Techmonitor.hu címkék

3D nyomtatás ABB additív gyártás anyagmozgatás autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás beruházás beszállító beszállítói ipar biztonság biztonságtechnika bosch Brady cad CAD/CAM/PLM célgépek csatlakozó csomagolástechnika digitalizálás díj DMG MORI düsseldorf elektromobilitás elektronika elektronikai ipar élelmiszeripar energia energiafogyasztás energiagazdálkodás energiahatékonyság energiamenedzsment Farnell fejlesztés felsőoktatás felület felülettisztítás fémmegmunkálás Festo fiber lézer folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés forgácsolás Fujitsu gépgyártás gépipar gyártás győr hajtás hajtásrendszer hajtástechnika hegesztéstechnika HUNGEXPO innováció Internet of Things intralogisztika ipar 4.0 ipari robot IT IT infrastruktúra IT menedzsment járműipar jelöléstechnika karbantartás képzés kiállítás kiberbiztonság kiberbűnözés kollaboratív robot konferencia KUKA Robotics kutatás kutatás-fejlesztés lapszám lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia logisztika Maschinenbau megmunkálás megmunkálóközpont mérés méréstechnika messe düsseldorf munkahely munkahelyteremtés műanyagipar normália online platform online portál pneumatika precíziós szerszámok raktár raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika robot robotika RS Components Schneider Electric siemens SKF szakfolyóirat szenzor szenzortechnika szerszám szerszámgép szerszámgépipar szerszámgyártás szerszámtechnika tervezői szoftver tisztítás tisztítástechnológia Új Széchenyi Terv Universal Robots verseny

Legfrisebb hírek:

Falamellák és hatékony gyártásuk automatizált gyártóberendezésekkel (Cikk)

Feltűnésmentes, mégis meggyőző: A falamellák sokkal elterjedtebbek annál, mint amennyire feltűnnének. A főként dekorációként használt elem precíz gyártást igényel, ellenkező esetben ugyanis feltűnne. A modern gyártóberendezések segítenek e cél hatékony elérésében – és ezeknek nem kell mindig újnak lenniük.

Szerszámgépek karbantartása: hol érdemes spórolni, és hol nem?

Szerszámgépek karbantartása: hol érdemes spórolni, és hol nem? (Cikk)

A CNC-szerszámgépek legérzékenyebb és egyben egyik legdrágább szerkezeti egységei a fő- vagy motororsók. Kopásuk mértéke az idő függvényében változik; kezdetben lassú egyenletes emelkedést mutat, majd felgyorsul, ami az alkatrészek teljes elhasználódásához vezet. A gép-munkadarab ütközések a folyamatot felgyorsítják. Ezt nem szabad megvárni, az orsót tehát az üzemi szakasz végén fel kell újítani. A gépek lehető legjobb kihasználása, zavartalan és kifogástalan munkavégzése a nyereséges működés kulcsa. A szerszámgépek megfelelő állapotban tartásáról Vörös Gábor, a szerszámgépek fő- és motororsóinak felújítására szakosodott VRS-TEC Bt. ügyvezető igazgatója beszélt a TechMonitor olvasóinak.

A Teledyne FLIR bemutatja az infravörös méréssegítő funkcióval ellátott DM286 multimétert, valamint a CM57-2 és CM85-2 lakatfogókat

A Teledyne FLIR bemutatja az infravörös méréssegítő funkcióval ellátott DM286 multimétert, valamint a CM57-2 és CM85-2 lakatfogókat (Cikk)

A multiméter révén a villamos elosztóhálózati szerelők, ipari villanyszerelők és épületvillamossági szerelők, valamint az ipari gépkarbantartók és -szerelők hatékonyan és precízen végezhetik az elektromos rendszerkomponensek hibakeresését és azonosíthatják a fennálló veszélyeket.

A KUKA bemutatja a legújabb nagy teherbírású robotját

A KUKA bemutatja a legújabb nagy teherbírású robotját (Cikk)

Az új KR FORTEC ultra család robotjai új mércéket állítanak fel a 480 kg-tól 800 kg-ig terjedő nehéz teherbírású tartományban. A dupla lengőkaros robot ideális nagyméretű és nehéz munkadarabok mozgatásához, amely különösen az elektromobilitás szektor új követelményeit elégíti ki.

Kontron FOCUS 2023 Ipari Digitalizációs Nap meghívó

Kontron FOCUS 2023 Ipari Digitalizációs Nap meghívó (Cikk)

Tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő munkatársait az “Kontron FOCUS 2023 Ipari Digitalizációs Nap” c. rendezvényünkre.

Médiadíjat adott át a Siemens (Cikk)

A Siemens Media Award 2023-ra újságírók és tartalomgyártók pályázhattak.

A következő generáció támogatása (Cikk)

A fiatal tehetségek támogatása a norelem vállalati filozófiájának szerves része. Ezt két jelenlegi hallgatói projekt is bizonyítja, amiket a norelem szálerősítésű polimerek 3D nyomtatásával és egy nagy sebességű szállítórendszer fejlesztésével támogat. A fiatal tehetségek támogatásának részeként a norelem számos alkatrésszel támogatja a „FiberFusion” és a „Hyperloop” diákprojekteket.

Az Analog Devices legújabb tápegységei is elérhetők a Farnell kínálatában (Cikk)

Új, nagy teljesítményű energiagazdálkodási IC-k és tápmodulok, beleértve az iparág egyetlen 6A-es autóipari buck-boost átalakítóját.

Kulcstechnológia a klíma- és környezetvédelemben

Kulcstechnológia a klíma- és környezetvédelemben (Cikk)

A fotonikai folyamatok már bemutatták a klíma- és környezetvédelem terén rejlő potenciáljukat. Legyen szó fotovoltaikus vagy LED-világításról, egyetlen forrásból származó újrahasznosításról vagy kamerás ellenőrzésről a teljesen automatizált és hibamentes gyártás érdekében: ahol a fényt eszközként használják, ott növekszik a hatékonyság és csökken a környezeti lábnyom. Ez messze nem meríti ki a fotonikában rejlő teljes potenciált. A lézer segíti a magfúziót, az akkumulátor- és üzemanyagcella-gyártást, a precíziós gazdálkodást a mezőgazdaságban, valamint más megoldásokat a posztfosszilis jövő számára. A fenntartható, csúcstechnológiás megoldások vezető szállítói 2023. június 27–30. között találkoznak a müncheni LASER World of PHOTONICS rendezvényen.

Tour de Force: Európa 19 országába látogat el az interaktív Emerson Mobile Roadshow (Cikk)

A globális technológiai és szoftvervezető cég eddigi legnagyobb roadshow-ja, az Emerson a legújabb folyadékvezérlési és pneumatikai megoldásokat közvetlenül az ügyfelek telephelyére viszi.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek