PIACMONITOR

A Light + Building szakvásáron mutatják be a 2024/25-ös trendeket

A Light + Building szakvásár a fénytechnika és a világítás legfontosabb termékeit és megoldásait vonultatja fel. A vezető világvásár szerteágazó kínálatában hasznos és értékes támpontot jelent a tájékozódásban a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda trendbemutatója. A stíluskutató szakértők három meghatározó irányzatot azonosítottak a 2024/25-ös években és ezeket világítják meg elemzéseikben, előadásaikban és egy ötletekkel sziporkázó különbemutatóban.

Surplex-aukció Romániában

Az európai építőipar hatalmas kihívásokkal néz szembe. Ennek fényében a használt építőipari gépek egyre fontosabbá válnak. A Surplex.com oldalon december 8-án ér véget egy aukció építési és bontó munkagépek széles választékával – többek között Caterpillar, Komatsu és Volvo lánctalpas kotrógépekkel, Hitachi kerekes rakodógépekkel, valamint Bobcat mini kotrógépekkel és kompakt rakodógépekkel.

Erős zárás a magyar szerszámgéppiacon

A legtöbb akció egy helyen: az Optimum Hungária Kft. kétnapos évzáró rendezvényén mindenki megtalálta a számítását, aki kedvezményes áron akart hozzájutni a csúcskategóriás szerszámgépekhez.

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét, a szingapúri Guoco Towert

Vajon fenntarthatóságra törekvő világunkban az épületek pusztán a probléma részei, vagy akár annak megoldásában is lehet szerepük? A kérdésre Szingapúr Guoco Tower példája próbál választ adni.

A közelgő PSD3 szigorít a csalásmegelőzés terén

Az Európai Unió illetékes szervei már dolgoznak a PSD3 tervezeten, amely finomhangolja a lakossági pénzforgalomra vonatkozó korábbi szabályozásokat. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői szerint az érintett szervezeteknek már most érdemes figyelemmel kísérni a változásokat, és elkezdeni a felkészülést a várható módosításokra, különös tekintettel a kibertérben jelentkező kockázatok kezelésére.

Konzorcium a célgépgyártásban – avagy egységben az erő

Vajon mennyire meredek az az elképzelés, hogy kisebb cég lévén egy hatalmas projektbe fogjunk? Hogyan kell nagyobb munkákat megvalósítani, mint amire egyedül vagy a cégeddel képes vagy? A kulcsszó a konzorcium.

A Schneider Electric lezárta az EcoAct felvásárlását

Lezárta a klímatanácsadás és a nettó zéró megoldások területén meghatározó EcoAct SAS felvásárlását a Schneider Electric. A tranzakció révén jelentősen erősödik a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletága és még gyorsabb lesz az ügyfelek kiszolgálása.

Kiváló minőségű fém 3D nyomtatók és robotok a Surplex aukcióján

Az ipari automatizálás és digitalizáció fejlődése a gyártási folyamataik hatékony korszerűsítését teszi lehetővé a vállalatok számára. A beruházások minimalizálása érdekében az átállás használt gépekkel is megvalósítható. A Surplex, az ipari gépek online aukciósháza november 27-ig több mint 20 kiváló minőségű 3D nyomtatót és robotot kínál aukción.

Géppark fizetésképtelenségből a fémipar számára

Még november 20-ig egy cseh cég csődvagyonából származó kiváló minőségű fémmegmunkáló gépeket bocsátanak aukcióra a Surplex.com oldalon.

Megújult a LEMO weboldala

A LEMO nagy örömmel mutatja be vadonatúj weboldalát, ami soha nem látott mértékben szolgálja ki az online jelenlétet. A minőség, az innováció és az ügyfélelégedettség iránti elkötelezettségünk arra késztetett bennünket, hogy megújítsuk digitális jelenlétünket.

A bajnokok ligájában a Schneider Electric a fenntarthatóság előmozdításában elért eredményeiért

A Bajnokok (Champions) közé sorolta a Canalys kutatócég az idén első alkalommal kiadott „Sustainable Ecosystems Leadership Matrix” elemzésében a Schneider Electricet a partneri ökoszisztémájában és a szervezet egészén belül a fenntarthatóság előmozdításában elért eredményeiért. A Schneider Electric egy új SaaS megoldást is bemutatott, ami segít a vállalat értékesítési partnereinek a klímavédelmi törekvéseik gyorsabb megvalósításában.

A fizetésképtelenné vált P.C.S. Precision Works Germany GmbH autóipari beszállító vállalat üzemi készletének árverése

A neves motor- és hajtóműalkatrész-gyártó, a P.C.S. Precision Works Germany GmbH üzemének kiürítése további lépés a folyamatban lévő fizetésképtelenségi eljárás során. A Surplex ipari aukciósház veszi át az üzemi készlet aukcióját. November 21-én így kiváló minőségű fémmegmunkáló gépek és tartozékok széles választéka kerül kalapács alá.

Megyünk a Marsra?

A milliárdos árbevételű magyar vállalkozást, az RWH-t a két tulajdonos, Harmath Gábor és Farkasvölgyi Antal szakmaszeretete röpíti egyre feljebb. Antal a Magyar Ipari Célgép Nagydíj díjátadóján adott elő közel 350 szakembernek, amelyben semmi reklám nem volt: a lineáris technológia evolúciójáról beszélt. Én közben azon tűnődtem, hogy van ez a két kiváló szakember, és hogy építettek egy életművet, amelyről ők maguk azt gondolják, hogy semmi különös, pedig páratlan. Gyakorlatilag két ember csendes kooperációjában egy olyan vállalat jött létre, amit a kívülálló csodálattal néz. Antallal beszélgettem.

Az ABB közreműködésével készült új jelentés bemutatja, hogyan csökkentheti az ipar a globális szén-dioxid-kibocsátást 11%-kal 2030-ig, miközben évente 437 milliárd dollárt takaríthat meg

Mivel az iparnak példátlan kihívással kell szembenéznie a globális dekarbonizációs célok teljesítése és a növekvő kereslet kielégítése terén, az Energiahatékonysági Mozgalom (Energy Efficiency Movement/EEM) új jelentése bemutatja, hogy a vállalatok hogyan kezdhetnek azonnal cselekedni. Az ABB által alapított EEM jelenleg egy több mint 400 szervezetet tömörítő globális fórum, amely ötleteket, bevált gyakorlatokat és kötelezettségvállalásokat oszt meg tagszervezeteivel egy energiahatékonyabb világ megteremtése érdekében.

Megjelent a TechMonitor 2023. novemberi lapszáma!

A tartalomból: 2023. november 29-én új üzleti partnert és ingyenes tajvani utazást is nyerhet!; Csomagolóipari szerszámok tervezése és gyártása a fenntartható jövő érdekében; Csillagok, amelyekhez most nem kellett távcső; Magyarországon is bemutatkozott az UR20 robot; Ez már nem a jelen, hanem a jövő; Megyünk a Marsra?

Őszi árkedvezmény Engel gépekre!

Duo/ duo combi, e-mac fast track és viper robotok

Az aukciósházakkal szemben támasztott tíz kihívás a digitális korban

Az aukciósházak több évszázados hagyományra tekintenek vissza. Az elmúlt évtizedekben digitális átalakuláson mentek keresztül, ami lehetővé tette számukra a hatókörük globális kiterjesztését. Ehhez azonban számos kihívás is kötődik, különös tekintettel az ügyfelek folyamatosan növekvő igényeire és szükségleteire.

Használt gépek aukciója: Egy vízszivattyú-gyártó fémmegmunkáló gépei

A használt fémmegmunkáló gépek költséghatékony és fenntartható megoldást kínálnak a minőség és a teljesítmény feláldozása nélkül, így kiváló választásnak bizonyulnak a feldolgozóipari vállalatok számára. November 8-án egy vízszivattyú-gyártó cég kiváló minőségű gépparkja kerül árverésre el a Surplex.com felületén.

Látványos innovációk és remek hangulat

„A négy év szünet utáni újraindítás óriási sikert hozott az EMO Hannover számára – jelentette ki Carl Martin Welcker, az EMO főbiztosa. – A 2023-as kiállítás erősségei közé tartozott a kiállítók és a látogatók nemzetközisége és a csúcskategóriás technikai újítások nagy száma.”

Az AGV és az AMR egyre összetettebbé válik

Markus Fenn és dr. Stefan May professzor lehetővé szerették volna tenni, hogy az iparág gyors és költséghatékony fejlesztések révén lépést tartson a trendekkel. Ezért kifejlesztettek egy Eduard nevű oktatási és prototípuskészítési platformot, amely alkalmas lehet az aktuális trendek leképezésére.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek