KIPP-újdonságok az AMB szakkiállításon

Befogástechnika fémmegmunkáláshoz

2022. december 26., hétfő, 06:00

Címkék: AMB 2022 befogástechnika befogó KIPP rögzítéstechnika satu szerszám szerszámtechnika

A HEINRICH KIPP WERK a stuttgarti AMB fémipari szakkiállításon mutatta be új termékeit és megoldásait a befogástechnika területén – többek között a 90 vagy 125 mm széles KIPPflexX öttengelyes satut, illetve egy új többszörös befogórendszert 50-es rendszerszélességgel.

Az öttengelyes KIPPflexX satu munkadarab-befogáshoz és oldalszorításhoz egyaránt használható (2IN1). A rugalmasságon kívül a KIPPflexX még számos előnnyel rendelkezik – beleértve a rendkívül nagy szorítóerőt és merevséget, a jó ismétlési pontosságot és a nagy befogási szélességet. A nagy rugalmasságból és a számos előnyből következik, hogy a KIPPflexX sorozat számos alkalmazásban, minden marógépben használható – nemcsak a fémmegmunkálásban, hanem a szerszám- és formagyártásban, valamint a célgépépítésben is.

Új, 50-es rendszerszélességű, többszörös befogórendszer változtatható elemekből: szorítósínek, fix pofák és ékbilincsek (fix pofával vagy anélkül) kombinációja

Az AMB-n bemutatott másik látványosság a KIPP többszörös, 50-es rendszerszélességű befogórendszere volt. Az új rendszerrel megbízhatóan rögzíthetők a különböző munkadarabok. Minden tételméret esetében használható, és nagyon nagy szorítóerőt képes kifejteni. A rendszer precíziós áttétele nagy ismétlési pontosságot biztosít. Végül, de nem utolsósorban gyorsan és egyszerűen elvégezhető az egyszeres szorításról a többszörösre való átalakítás.

A KIPP rögzítéstechnikai programja négy területre oszlik: a munkadarab-befogási technológiát, ezen belül az univerzális befogására szolgáló alkatrészek széles skálája fedi le. A megmunkálógépek szorítóelemei, pozicionálóelemei és szorítótartozékai rugalmasan kombinálhatók.

Az öttengelyes KIPPflexX satu közvetlenül az UNI lock nullpontrögzítő rendszerre szerelve

A moduláris befogási technológia területe a munkadarabok felépítéséhez szükséges alapelemeket foglalja magában előre megmunkált szorítófelületek, rácsfuratok, illetve T-hornyok képében. A szabványosított lemezek, tornyok és szögek növelik a rugalmasságot, és minimálisra csökkentik a gyártás során használt rögzítőelemek számát.

A nullpontos rögzítési technológia gyors, precíz befogást lehetővé tevő rendszereket és referenciapontokat tartalmaz. A többoldalas megmunkáláshoz öttengelyes moduláris befogórendszer érhető el. A standon egy másik mechanikus/pneumatikus pozicionáló- és befogórendszer is látható volt gyorscseréléshez.

A satuk terén a KIPP többek között öttengelyes satukat állított ki ötoldalú megmunkáláshoz, NC satukat 3 tengelyes marógépekhez, többszörös befogórendszereket nagyobb gyártási darabszámokhoz és központosító satukat nullponttal és automatizálási interfésszel.

HEINRICH KIPP GmbH

Szentes Csaba  

+36 30 445 7581

csaba.szentes@kipp.at

www.kipp.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek