Amikor a rozsdamentes acél nem játszik

Ismerje meg norelem új, műanyag házas golyós görgő egységeit

2023. január 23., hétfő, 15:42

Címkék: gépgyártás görgő norelem normália rozsdamentes acél szabványosítás

Ha minőségi golyós görgő egységet keres olyan alkalmazásokhoz, amelyekben nem használhatók a rozsdamentes acél egységek, ott jön a képbe norelem legújabb termékinnovációja új műanyag házzal.

A szabványos gépelemek német gyártója műanyag házas egységekkel bővítette golyós görgő egységeinek választékát. Az egységeket szállítószalag-rendszerekben, adagolókban, feldolgozógépekben és csomagolóberendezésekben történő történő felhasználásra tervezték, lehetővé téve a rakományok könnyű mozgatását, forgatását és irányítását. Az új egységek külső burkolata minősített, az élelmiszeriparban való felhasználásra is alkalmas kék műanyagból készült.

A golyós görgő egységek a hagyományos szállítószalagokkal vagy más típusú mechanikus vagy elektronikai gyártósorokkal ellentétben kizárólag a szállított tárgy lendületére vagy az ezekre a tárgyakra ható külső erőkre támaszkodnak, miközben azokat egyik helyről a másikra mozgatják. Ezért a golyós görgő egységek az alkalmazások többségében az energia-, valamint a karbantartási és javítási költségek csökkenését eredményezhetik. A reptéri poggyásztároló például a golyós görgős asztalok egyik jellemző felhasználási területe, de ezen kívül is számos ipari, gyártási és raktári alkalmazásuk létezik.

«A norelem új golyós görgő egységei az egyre bővülő termékválasztékunk legújabb kiegészítői - jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. - A műanyag golyós görgő egységek kifejlesztésével számos alkalmazási területen tesszük lehetővé a terhek egyszerűbb átvitelét, és energiát takaríthatunk meg azokban a szektorokban, ahol az egységek rozsdamentes acél változatait nem lehet használni.»

A golyós görgő egységek hézagmentes és zárt burkolattal rendelkeznek, ami megakadályozza a szennyezett él kialakulását. A ház alsó oldalán lévő furatok miatt az egységek egyébként is könnyen tisztíthatók.

Mind a teherviselő, mint a támasz golyók rozsdamentes acélból készülnek, de az előbbiek esetében műanyag változat is elérhető. Az acélgolyós egységek -30 és +50°C közötti hőmérsékleten használhatók, a műanyag golyók felső határa 30°C. Ez azt jelenti, hogy számos környezetben használhatók. Az egységek akár 500 N (körülbelül 50 kg) terheléssel, akár 1,5 méter/s sebességgel is mozgathatóak, így tökéletesek a nehéz terhek gyors és hatékony szállítására.

www.norelem.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek