A Mazak új lézergépet mutat be kis átmérőjű csövek vágásához

2022. június 09., csütörtök, 13:47

Címkék: cső fiber lézer lézer lézeres vágás lézertechnológia Tube Tube 2022 Yamazaki Mazak

A Yamazaki Mazak a Tube 2022 kiállításon, az 5. csarnok C17-es standján mutatja be a kifejezetten kis átmérőjű csövek nagy sebességű vágására tervezett új lézervágógépét.

Az új FT-150 FIBER négy különböző verzióban,  3,0 kW-os rezonátorral rendelkező változatokban kapható, amelyek a megmunkálandó munkadarab hosszától függően 6 500 mm-től egészen 8 000 mm-ig választhatók.

A gép, amelyet Európában először a Tube 2022 kiállításon mutatnak be, 152,4 mm átmérőjű kerek, négyzet és téglalap alakú csövek vágására alkalmas, amelyek jellemzően az építőiparban, a bútoriparban, valamint a járműkarosszéria-vázakhoz használatosak. A gép sokféle anyagot képes vágni, többek között lágyacélt, rozsdamentes acélt, rezet, sárgarezet és alumíniumot.

Az FT-150 FIBER gépet a maximális termelékenységre tervezték, és többféle folyamat elvégzésére alkalmas, beleértve a vágást, a menetvágást és a termikus fúrást. Csökkenti a csőmunkadarabok feldolgozásához szükséges időt, és kiküszöböli az olyan folyamatok szükségességét, mint a lyukasztópréselés, a sorjázás és a furatmegmunkálás.

Az új Yamazaki Mazak csőlézervágó gép: FT-150 FIBER, a kifejezetten kis átmérőjű csövek nagy sebességű vágására tervezett lézervágógép. Európában először a Tube 2022 kiállításon mutatják be, az 5. csarnokban, a C17-es standon.

Az FT-150 FIBER számos olyan funkcióval is rendelkezik, amelyek pontos és kiváló minőségű vágást biztosítanak. Ezek közé tartoznak a hosszú munkadarabok alátámasztó egységei, amelyek megakadályozzák a vágás közbeni megereszkedést, valamint egy dönthető lézerfej, amely rendkívül pontos ferde vágást tesz lehetővé, továbbá egy belső fröccsenésvédő, amely megakadályozza a munkadarab belső felületének megégését. Lehetőség van forgószerszámos orsó használatára is a furatok megmunkálásához, illetve a termikus fúráshoz.

Az FT-150 FIBER számos automatikus funkcióval is rendelkezik, beleértve az automatikus profilkalibrációt és a fúvóka tisztítását, ami tovább növeli a termelékenységet.

Az FT-150 FIBER tervezésekor kiemelt fontosságú volt a kezelő biztonsága, ezért a géphez a vágási területet, valamint a belső be- és kirakodási területet lefedő, teljesen zárt burkolat is tartozik.

Gaetano Lo Guzzo, a Laser Business Europe igazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Az új FT-150 FIBER tovább bővíti  lézervágási képességeinket egy olyan géppel, amelyet kifejezetten a kis átmérőjű csövek nagy sebességű és nagy pontosságú vágására terveztek. A szálas rezonátor, az ultragyors előtolási sebesség, a több különböző megmunkálási folyamat alkalmazásának lehetősége, illetve a kötegelt adagolás automatizálásának kombinációja által biztosított kivételes termelékenység teszi az FT-150 FIBER gépet ideális eszközzé azon sorozatgyártók számára, akik a lézermegmunkálási képességeikben szeretnének előrelépést elérni.”

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek