddigi legnagyobb roadshow-ja, az Emerson a legújabb folyadékvezérlési és pneumatikai megoldásokat közvetlenül az ügyfelek telephelyére viszi.

Erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése.

A Mewa sorozatban hatodszor is Superbrand lett

A Mewát 2023-ban sorozatban hatodik alkalommal is a legelismertebb magyarországi márkák közé választották. A cég néhány nappal ezelőtt kapott értesítést arról, hogy a márkát a szakmai zsűri idén ismét Business Superbrand címmel jutalmazta. Az erről szóló dokumentumot Horváth László, a magyarországi Mewa ügyvezetője és Lopejszky Gábor, a Mewa értékesítési vezetője a társaság biatorbágyi székhelyén vette át.

A fenntarthatóság és a zöld technológia új piacokat teremt

Az ENSZ és számos iparcég által megfogalmazott CO2-kibocsátáscsökkentési célok teljesítése kétségtelenül fontos, de az intézkedések végrehajtása ambiciózus és költséges. Mindazonáltal: a fenntarthatósági erőfeszítések teljesen új piacokat is teremtenek, vonzó üzleti modellekhez vezetnek, és nagyszerű lehetőségeket kínálnak a kulcsfontosságú technológiák, a robotika és az automatizálás számára. A 2023. június 27-30. között Münchenben megrendezendő automatica szakvásár a fenntartható gyártás lehetőségeit is bemutatja.

Az element14 közösség kihirdette a Save the Bees Design Challenge nyerteseit

A versenyzők Arduino táblákat használtak a globális méhpopulációt sújtó problémák leküzdésére.

Az interpack-on nagy lendületet vett a világ csomagolóipara

Május 4-10. között a kihagyhatatlan seregszemlén, a Düsseldorfban rendezett interpack szakvásáron gyűltek össze mindazok, akik a termékek csomagolásával és feldolgozásával foglalkoznak. „Welcome Home – Üdvözöljük újra itthon“ jelmondattal üdvözölte az interpack a szerte a világból érkezett látogatókat. Az öröm, hogy a szakemberek végre ismét személyesen találkozhattak, óriási volt.

50 év történelem, 100 százalék innováció

Aki járatos a méréstechnikában, annak nem kell bemutatni a Renishaw-t. Attól a pillanattól kezdve, hogy a cégalapító Sir David McMurtry 50 évvel ezelőtt kifejlesztett egy kapcsoló típusú mérőtapintót, egészen az 5 tengelyes REVO-2 mérőrendszer megjelenéséig, a Renishaw folyamatosan a méréstechnika úttörői közé tartozott és tartozik.

Az 5 legjelentősebb használt fémmegmunkálógép-aukció májusban a Surplexnél

Május második felében a fémmegmunkálóknak ismét lehetősége adódik, hogy kiváló minőségű használt gépeket és tartozékokat szerezzenek be. A Surplex ipari aukciósház számos olyan aukciót hirdet, amelyek során első osztályú fémmegmunkáló gépek cserélnek gazdát vonzó áron. Itt található a hónap 5 legjobb fémmegmunkálógép-aukciója.

Az ABB befejezte a Siemens kisfeszültségű NEMA motorokat gyártó vállalatának felvásárlását

Az ABB bejelentette, hogy befejezte a Siemens kisfeszültségű NEMA motorokat gyártó vállalatának felvásárlását. A tranzakciót eredetileg 2022. augusztus 11-én jelentették be. A felek a tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra. A mintegy 600 embert foglalkoztató vállalat 2021-ben 63 millió dollár árbevételt termelt.

900 millió forintos fejlesztés a Schneider Electric gyöngyösi gyárában

Összesen több mint kétmillió euró, vagyis 900 millió forint értékben hajt végre fejlesztéseket gyöngyösi üzemében a Schneider Electric, amelyek révén a piaci igényekhez alkalmazkodva jelentősen bővül a gyár kapacitása. A beruházást indokolja az is, hogy hatalmas a kereslet a létesítményben gyártott Canalis áramvezető sínekre, amelyekkel a kábeles megoldáshoz képest lényegesen gyorsabban telepíthetők az ipari berendezések, illetve kedvezőbb ár/érték arányt képviselnek. A beruházások megvalósítása során a fenntarthatósági szempontok is kiemelt figyelmet kaptak.

Megjelent a TechMonitor 2023. májusi lapszáma!

A tartalomból: Önt mi tartja vissza az automatizálástól?; Az okosgyár nem sci-fi, hanem üzleti döntés; Cselekvési terv egy dinamikus és zavaros világban; Ennyi nagyágyú nem tévedhet; 50 év történelem, 100 százalék innováció; Segítő kezek – képzett mérnökök.

Megjelent A Jövő Gyára 2023. májusi lapszáma!

A tartalomból: IPAR NAPJAI és AUTOMOTIVE HUNGARY SZAKMAI PROGRAM 2023; Logisztika 4.0 – megatrendek a logisztikában; Automatizált autóipari intralogisztika; Komissiózás automata függőleges tárolóval; Mi történik itt? És miért? – Az IT és az OT közeledése; Az ipari 5G jelentősége a vállalkozások számára; Technológiák a digitális környezethez; EFASERVICES: Prediktív Digitális Szolgáltatás

2023-ban is várja az érdeklődőket a CHIRON OPEN HOUSE

Fejlett gyártás – most. Ezzel a mottóval május 10. és 12. között ismét „OPEN HOUSE-Time” lesz a CHIRON Csoportnál. A Tuttlingenben zajló kiállítás három napja az előremutató gyártási folyamatokról szól, amelyek tökéletesen megfelelnek a felhasználók specifikációinak, termékeinek és iparágainak.

Új név – régi elhivatottság

Új piacok, új gépek, új üzleti feltételek és új név is… a hazai piacon sokáig Thonauer néven ismert Komax Hungary Kft. májusban ismét nagy dobásra készül. A 2022-ben a kiállítás legszebb standjának szóló elismerést is elnyerő svájci kábelspecialista idén sem fog csalódást okozni a standjára látogatóknak.

A Fujitsu bővíti digitális átalakulást támogató tanácsadási képességeit Európában

A Fujitsu ma bejelentette, hogy az európai piacot támogató első két Near Response Centere (NRC) megnyitásával bővíti digitális átalakulást támogató tanácsadási képességeit. A spanyolországi és észtországi új központ az ügyfelek üzleti kihívásaira és a digitális átalakulás támogatására összpontosító, magasan képzett és gyorsan elérhető tanácsadókkal egészíti ki a vállalat meglévő outsourcing-erőforrásait.

Az ipar 4.0 adattér aktív alakítása

Szintet lépett az Ipar 4.0: A „Manufacturing-X” kezdeményezéssel az Ipar 4.0 platform szuverén adatteret hoz létre iparágak és vállalatok között – azzal a céllal, hogy lehetővé tegye a többoldalú együttműködést az ellátási láncok mentén, és új szintre emelje a digitális értékteremtési folyamatokat.

Az element14 közössség elindítja a „Zöld Technológia Nyarát”

A workshopok, képzések, webináriumok, tervezési kihívások és ajándékok nyara segíti a közösség tagjait a zöld technológia megismerésében.

Váljon Partnerré!

Mi a Rehm Kft.-nél a cégünk megalakulása óta, vagyis közel három évtizede foglalkozunk hegesztéstechnikai gyártásfejlesztéssel. A kívülállók úgy gondolják, hogy kereskedők, gépforgalmazók vagyunk, ami részben igaz is. Azért csak részben, mert egy kereskedő általában csak vesz és elad, nem igazán nyújt szakmai segítséget, nem ad alkalmazástechnikai tanácsot, és nem próbálja meggyőzni a vevőjelöltet arról, hogy valami olyat vegyen, amivel fejlődik, javul a gyártásának a minősége, termelékenysége.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek