Okos meghajtórendszerek az intelligens gyárhoz

Mechatronikai megoldásokkal az „ipar 4.0” elképzelés felé

2014. április 16., szerda, 11:17

Címkék: automatizálás hajtástechnika Hannover Messe ipar 4.0 Nord Drivesystems

A NORD DRIVESYSTEMS berendezésgyártó fontos lépést tett az üzemi megoldások új generációjának kidolgozása felé az „ipar 4.0” irányelv szellemében decentralizált hajtásrendszerei által, amelyek az integrált számítási kapacitásuknak köszönhetően hatékony vagyongazdálkodást tesznek lehetővé modern automatizálási környezetben.

 
A mechatronikai részegységek saját készítésű elemekből összeálló hatékony hajtómotort és célra szabott, szintén az aurichi NORD-üzemben kifejlesztett meghajtóelektronikát egyesítenek: az intelligens, decentralizált SK 200E szériájú frekvenciaváltók az üzem- és folyamatautomatizálásban használt számos buszrendszer összehangolt működését biztosítják. A diagnosztikai funkcióiknak köszönhetően a mechatronikai rendszerek képesek a hajtáslánc önálló felügyeletére. Az integrált folyamat- és PI-szabályzók lehetővé teszik az üzemi és üzemzavarértékek teljesen automatikus kiértékelését – úgy egyéni hajtóművek, mint mobil berendezések, illetve gépcsoportok esetében. 
 
A decentralizált NORD-rendszerek SK 200E szériájú frekvenciaváltókkal, intelligens meghajtás-
rendszerekkel valósítják meg az „ipar 4.0” elképzelést
 
A folyamatértékeket a rendszer két szenzorbemeneten keresztül direkt módon dolgozza fel. A frekvenciaváltócsalád széles típusválasztéka különösen gazdaságos megoldásokat nyújt, mivel ezáltal kimondottan az adott célra alkalmas termékek közül lehet választani. A moduláris felépítésű rendszerek lehetőséget nyújtanak az opcionális inkrementális vagy abszolútérték-megadással történő pozicionálásra – és mindezt a berendezéscsoporthoz mérten egyedülálló precizitással. Igény esetén beépített biztonsági funkciók szintén rendelkezésre állnak. Az opcióként  választható jel- és teljesítménycsatlakozókkal a rendszer különösen egyszerűen kezelhető.
www.nord.com
 

Még több újdonság egyenesen Hannoverből:

Intelligens megoldások, okos gyárak
Kis helyigényű dinamikus szervomotorok 
Hangos ventilátorok és pörgő villanyórák ellen
Ultra kompakt multiprotokoll I/O modulok
A csőtartótól a rámpaütközőig
Kutatás és szakképzés az ipar 4.0 bevezetéséhez
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek