Megjelent a Farnell „The Innovation Experts” globális podcastjának 3. epizódja

Az Advantech közreműködésével ismerhető meg, hogy miért az integráció az Ipar 4.0 megvalósításának kulcsa

2022. október 05., szerda, 15:12

Címkék: Advantech Farnell IIOT Internet of Things

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell megjelentette a The Innovation Experts podcast 2. sorozatának harmadik epizódját az Ipari Dolgok Internete (IIoT) megoldások egyik éllovasa, az Advantech közreműködésével. A 2. sorozat vezető iparági szakértők véleményét tartalmazza, feltárva azokat a trendeket, kihívásokat, termékeket és megoldásokat, amelyek lehetővé teszik az Ipar 4.0 globális megvalósítását és felgyorsítják az innovációt az Ipari Dolgok Internete (IIoT) terén.

Az új podcast epizódban az Advantech elmagyarázza, miért az integráció a kulcsa az Ipar 4.0 technológia alapelveinek bevezetéséhez. Matt Dentino, az Advantech észak-amerikai IoT csatornamenedzsere beszél arról, a nyílt architektúra régóta fennálló politikája hogyan befolyásolta a vállalat eszközintegrációs, energiagazdálkodási, digitalizálási, valamint valós idejű monitorozási és elemzési megközelítését.

A podcast meghallgatásával minden vállalat felismerheti a stratégiai üzleti partnerségek jelentőségét, valamint a mérnökök és IT-szakemberek új generációjának felkarolásának fontosságát a versenyelőny megőrzése érdekében. Dentino megalapozott előrejelzéseket fogalmaz meg arról is, hogy a mesterséges intelligencia (AI) miként segíti az Ipar 4.0 innováció új hullámát, ami a következő generációs intelligens gyárak felépítéséhez és működtetéséhez szükséges.

„A gyártók gyakran vonakodnak az új technológiát alkalmazni, mivel nem akarnak számukra ismeretlen terepen kockáztatni – mondta Dave Beck, a Farnell E-mech & Passives globális igazgatója. – Az Advantech szerint ezek a múltbeli problémák egyre kevésbé aggasztóak, mivel minden folyamat és új, piacra kerülő IIoT-eszkö rendkívül szigorú teszteket esik át. Ma az egyetlen technológiai kockázat mind a kkv-k, mind a multicégek számára az, hogy lemaradnak a fejlődési versenyben.”

A The Innovation Experts új epizódjai néhány hetente jelennek meg, és olyan kulcsfontosságú témaköröket ölelnek fel, mint az okosgyárak tervezése és az automatizálás ereje, az ipari forradalom és a villamosítás szinergiája, az Ipar 4.0-ból származó befektetések megtérülésének bemutatása és még sok más. A 2. sorozat összes korábbi podcast epizódja már elérhető a Farnell Technical Resources Hub oldalán, beleértve:

  • 1. rész: Ugrás az Ipar 4.0-ba új és meglévő mérésekkel – A sorozat debütáló epizódja arra összpontosít, hogy a gyártó cégek hogyan tudják átvenni az Ipar 4.0 alapelveit a digitalizálás révén. Kevin Goohs, az Omega Engineering IoT-megvalósítási stratégiájának igazgatója a meglévő létesítmények kritikus megoldásokkal, például érzékelőkkel és új digitális intelligens szondákkal történő műszerezésének innovatív módjait tárgyalja, hogy valós idejű információkat rögzítsenek a gyárban. A vállalatok a peremhálózati megfigyelést és vezérlést ismerhetik meg, hogy miként azonosíthatnak új mechanizmusokat a nagy adatok szállítására és elemzésére, és hogyan futtassanak kritikus kísérleti projektértékeléseket, mielőtt elköteleznék magukat a teljes rendszertelepítés mellett.
  • 2. rész: A fenntarthatóság, az üzleti stratégia és a partnerségek összehangolása az Ipar 4.0-val – A Schneider Electric exkluzív áttekintést nyújt a vállalat innovatív megközelítéséről az új IIoT technológiai megoldások kifejlesztésében, beleértve azt is, hogy a kulcsfontosságú ismereteket hogyan juttatják el közvetlenül az ügyfelekhez. Mark Yeeles, a cég Egyesült Királyságért és Írországét felelős pari automatizálási alelnöke szerint az Ipar 4.0 bevezetésének titka olyan stratégiai partnerek bevonása, akik valóban segíthetnek a vállalatoknak a teljesen optimalizált létesítmények létrehozásában. A mérnökök és a létesítményvezetők felhatalmazást kapnak arra, hogy intelligensebb és gyakran autonóm döntéseket hozzanak, amelyek racionalizálhatják a folyamatokat és felgyorsíthatják a digitális átalakulást.

Az ipari vezeték nélküli megoldások vezető globális szolgáltatójaként az Advantech elismert cég az intelligens IoT-rendszerek és beágyazott platformok fejlesztése terén. Az Advantech segít partnereinek és ügyfeleinek abban, hogy a big data és az AI segítségével összekapcsolják saját folyamataikat. A vállalat az ipari intelligencia technológiai fejlődésének felgyorsítása érdekében üzleti partnerekkel is együttműködik.

A Farnell a piacvezető ipari teszteszközök, szerszámok és gyártási kellékek teljes skáláját kínálja raktárról az elektronikai tervezés, karbantartás és szervíz támogatására, minimális rendelési érték nélkül. Az ügyfelek ingyenes hozzáférést kapnak az online forrásokhoz, adatlapokhoz, alkalmazási jegyzetekhez, videókhoz és webináriumokhoz, valamint a helyi nyelven 24/5 elérhető kiváló ügyfél- és technikai támogatáshoz.

Az Innovation Experts podcast ingyenesen elérhető a nagyobb podcast-szolgáltatóktól, beleértve a Spotify-t és az Apple Podcasts-t.

A következő epizódok exkluzív interjúkat tartalmaznak az Eatonnal, az ABB-vel és a Red Lion Controlsszal. A harmadik podcast-epizód, amelyben az Advantech is szerepel, már elérhető a Farnell Technical Resources Hub oldalán.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek