Az igazodási pont 1. rész

Az előzőnél is sikeresebb négy napot zárt a Mach-Tech és Ipar Napjai kiállításegyüttes.

2017. június 28., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás Fanuc Hahn+Kolb HUNGEXPO ipar 4.0 Ipar Napjai 2017 ipari robot kiállítás kiállító kollaboratív robot Mach-Tech 2017 robot robotika

Magyarország legnagyobb ipari seregszemléjén valamennyi olyan ágazat részt vett, amely vezető szerepet játszik az ipari digitalizáció, más néven az ipar 4.0 térhódításában. Megkérdeztük a kiállítókat a kiállítás sikerességéről.

Bagdi Attila marketingspecialista, FANUC Hungary Kft.

Mintegy nyolc hónapos szervezőmunka előzte meg az idei kiállítási részvételünket. Szerencsésnek bizonyult az időpont, mert sok újdonság gyűlt össze cégszinten, amit már nem tudtunk bemutatni sem a tavalyi kiállításon, sem a saját rendezvényeinken. A sok újdonságot a világ legerősebb robotszériájának Budapestre hozatalával fejeltük meg, ami elnyerte a kiállítás különdíját. Több mint egy tucat gépet – szerszámgépet, robotot és ipari alkalmazást – állítottunk ki. A kollaboratívrobot-parkunkban három együttműködő robottal ismerkedhettek meg a látogatók.

A szerszámgépeket két függőleges megmunkálógép képviselte, az egyik háromtengelyes keményfém-megmunkálást, a másik pedig öttengelyes alumíniumforgácsolást végzett, különböző munkafolyamatokat demonstrálva. A RoboCut szikraforgácsolókat a legújabb és legnagyobb, 800×600 mm munkaterű modell, a fröccsöntő gépeket pedig egy 50, illetve egy 100 tonna záróerejű modell képviselte. Kiemelendő, hogy olyan társkiállítókat is meghívtunk a standunkra, akik az ipari automatizálás minél magasabb szintű megoldásait tudták képviselni.

A kiállítást a 2015-ös rendezvényhez éri meg hasonlítani. Maga a kiállítás is fejlődött, de részünkről csak annak tükrében értékelhető a siker, hogy hova fejlődtünk az elmúlt két évben. Sokkal magasabbak lettek felénk az elvárások, még több látogatót szerettünk volna elérni, de volt is miből meríteni. Sokan keresték fel a standunkat, az összetétellel sem volt probléma, ezért kifizetődőnek tartjuk a megjelenést, bár a konkrét üzletek nyilván csak jóval később realizálódnak majd. Pozitívnak tartom, hogy meglátogattak minket a kiállítás előtt, és kikérték a véleményünket arról, hogy milyen rendezvényt szeretnénk. A 12 év után újra megrendezett kiállítói bankettnek is jó visszhangja volt.

Kiss Norbert marketingmenedzser, HAHN+KOLB Hungária Kft.

Cégünk eddig minden Mach-Tech/Ipar Napjai kiállításon részt vett. Kínálatunkban több mint 60 000 termék található, ezért elsősorban a portfólió központi elemeire koncentráltunk (forgácsolás- és befogástechnika, méréstechnológia, megmunkáló- és kéziszerszámok). A standard kínálaton túl bemutattuk cégünk olyan innovatív megoldásait is, mint a Clip-O-Flex rendszer vagy a keményhab betét konstrukció. A látogatók kettő, a Nagydíj pályázaton elismerésben részesített terméket is megtekinthettek nálunk, de nagy érdeklődés övezte a standon kiállított szalagfűrészgépeket is.

Minden régióból érkezte hozzánk érdeklődők. Szerencsére elmondható, hogy látogatóink jelentős része kompetens döntéshozó volt, de nagy számban fordultak meg karbantartók vagy régi szakik is, akik szívesen nosztalgiáztak el egy-egy termékcsoport fölött. Egyaránt nagy figyelmet fordítunk az újonnan szerzett és a régi kapcsolataink ápolására, legyen szó 1 000 fős multiról vagy egy 3 fős kis családi vállalkozásról. Műszaki tanácsadó munkatársaink szívesen ellátogatnak hozzájuk, és átbeszélik velük, hogy miként tudjuk támogatni a cég fejlődését és megfelelő működését. A vásárt a visszatérő, már meglévő ügyfelek dominálták, de sok új, potenciális ügyféllel is megismerkedtünk.

A kiállítás utáni munkára is hasonló nagyságú figyelmet kell fordítani, mint a kiállítás szervezésére. Fontos, hogy a vásár alatt generált igények és új kapcsolatok ne vesszenek feledésbe, ezért irodai csapatunk már a vásár alatt folyamatosan azon dolgozott, hogy elkészítsék és kiküldjék a kért ajánlatokat. A vásárt követő napokban pedig egyedi módon mértük fel a standunkra látogató partnerek igényeit, illetve elégedettségét.

Idén nagy hangsúlyt fektettünk cégünk arculati elemeink kihangsúlyozására, és egy elegáns, de mégis a HAHN+KOLB arculatát tükröző grafikai megoldásokkal ruháztuk fel standunkat. A kompetens szakmai felkészültségen túl igényes cateringgel is kedveskedtünk a standra látogató partnereinknek. A szervezők nagyon kitettek magukért, és egy színvonalas vásárt sikerült megszervezniük, amely már felveszi a versenyt a nagy nyugati kiállításokkal is. A sikeres rendezvényt sajnos már évek óta beárnyékolja, hogy a délutáni közlekedési torlódást még mindig nem sikerült megoldani. Természetesen két év múlva is ott leszünk a vásáron.

Folytatjuk

www.iparnapjai.hu

Kapcsolódó cikk:

Az igazodási pont 2. rész

Az igazodási pont 3. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek