Techmonitor.hu címkék

3D nyomtatás ABB additív gyártás anyagmozgatás árverés aukció autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás BD-Expo beruházás beszállító beszállítói ipar biztonság biztonságtechnika bosch Brady cad CAD/CAM/PLM célgépek digitalizálás díj DMG MORI düsseldorf elektromobilitás elektronika elektronikai ipar élelmiszeripar energia energiafogyasztás energiagazdálkodás energiahatékonyság energiamenedzsment Farnell fejlesztés felsőoktatás felület felülettisztítás fémmegmunkálás Festo fiber lézer folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés forgácsolás Fujitsu gépgyártás gépipar gyártás győr hajtás hajtásrendszer hajtástechnika hegesztéstechnika innováció Internet of Things intralogisztika ipar 4.0 ipari robot IT IT infrastruktúra IT menedzsment járműipar jelöléstechnika karbantartás képzés kiállítás kiberbiztonság kiberbűnözés kollaboratív robot KUKA Robotics kutatás kutatás-fejlesztés lapszám lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia logisztika Maschinenbau megmunkálás megmunkálóközpont mérés méréstechnika messe düsseldorf mesterséges intelligencia munkahely munkahelyteremtés műanyagipar normália online platform online portál pneumatika precíziós szerszámok raktár raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika robot robotika RS Components Schneider Electric siemens SKF szakfolyóirat szenzor szenzortechnika szerszám szerszámgép szerszámgépipar szerszámgyártás szerszámtechnika tervezői szoftver tisztítás tisztítástechnológia Új Széchenyi Terv Universal Robots verseny

Legfrisebb hírek:

Így reagálnak az energiakrízisre a hazai cégek (Cikk)

A gyorsan változó energiaárak és a fenntarthatóság előtérbe kerülése lépésre ösztönzik a hazai vállalkozásokat is. A Schneider Electric friss felméréséből többek között kiderül, hogy a válaszadók túlnyomó többsége már megvalósított ilyen irányú fejlesztést, vagy éppen folyamatban van náluk a beruházás. A válaszokból az is kiderült, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy a fogyasztásmérés és a fejlett vezérlőrendszerek alkalmazásával tesznek az energiahatékonyság javításáért.

Tisztaság a jó kilátásért

Tisztaság a jó kilátásért (Cikk)

Az orvosi endoszkópiában a megbízható diagnózis egy tiszta, részletes, ragyogó minőségű képen múlik. Az egyik kulcstényező itt a használt optikai lencserendszerek tisztasága. Egy jól ismert gyártó az UCMSmartLine-t használja a bevonatos precíziós optika végső tisztításához. A szabványos modulokra épülő ultrahangos sorozatú merülőrendszer tiszta helyiséghez csatlakozik.

A Light + Building szakvásáron mutatják be a 2024/25-ös trendeket

A Light + Building szakvásáron mutatják be a 2024/25-ös trendeket (Cikk)

A Light + Building szakvásár a fénytechnika és a világítás legfontosabb termékeit és megoldásait vonultatja fel. A vezető világvásár szerteágazó kínálatában hasznos és értékes támpontot jelent a tájékozódásban a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda trendbemutatója. A stíluskutató szakértők három meghatározó irányzatot azonosítottak a 2024/25-ös években és ezeket világítják meg elemzéseikben, előadásaikban és egy ötletekkel sziporkázó különbemutatóban.

Pontos mérések és minőség, amire számíthatsz

Pontos mérések és minőség, amire számíthatsz (Cikk)

Minden elektronikai műhely vagy bármely kutatási és fejlesztési laboratórium működésének alapját a megfelelő tesztelő- és mérőberendezések képezik. A multiméterek, oszcilloszkópok és az egyéb speciális berendezések lehetővé teszik a szakképzett technikusok számára, hogy mindenféle mérést és vizsgálatot elvégezhessenek a vizsgált berendezésen. Az elektromos mérésekre szolgáló professzionális mérőberendezések minden elektronikai gyártásra orientált vállalat számára is nélkülözhetetlen felszerelésnek számítanak. A vizsgáló- és mérőberendezések jellegzetes tulajdonságai kell hogy legyenek: a tartósság, a minőség, a mérések reprodukálhatósága és a pontosság.

Modern hozzáférésekkel a hagyományos hosztrendszerek védelméért (Cikk)

Sok helyen még mindig nem engedik el a hagyományos üzleti alkalmazásokat és az alattuk futó hosztrendszereket, és inkább megpróbálják egyesíteni a régi és új technológiákat, hogy a maximumot hozzák ki mindkettőből. Ez azonban fontos biztonsági problémákat is felvet, amelyeket orvosolni kell. A Micro Focus szakértői szerint a kockázatok csökkentéséhez a kulcsot a hozzáférések modernizálása jelenti.

Surplex-aukció Romániában (Cikk)

Az európai építőipar hatalmas kihívásokkal néz szembe. Ennek fényében a használt építőipari gépek egyre fontosabbá válnak. A Surplex.com oldalon december 8-án ér véget egy aukció építési és bontó munkagépek széles választékával – többek között Caterpillar, Komatsu és Volvo lánctalpas kotrógépekkel, Hitachi kerekes rakodógépekkel, valamint Bobcat mini kotrógépekkel és kompakt rakodógépekkel.

Automatizálás a laboratóriumban MTP-standardokkal és a zenonnal

Automatizálás a laboratóriumban MTP-standardokkal és a zenonnal (Cikk)

A vegyiparban és a gyógyszeriparban egyre rövidebb a termékek életciklusa. A Merck KGaA új megoldást keresett a rendszerkonfigurációk könnyebb létrehozására és frissítésére, valamint a laboratóriumból a termelésbe vezető út gyorsítására. A technológiai cég a zenon segítségével az MTP-standardoknak megfelelő moduláris megoldást tudott bevezetni egy magas szintű folyamat-összehangolási rétegben (POL). A modulok rugalmas alkalmazása nagyban rövidíti a piacra kerüléshez szükséges időt.

Erős zárás a magyar szerszámgéppiacon

Erős zárás a magyar szerszámgéppiacon (Cikk)

A legtöbb akció egy helyen: az Optimum Hungária Kft. kétnapos évzáró rendezvényén mindenki megtalálta a számítását, aki kedvezményes áron akart hozzájutni a csúcskategóriás szerszámgépekhez.

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét, a szingapúri Guoco Towert (Cikk)

Vajon fenntarthatóságra törekvő világunkban az épületek pusztán a probléma részei, vagy akár annak megoldásában is lehet szerepük? A kérdésre Szingapúr Guoco Tower példája próbál választ adni.

Moduláris befogástechnika bármely alkalmazáshoz

Moduláris befogástechnika bármely alkalmazáshoz (Cikk)

A KIPP UNILOCK nullpont befogórendszer a készülékek és munkadarabok gyors és pontos beszorítását és beállítását teszi lehetővé a forgácsoló munkaállomásokban. Lehet szó palettáról, saturól, berendezésről vagy munkadarabról, a rendszerrel másodpercek alatt végezhető el a csere meghatározott nullponttal és 0,005 mm alatti ismétlési pontossággal.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek