Világpremier az EuroBLECH-en: a vízsugaras vágás jövője

Teljesen új gépkoncepciót mutatott be a Water Jet Sweden

2022. december 20., kedd, 06:00

Címkék: EPL-Tech Kft. EuroBLECH 2022 lemezmegmunkálás vágás vízsugaras vágás Water Jet Sweden

A Water Jet Sweden 1993 óta fejleszt, gyárt és forgalmaz modern megoldásokat a vízsugaras vágáshoz. Világszerte az első számú választás azok számára, akik magas színvonalú és műszaki tartalmú vízsugaras vágógépet keresnek.

A vízsugaras vágási technológiára sok üzemben a főtevékenységként végzett lézeres vágás kiegészítőjeként tekintenek. Amikor ugyanis 3-4 cm-es vagy annál is vastagabb fémlemezek megmunkálása a feladat, akkor a lézeres vágógépek jellemzően a teljesítményük határához érnek, és a vízsugaras vágási technológia kerül előtérbe. Mivel a vízsugaras vágás hideg technológiának számít, a megmunkálási folyamat nem befolyásolja az anyagot. Ugyanazzal a vágószerszámmal a vízsugár szinte bármilyen anyagot – fém, üveg, kő, csempék, kompozitok és puha anyagok, például gumi, műanyag stb. – képes vágni.

FiveX Ultra – a vízsugaras vágás jövője

A vízsugaras vágás következő generációja

Hannoverben kiderült, hogy a Water Jet Sweden fejlesztési részlege a világjárvány alatt sem tétlenkedett. A vállalat számos termékét modernizálta, ezenkívül egy teljesen új FiveX gépkoncepciót is bemutatott a 2022-es EuroBLECH szakkiállításon. „Az EuroBLECH tökéletes helyszín egy olyan gépkoncepció világpremierje számára, mint az NC5 Ultra – jelentette ki Klas Wallström, a Water Jet Sweden AB marketingvezetője. – Ez a világ legnagyobb nemzetközi találkozóhelye, ahova a világ minden tájáról érkeznek látogatók. Ennek megfelelően rengeteg érdeklődés futott be hozzánk a géppel kapcsolatban a vásár négy napja alatt.”

Az NC5 Ultra a nagy méretű 3D vágógépmodell, a FiveX kompakt és karcsú változata. Arra tervezték, hogy vágási feladatok széles skáláját legyen képes elvégezni bármilyen anyagból, a 2D-től a teljes 3D-ig. Az NC5 Ultra átgondolt és áttervezett konstrukciója karcsú, könnyű és rendkívül stabil gépet eredményezett, megnövelt hozzáférhetőséggel és láthatósággal. Az NC5 Ultra a Water Jet Sweden által kínált minőségi vágórendszerek széles portfólióját bővíti, amely a belépő szintű 2D gépektől a mikromegmunkáláson át a nagy gépekig terjed.

Egy lépés a modern vízsugaras vágás jövőjébe

Az NC5 Ultra paraméterei dióhéjban

Konstrukció

Hídszerkezet (WJS szabadalmaztatott vezetőrendszer)

Vágóasztal

Szabadon álló rozsdamentes acél tartály

Vezérlés

FANUC

3D vágás

WJS FiveX Ultra 120˚

Nyomás

4 200 bar technológia (60 000 PSI)

Munkaasztal

2 880 × 2 275 mm

2D munkaterület

2 400 × 1 710 × 540 mm

3D munkaterület

2 080 × 1 390 × 650 mm

Pozicionálási pontosság

± 0,050 mm/m

Ismétlési pontosság

± 0,025 mm

A tengely mozgása

> ±120°

C tengely mozgása

±400°

Átviteli pontosság A és C tengely

< 1 ívperc

Ismétlési pontosság A és C tengely

< ± 6 ívmásodperc

Bővebb információ:

EPL-TECH Kft.

dr. Illyés Péter

+36 20 342 7969

www.epl.hu

sales@epl.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek