Az igazodási pont 3. rész

Az előzőnél is sikeresebb négy napot zárt a Mach-Tech és Ipar Napjai kiállításegyüttes.

2017. július 05., szerda, 06:00

Címkék: HUNGEXPO ipar 4.0 Ipar Napjai 2017 ISCAR kiállítás kiállító Mach-Tech 2017 OKUMA Smartus Zrt.

Magyarország legnagyobb ipari seregszemléjén valamennyi olyan ágazat részt vett, amely vezető szerepet játszik az ipari digitalizáció, más néven az ipar 4.0 térhódításában. Megkérdeztük a kiállítókat a kiállítás sikerességéről.

Kertai Krisztián, kereskedelmi igazgató, ISCAR Hungary Kft.

Egyetlen alkalmat kivéve minden alkalommal kiállítottunk a májusi ipari seregszemlén, mióta létezik a Mach-Tech kiállítás. Standard és speciális fémforgácsoló szerszámok – keményfém lapkák, tömör keményfém szerszámok (fúrók, lépcsősfúrók, marók, menetmarók, dörzsárak, stb.), lapkás szerszámok, valamint ezek tartozékai – gyártásával és kereskedelmével foglalkozunk. A kiállításon jellemzően magyarországi ügyfelek látogattak meg minket, döntően a fémipar, az autóipar és az energetikai gyártás területeiről. Döntési kompetenciájuk a gépkezelőtől a gyártulajdonosig terjedt. Egy kiállításon általában nem új ügyfelekkel teremtünk kapcsolatokat (mintegy 90%-os volt a visszatérő ügyfeleink aránya), hanem a már meglevő kapcsolatok ápolására, illetve a portfóliónk szélesebb körben történő bemutatására nyílik lehetőség.

Az új kapcsolatokból talán mintegy 2 százalékos arányban köttetik üzlet, de minden esetben nyomon követjük a kiállításon felmerült problémát/lehetőséget és igyekszünk arra megoldást kínálni. A látogatók a figyelmes és figyelemfelkeltő megjelenést díjazzák. A célunk minden Mach-Tech alkalmával az, hogy ha a látogató visszagondol a kiállításra, az Iscar egészen biztosan az eszébe jusson. A kiállítás szervezőinek szakmaisága és az általa nyújtott szolgáltatások sokat fejlődtek az évek során, így egészen biztosan visszatérünk majd kiállítóként.

Mátyás János, vezérigazgató, Smartus Zrt.

Bár a jelenlegi felállásban még nem lehet nagy történelmünk a Mach-Tech kiállításokon, de korábbi szerszámgép-kereskedelmi vállalkozásainkat is beleszámolva komoly tapasztalatunk van a hazai ipari kiállításokról. Idén négy szerszámgépet és egy szkeletont állítottunk ki, ez utóbbi azt szemlélhette, hogy milyen merev és hőstabil kialakítással rendelkeznek az OKUMA gépek. A kiállított MB-46VAE egy 3-tengelyes növelt asztalos marógép, melyen nagyfordulatú precíziós marást demonstráltunk, de általánosságban is nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy minden gépen élőben mutassunk be valamilyen forgácsleválasztó technológiát. Nyilvánvaló ugyanis, hogy amikor komolyabb forgácsleválasztó műveletekre kerül sor, akkor sok öttengelyes gép elvérzik – a puding próbája az evés már a kiállításokon is. Ennek megfelelően a MULTUS U3000-es multifunkciós esztergán fogaskerékgyártást, a MU-5000-es megmunkáló központon pedig öttengelyes teljesítménymarást figyelhettek meg az érdeklődők. Nagy érdeklődést keltett a robotos kiszolgálású megmunkáló központot tartalmazó ROBOJOB gyártócella is.

A vásári stand szívében a kiállítási nagydíjat is elnyerő OKUMA Smart Factory működését lehetett megfigyelni a három kiállított gép állapotának folyamatos nyomon követésével. A panel kijelzi a bekapcsolt gépek terhelését és terhelhetőségét, nyersanyag-ellátottságát, állásidejét, vagy a mérőeszközök által kiközvetített adatokat. Az adatok közvetlenül tabletre, vagy okostelefonra is küldhetők.

Az első vásári nap kivételével mindennap megfelelő számú látogatóval találkoztunk és a kiállított gépekre is érkezett olyan érdeklődés, ami a hétvégére már üzletkötéssé érett. Volt olyan cég, amelyik munkatársai tucatjait utaztatta el a kiállításra – ami azon kívül, hogy nagyon pozitív hozzáállás, számunkra is hasznos, hiszen a gépek felhasználói is közvetíthetnek olyan jelzéseket a döntéshozók felé, ami felénk billenti a mérleg nyelvét.

Vége

www.iparnapjai.hu

Kapcsolódó cikk:

Az igazodási pont 1. rész

Az igazodási pont 2. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek