TERMÉKINNOVÁCIÓK

Forradalmian új kábelkialakítást mutatott be a LAPP az SPS szakkiállításon

Az intelligens gyárakban egyre inkább hálózatba kapcsolják a gépeket és a rendszereket, ami növeli az elektromágneses kompatibilitásra (EMC) vonatkozó elvárásokat és követelményeket. A nürnbergi SPS szakkiállításon mindehhez a LAPP egy új, innovatív EMC-megoldást mutatott be zeroCM® technológiával.

A KUKA bemutatja a legújabb nagy teherbírású robotját

Az új KR FORTEC ultra család robotjai új mércéket állítanak fel a 480 kg-tól 800 kg-ig terjedő nehéz teherbírású tartományban. A dupla lengőkaros robot ideális nagyméretű és nehéz munkadarabok mozgatásához, amely különösen az elektromobilitás szektor új követelményeit elégíti ki.

Magyar siker az amerikai világbajnokságon

2023. május 19-én fejeződött be Amerikában, Dallasban az International Science and Engineering Fair, a tudományos versenyek világbajnoksága, melyen a Magyarországot képviselő Barna Benedek László, a budapesti Szent István Gimnázium végzős diákja különdíjban részesült.

A TE Connectivity legújabb termékei már elérhetők a Farnell kínálatában

A gyors kiszállítással elérhető, legújabb TE csatlakozó- és érzékelőmegoldások felgyorsítják a termékfejlesztést.

Megbízható, skálázható, egyszerű – új taggal bővült az Easy UPS termékcsalád

A váratlan áramkimaradásokra és áramingadozásokra érzékeny berendezések mellett a vállalkozások költségvetését is védi a Schneider Electric új szünetmentes tápegysége, az Easy UPS 3-Phase Modular. A megoldás 50-250 kW kapacitást kínál, N+1 skálázható konfigurációval érhető el, és az EcoStruxure™ architektúra támogatása révén távfelügyeleti szolgáltatást is lehetővé tesz.

Bemutatták a hazai fejlesztésű UV-C robotot

Elkészült a hazai fejlesztésű, mesterséges intelligenciát is alkalmazó UV-C fertőtlenítő robot prototípusa, a szükséges tesztek után még idén elindulhat a gyártás. A Budapesten megvalósuló fejlesztés iránt már külföldről is érdeklődnek.

BQ Cable gépjármű kábelek

Autóink műszaki megoldásai egyre fejlettebbek. Folyamatosan növekszik a különböző típusú rendszerek száma, a biztonságot növelőtől a vezetési komfortot javítóig. Nehéz elképzelni a fedélzeti számítógépek vagy bármely típusú érzékelő és kamera működését megbízható elektromos berendezések nélkül. Ezek viszont a kábelekre támaszkodnak, a BQ Cables pedig ezen a területen szakértő, széles termékválasztékot kínálva.

Tisztújító közgyűlést tart a Magyar Innovációs Szövetség

A Magyar Innovációs Szövetség 34. alkalommal hívja össze közgyűlését, amelyen többek között a Szövetség tagjai új vezetőséget, elnökséget és választmányt is választanak. A közgyűlésen Lantos Csaba, energiaügyi miniszter tarja a szakmai előadást.

Az intralogisztika jövője: új mobil robot a LogiMAT kiállításon

A 20 éves múlttal rendelkező LogiMAT Nemzetközi Disztribúciós, Anyag- és Információáramlási Szakvásár néhány év alatt az intralogisztika és az azt támogató innovatív technológiák meghatározó rendezvényévé vált.

Budapestre jön a TIMTOS egyik újdonsága

Több mint 45 000 látogatót vonzott 2023. március 6–11. között a TIMTOS néven ismert Tajpeji Nemzetközi Szerszámgépipari Szakkiállítás. A közel 6 000 külföldi – köztük sok európai – látogató első kézből tapasztalhatta meg, ami Ázsiában köztudott: a tajvani szerszámgépek kiemelkedően magas minőséget képviselnek versenyképes áron.

A közepes teljesítménytartomány új családtagja

Az új mozgásvezérlő ideális berendezésgyártásba és az orvostechnikai alkalmazásokba való integrálásra. 36 V és 3 A (csúcsáram 9 A) paramétereivel kb. 100 W teljesítményig fedi le a teljesítménytartományt, enkóderrel rendelkező DC-motorokhoz, kefenélküli hajtásokhoz és lineáris motorokhoz alkalmas.

Megoldódott a hálózati csatlakozás az automatizált konténerkikötőkben

Amikor a BTG-nek az IRM400 típusú helymeghatározó mérőrendszerre volt szüksége, hogy valós idejű adatokat küldhessen különböző ipari hálózatokon, a HMS Networks Anybus megoldásához fordultak. És ez egy gyönyörű barátság kezdetének bizonyult.

Innovatív technológia forradalmasítja a 3D mérést

A Pulse Ranging Technology (PRT) és a MEMS technológia kombinációja nagy felbontású 3D pontfelhőket hoz létre.

Új megoldásokat mutat be a Schneider Electric Hannoverben

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat több új technológiát és szoftvermegoldást mutat be a Hannover Messe 2023 kiállításon, amelyek támogatják a vállalkozásokat a nagyobb energiabiztonság és hatékonyabb erőforrás-felhasználás elérésében, valamint a fenntarthatósági céljaik megvalósításában.

A jövő nagy innovátorai

Száz zseniális ifjú innovátor dolgozta ki kiemelkedő természet-tudományos, ill. műszaki projektjét a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia második fordulójában. A tehetséges fiatalok elképesztő ötletekkel, megoldásokkal és kutatási eredményekkel lepték meg a zsűrit, akiknek május elejéig meg kell hozniuk a döntést, hogy melyek azok a legkiválóbb projektek, amelyek versenyezhetnek a döntőben, majd az Európa és a Világbajnokságon.

Problémás helyek biztonságos távolságról való meghatározása

A Teledyne FLIR bemutatja a sűrített levegő szivárgásainak kimutatására szolgáló, továbbfejlesztett érzékenységgel, automatikus szűréssel és automatikus távolságméréssel rendelkező Si124-LD Plus akusztikus kameráját. Ez a fejlett ipari akusztikus kamera megnövelt teljesítményének és hatékonyságának, valamint az egyetlen kézzel való könnyű használhatóságának köszönhetően lehetővé teszi a problémás helyek biztonságos távolságról való meghatározását.

Inventor 2024 újdonságok

Az Autodesk bejelentette az Inventor 2024-es verzióját, ami az előző verziókban megszokott módon sok hasznos új lehetőséget kínál a felhasználóknak. Megjelent néhány teljesen új funkció a szoftverben és ezek mellett a meglévő eszközökben is számos továbbfejlesztés történt.

Új generációs Toshiba MiNi-SMMS: kis méret, nagy teljesítmény

A Toshiba Air Conditioning kibővíti az R32 hűtőközeg kínálatát, amely egy kompakt VRF rendszert is tartalmaz a kisebb üzleti létesítmények számára.

Átadták a 31. Magyar Innovációs Nagydíjat és az Innovációs díjakat!

A 2022. évi Magyar Innovációs Nagydíj, valamint további 6 innovációs díj került átadásra az Országházban. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, élén a kulturális és innovációs miniszterrel, elsősorban a gazdasági mutatók  az elért többleteredmény, többlet-árbevétel  és a társadalmi hasznosság alapján választotta ki a kiemelkedő innovációs teljesítményeit.

Díjazzák Magyarország legnagyobb innovációit

A 31. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat ünnepélyes díjkiosztójára 2023. március 24-én, a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében kerül sor.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek