Hangos ventilátorok és pörgő villanyórák ellen

A Ziehl-Abegg bemutatja az FE2owlet-ECQ ventilátort hűtőpultokhoz és mélyhűtő ládákhoz

2014. április 16., szerda, 11:03

Címkék: energiatakarékosság Hannover Messe ventilátor Ziehl-Abegg

Az új FE2owlet-ECQ ventilátor csendesebb, kevesebbet fogyaszt és szabályozás tekintetében korábban nem látott rugalmasságot kínál. Mivel méreteit tekintve azonos a hagyományos ventilátorokkal, vélhetően gyorsan stabil helyet vív majd ki magának a piacon. Ez lehet az egyik oka annak, hogy elég komoly érdeklődés mutatkozik az új ventilátor iránt.

 
A Ziehl-Abegg szakemberei az ECQ fejlesztése során a bionika területén szerzett tapasztalataikra és szabályozástechnikai szakértelmükre hagyatkoztak. A bionika biztosította az alapot a lapátok összetéveszthetetlen recés kialakításához, aminek eredményeképpen sokkal csendesebb a ventilátor működése. Ez a kialakítás közel felére csökkenti a ventilátorok zaját. Míg a szupermarketekben tapasztalható zaj főként a vásárlók számára lehet zavaró, addig a berendezések áramfogyasztása inkább a tulajdonosok számláját terheli. Eddig hagyományos megoldás volt az úgynevezett árnyékolt pólusú motor, ami mindössze 18 százalékos hatékonysággal működött. Az új ECQ ventilátorokban alkalmazott EC motorok jelentősen jobb, 65 százalékos hatékonysággal üzemelnek.
 
A Ziehl-Abegg egy másik újítással is előrukkol: míg a korábbi ventilátorokon két sebességet lehetett beállítani, az USB interfésznek köszönhetően az ECQ háromféle sebességre programozható szabadon. Ez szintén nagyobb rugalmasságot biztosít az érintett berendezések gyártói számára, például váltott irányú működéshez egyszerűen beprogramozhatunk egy sebességet. Ennek gyakorlati előnye, hogy a váltott irányú működés közkedvelt módja a hőcserélő kifúvatásának. Az új ECQ minden nehézség nélkül építhető be már meglévő berendezésekbe, így a ventilátorspecialista nemcsak a berendezés gyártók részéről számít globális üzleti együttműködésekre, de európai szinten az átalakítások erős növekedésnek indulását is prognosztizálja.
www.ziehl-abegg.de

Még több újdonság egyenesen Hannoverből:

Intelligens megoldások, okos gyárak
Kis helyigényű dinamikus szervomotorok
Ultra kompakt multiprotokoll I/O modulok
Okos meghajtórendszerek az intelligens gyárhoz
A csőtartótól a rámpaütközőig
Kutatás és szakképzés az ipar 4.0 bevezetéséhez
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek