Emelkednek a sebességhatárok!

Tovább bővült a KUKA kis méretű mozgatórobot-családja

2016. január 27., szerda, 06:00

Címkék: ipari robot KR C4 KUKA KR Agilus KUKA Robotics KUKA smartPAD robotika vezérléstechnika

A KR Agilus sorozat a maga teherbírási kategóriájában egyedülálló képességekkel rendelkezik. Az öt- vagy hattengelyes robotok rendkívüli dinamikája, rövid ciklusideje és integrált energiaellátó rendszere a sorozatot szokatlan feladatok ellátására is alkalmassá teszi.

A mozgatórobotok padlóra, mennyezetre, de a hattengelyes változat esetében akár a falra is telepíthetők. A KR Agilus modellek kompatibilisek a KUKA KR C4 univerzális vezérlőjével. A kategóriában egyedülálló lehetőséget teremt a Safe Robot funkció, amely radikálisan leegyszerűsíti a hatékony ember-robot együttműködést, és gyökeresen új automatizálási koncepciók megvalósítását teszi lehetővé.

A KR Agilus mozgatórobotok előnyei:

 • Minimális ciklusidő
 • Helytakarékos integráció
 • Beépített energiaellátás
 • KR C4 fukciók
 • KUKA.SafeOperation (A funkció a KUKA Safe Robot Technology keretében kerül alkalmazásra, és a legújabb, biztonság szempontjából lényeges szoftver- és hardverkomponensek kombinációját biztosítja a munkaterületek és a védett területek behatárolásához és felügyeletéhez)

A KR Agilus mozgatórobot-sorozat hattengelyes változatban a 6 kg terhelhetőségű, 707 mm hatótávolságú KR 6 R700 sixx modelltől egészen a 10 kg terhelhetőségű, 1 101 mm hatótávolságú KR 6 R1100 sixx modellig érhető el. A különösen nagy dinamikájú öttengelyes kivitel három modellből áll a 707, 901 és 1 101 kinyúlásokkal.

Fő alkalmazási területek:

 • Kezelés, ki- és berakodás
 • Összeszerelés
 • Rögzítés
 • Mérés, tesztelés és vizsgálat
 • Csomagolás és komissiózás
 • Festés, felületkezelés
 • Szerszámgépek kiszolgálása

A siker vezérelhető

A KR C4-ben megtestesülő, forradalmian új elv biztos alapot jelent a holnap automatizálási feladatainak megoldásához. Célja az automatizálással kapcsolatos rendszerintegrálási, karbantartási és rendszerfenntartási költségek csökkentése. Az alapvetően új, egyértelműen strukturált rendszerarchitektúra nyílt és teljesítőképes adatstandardokra összpontosít. A beépített biztonsági funkciók, valamint a nyílt interfészek a rendszer egyszerű integrációját teszik lehetővé.

A biztonsági vezérléstől, a robotvezérléstől és a mozgásvezérléstől kezdve a logikai vezérlésen át egészen a folyamatvezérlésig minden integrált vezérlés közös adatbázissal és infrastruktúrával rendelkezik. A hardverelemek, kábelek és csatlakozók száma jelentősen csökkent, a szoftveralapú megoldások előtérbe helyezése kompakt kialakítást eredményezett.

Koncentráljunk az adott feladatra!

Minél kimagaslóbbá válnak a robotok képességei, annál inkább előtérbe kerülnek a robotok kezelése területén az intuitívan használható felületek. Az új KUKA smartPAD a nagy méretű, nagy felbontású és tükröződésmentes érintőképernyőn ragyogóan demonstrálja, hogyan lehet a robotot intuitív módon kezelni. A folyamatokat intelligens, interaktív párbeszédek jelenítik meg, átlátható módon a felhasználó számára. A felhasználó előtt mindig csak azok a kezelőelemek jelennek meg, amelyekre az adott pillanatban ténylegesen szüksége van. Így a lényegre lehet koncentrálni, ezáltal a felhasználó intuitív módon, egyszerűen, tehát gyorsabban és hatékonyabban tud dolgozni.

www.kuka-robotics.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek