Kis helyigényű dinamikus szervomotorok

Beckhoff hajtástechnológia: tovább bővült az AM8000 motorkínálat

2014. április 16., szerda, 10:47

Címkék: Beckhoff hajtástechnológia Hannover Messe szervomotor

A Beckhoff új, 40 mm élhosszúságú F1 peremmérettel bővíti az AM8000 szervomotor-sorozatot. Összesen háromféle hosszméret 0,22–0,55 Nm közötti forgatónyomaték-tartományt fed le, ami nagyon nagysebességű hajtási megoldásokat tesz lehetővé minimális helyigény mellett.

 
Az új AM801x és AM811x szervomotorok alacsony tehetetlenségi nyomatékkal és négyszeres túlterhelhetőségi jellemzőkkel rendelkeznek, így a mozgásdinamikával szemben támasztott legmagasabb szintű követelményeket is kielégítik, miközben minimális a helyigényük. Ezen tulajdonságaiknak köszönhetően ideálisak például gyors ciklusváltásokkal járó alkalmazásokhoz. A két sorozat többek között névleges feszültségükben különbözik egymástól. Rendkívül kompakt és gazdaságos szervorendszer alakítható ki az AM811x motorok és EL7201-0010 vagy EL7211-0010 szervomotor terminálok kombinálásával, amelyek 50 V DC feszültség mellett max. 2,8 ARMS, illetve max. 4,5 ARMS kimenő áramot továbbítanak. Az AX5000 EtherCAT rendszer (1/2 csatorna, max. 3 A) a 230 V AC bemeneti feszültséghez tervezett AM801x szervomotorok vezérlését látja el.
 
Az új, F1 peremméretű AM801x and AM811x szervomotorok rendkívül kompakt, mégis nagyon
nagy sebességű hajtási megoldások kivitelezését teszik lehetővé
 
A motorok opcionálisan visszacsapódás-mentes állandó mágneses fékkel vagy csúszóék-hornyos változatban rendelhetőek. A kompaktméretű motorok a maximális teljesítmény eléréséhez abszolút jeladóval és egykábeles technológiával (OCT) készülnek. Az OCT motorok az áramellátásra és pozícióra vonatkozó jeleket egyetlen kábelen keresztül továbbítják, ami jelentős mértékben csökkenti az alkatrészek és a telepítés költségeit. A motorok igény szerint abszolút forgójeladókkal is felszerelhetőek. 
www.beckhoff.hu
 

Még több újdonság egyenesen Hannov​erből:

Intelligens megoldások, okos gyárak
Hangos ventilátorok és pörgő villanyórák ellen
Ultra kompakt multiprotokoll I/O modulok
Okos meghajtórendszerek az intelligens gyárhoz
A csőtartótól a rámpaütközőig
Kutatás és szakképzés az ipar 4.0 bevezetéséhez
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek