KIFEJLESZTVE

Amikor a rozsdamentes acél nem játszik

Ha minőségi golyós görgő egységet keres olyan alkalmazásokhoz, amelyekben nem használhatók a rozsdamentes acél egységek, ott jön a képbe norelem legújabb termékinnovációja új műanyag házzal.

A légmegszakítók legújabb generációja Magyarországon

Hazánkban is kapható a Siemens vezeték nélküli funkciókkal ellátott 3WA légmegszakítója.

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül, összesen hét innovációs díj kerül átadásra azon társaságok számára, akik jelentős innovációs teljesítménnyel pályáznak és 2023. február 3-ig beadják nevezésüket.

Hasznos eszköz minden fejlesztőnek

A FAULHABER hajtásrendszer-számítója (FAULHABER DRIVE CALCULATOR, FDC) tökéletes eszköz azoknak a fejlesztőknek, akik rekordidő alatt szeretnének megfelelő hajtásrendszert találni egy adott alkalmazáshoz.

A Dell Technologies újabb „világelső” termékeket mutatott be

A Dell Technologies bemutatta a világ első IPS Black technológiával rendelkező 6K monitorát és a világ első Zoom-minősítésű, együttműködést elősegítő billentyűzetét.

Technológia a hálózatba kapcsolás és a klímavédelem szolgálatában

Az érzékelők mára mindenütt jelen vannak, az életünk részei és segítségükkel az autóink, az elektromos kerékpárok, az okostelefonok, a fitneszkövetők és a fejhallgatók is érzékelik környezetünket. A Bosch olyan intelligens érzékelőket fejleszt és gyárt, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik az életet, és hatékonyságuknak köszönhetően környezetünk védelméhez is hozzájárulnak. A Bosch élen jár és piacvezető a mikroelektromechanikai érzékelők (MEMS-érzékelők) gyártásában. „Az elmúlt öt évben annyi MEMS-érzékelőt állítottunk elő, mint azt megelőzően a gyártás 1995-ös kezdete óta összesen” – hangsúlyozta Tanja Rückert, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának tagja Las Vegasban a 2023-as Consumer Electronics Show (CES) kiállításon. A szenzorok gyártását a vállalatcsoport 27 évvel ezelőtti kezdte, azóta összesen több mint 18 milliárd MEMS-érzékelőt készítettek, napjainkban minden autó átlagosan huszonkettőt tartalmaz ezekből. A Yole Group* piackutató és stratégiai tanácsadó intézet jelentése szerint a Bosch a MEMS-érzékelők vezető gyártója.

Már nagy terheléshez is elérhető az intelligens PGC sorozat

Újabb három mérettel bővült az integrált távolságmérő rendszerrel rendelkező, intelligens profilsínvezetések PGC sorozata.

A WEROCK bemutatja a vízálló, rozsdamentes acélból készült, nagy teljesítményű, akár 32" képátlójú ipari panel-PC sorozatot

A WEROCK Technologies GmbH, az ipari számítástechnika innovatív gyártója bejelenti a Rocksmart RSC1000 rozsdamentes acél panel PC sorozat piaci bevezetését, ezzel következetesen folytatva a termékcsalád fejlesztését. Az új vízálló és nagy teljesítményű sorozat IP67/IP69k védettséget és gesztuskompatibilis érintőképernyőket kínál, amelyek kesztyűben is kezelhetők. A modellsorozat 15 és 32 hüvelyk közötti képernyőátlóval kapható, és gyárilag Intel® Tigerlake Core™ i5 vagy Celeron processzorral van felszerelve.

KIPP-újdonságok az AMB szakkiállításon

A HEINRICH KIPP WERK a stuttgarti AMB fémipari szakkiállításon mutatta be új termékeit és megoldásait a befogástechnika területén – többek között a 90 vagy 125 mm széles KIPPflexX öttengelyes satut, illetve egy új többszörös befogórendszert 50-es rendszerszélességgel.

Tizenhat feltalálót díjazott a Siemens

A Siemens minden évben az Év Feltalálói címmel díjazza és ismeri el kiemelkedő kutatóit és fejlesztőit a következő öt kategóriában: Újonnan Érkezők, Nyílt Innováció, Kiemelkedő Találmány, Életmű, valamint Tervezés és Felhasználói Élmény. Ezek a díjnyertes feltalálók a Siemens 175 évvel ezelőtt elkezdett hagyományát viszik tovább. Találmányaik a társadalom és a gazdaság javát szolgálják azáltal, hogy okosabbá és hatékonyabbá teszik az ipart, fenntarthatóbb utazást tesznek lehetővé az emberek számára, illetve fejlesztik a terápiás módszereket.

Világpremier az EuroBLECH-en: a vízsugaras vágás jövője

A Water Jet Sweden 1993 óta fejleszt, gyárt és forgalmaz modern megoldásokat a vízsugaras vágáshoz. Világszerte az első számú választás azok számára, akik magas színvonalú és műszaki tartalmú vízsugaras vágógépet keresnek.

Egyedi 6 tengelyes CNC plazmavágó berendezése fejlesztési tapasztalatok

A hazai tulajdonú ESZO Kft. a Hazai vállalatok K+F tevékenységének támogatási KFI programjának keretén belül a KFI_16-1-2017-0144 azonosító számmal nyilvántartott projekt során kifejlesztett és összeállított egy cső és alakos anyagok üzemszerű vágására alkalmas plazmavágó berendezést.

Új megoldásokat mutatott be az Enlit 2022-n a Schneider Electric

Gyakorlati és fenntartható megoldásokat kínálnak Európa rövid és hosszú távú energetikai kihívásaira a Schneider Electric új fejlesztései és kísérleti projektjei, amelyeket az „Enlit Europe 2022” konferencián mutattak be. A digitalizáció kulcsszerepet játszik az európai energiabiztonság megteremtésében, illetve a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az Enlit Europe az energiaszektor meghatározó eseménye, amit idén Frankfurtban november 29. és december 1. között tartottak. A kiállításon mintegy 700 kiállító és 15 ezer látogató vett részt, és 500 előadó osztotta meg gondolatait az energiaszektor jelenéről és jövőjéről.

Ismét lehet indulni a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázaton

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2022-ben is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, a Magyar Innovációs Alapítvány által, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával. A megmérettetés keretében immár 31. alkalommal fogják elismerni a legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeket. Nevezni 2023. február 3-ig lehet.

A Weller új WXsmart kézi forrasztóeszköze is megtalálható a Farnell kínálatában

A Weller WXsmart az első all-in-one kézi forrasztóplatform, amely teljes folyamatvezérlést, maximális csatlakozási lehetőséget és nyomon követhetőséget kínál a Tárgyak Internete (IoT) szabványainak támogatásához.

Ismerje meg a LEMO új, élvonalbeli, nagy sebességű csatlakozóit

A LEMO 2022. november 15-től elérhetővé tett SB 3.1 és Single Pair Ethernet csatlakozókkal bővítette a gyakorlatban is bizonyított nagy sebességű adatátviteli portfólióját.

Magyar robotikai fejlesztés Hannoverben

A termelékenység és a hatékonyság hagyományos módszerekkel már nem, csak automatizált rendszerekkel növelhető tovább. A 2022-es EuroBLECH szakkiállításon egy olyan magyar fejlesztés mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt, ami anyagilag és technológiailag is közelebb hozza a kis- és középvállalatokhoz a robotizált élhajlítás világát.

Két új kobot a piacon - Nagyobb teherbírás, hosszabb karkinyúlás

A KUKA két új kobot modellt mutatott be: az LBR iisy kobot sorozat 3, 11 és 15 kg hasznos teherbírásának, a jelentősen hosszabb karkinyúlásnak és a magasabb IP-védettségi osztálynak köszönthetően tökéletes megoldást jelent kis- és középvállalkozások számára.

Az első valóban vezeték nélküli mobil infravörös kamera

A Teledyne Technologies Incorporated részeként működő Teledyne FLIR ma bemutatta vezeték nélküli, mobileszközökhöz szánt hő- és láthatófény kameráját, a FLIR ONE® Edge Pro-t.

Töltők népszerű okosóra modellekhez

Az okosóra egy olyan eszköz, amely egyesíti az óra és a modern telefon funkcióit. Ezzel nem csak az aktuális időt ellenőrizheti, hanem figyelemmel kísérheti fizikai aktivitását, alvását, alapvető egészségügyi paramétereit, és kezelheti telefonhívásait is. Mindezen tulajdonságaik miatt váltak az okosórák népszerű kiegészítőkké – nem csak a hétköznapi fogyasztók, hanem a sportolók vagy üzletemberek körében is.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek