1,8 milliárd dollárral új bevételi rekordot állított fel a Farnell a negyedik negyedévben

2022. szeptember 15., csütörtök, 16:36

Címkék: bevétel e-commerce e-kereskedelem Farnell nyereség

A rekordot döntő pénzügyi évben 20,2%-kal nőttek a bevételek az előző év azonos időszakához képest.

Az Avnet, Inc. (Nasdaq: AVT) közzétette a 2022. július 2-án végződő negyedik negyedévének pénzügyi eredményeit és az előző év azonos időszakához képest erőteljes növekedésről számolt be. Az eredményekbn sokat nyomott latban a Farnelltől származó, rekordmagas, 1,8 milliárd dolláros bevétel.

A Farnell erős teljesítménye – az egész éves bevétel 20,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest – az elektronikai, energetikai, biztonsági és szállítmányozási ágazatokból származó kereslet jelentős növekedésének az eredménye.

A Farnell a negyedik negyedévben 442 millió dolláros bevételről és 14,2%-os működési eredményhányadról számolt be, ami 597 bázispontos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A negyedik negyedévben több mint 18 000 új termékkel bővült a termékválaszték. A Farnell kiterjedt raktárkészlete továbbra is kulcsfontosságú tényező a sikerben, és fontos az Avnet csoport számára is. A Farnell központi szerepet játszott az Avnet stabil, 4,5%-os működési árrésében az adott negyedévben.

„Örülünk ennek az erős teljesítménynek, különös tekintettel arra, hogy mindezt folyamatos piaci bizonytalanságok, az ellátási lánc kihívásai és megnövekedett átfutási idők közepette értük el  – jelentette ki Rob Rospedzihowski, a Farnell EMEA régiójának értékesítési elnöke. – Arra számítunk, hogy erre a lendületre építve folytatjuk a raktárkészlet bővítését, ezenkívül a digitális marketingbe és az e-kereskedelmi platformunkba is további befektetéseket eszközlünk.

A Farnell e-kereskedelmi platformja továbbra is komoly eredményeket hoz. A Farnell teljes értékesítésének csaknem 56%-a és az összes lebonyolított rendelés 72%-a a vállalat e-kereskedelmi platformján keresztül történt ebben negyedik negyedévben.

Az Avnet 2023. évi negyedik negyedéves pénzügyi eredményei itt találhatók

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek