Kábelkorbácsok alkatrészeinek gyors és hatékony kigyűjtése és visszakövetése (Esettanulmány)

2021. szeptember 07., kedd, 06:00

Címkék: automatizálás azonosítás azonosítási technológia azonosító címke Brady címke ipari robot jelölés jelöléstechnika kábelkorbács robot robotika

Egy automata robotok gyártásával foglalkozó cég a Brady által biztosított ipari címkék, és egy egyedi beolvasó és nyomtató alkalmazás segítségével immár a robotkarok kábelkorbácsaiban található minden egyes alkatrészt könnyedén vissza tud követni. A kábelkorbácsok alkatrészeinek kigyűjtési hatékonysága szintén jelentősen felgyorsult a raktárakban.

Kihívás: Alkatrészek kigyűjtési és visszakövetési hatékonyságának növelése

Egy automata robotok gyártásával foglalkozó cég megoldást keresett a robotkarok kábelkorbácsaiba beépített alkatrészek visszakövetési és kigyűjtési hatékonyságának javítására a raktárban. Ügyfelünk szeretett volna megszabadulni az elavult papíralapú visszakövetési folyamatoktól, és hatékonnyá kívánta tenni a robotkarok kábelkorbácsaiba beépített tápkábelek, olajcsövek, vezérlőkábelek és más részegységek összegyűjtését a raktárban.

Megoldások: Vezeték nélküli címkemásolat-nyomtatás

Az automata robotok gyártásával foglalkozó cég a Brady webhelyén népszerűsített standard Beolvasás és nyomtatás alkalmazással kapcsolatban kereste meg cégünket. Röviden: a Beolvasás és nyomtatás alkalmazás címkék másolására szolgál, és kiválóan használható a nagy tárolókból kigyűjtött alkatrészek visszakövetésére.

Miután az ügyféllel közösen elemeztük az igényeket, gyorsan egyértelművé vált, hogy egy egyedi beolvasó és nyomtató alkalmazás optimális megoldást jelenthet az adott azonosítási kihívásokra. A rendszer egy alkatrésznek a tárolóból való kigyűjtésekor beolvassa a tároló címkéjét. A beolvasott adatokat elküldi a központi rendszereknek. Onnan az adatok vezeték nélküli kommunikáció használatával visszajutnak a kigyűjtő hordozható címkenyomtatójába, amely azonnal kinyomtatja a címke másolatát. A gyors és hatékony visszakövethetőség érdekében a címkemásolatok az alkatrészekre kerülnek, így azokon annak a tárolónak a címkéje lesz megtalálható, amelyből származnak. A Brady szakértői egy ellenőrző funkciót is készítettek, amely riasztást küld, amikor a rendszer a megrendelésben nem szereplő alkatrészt próbál kigyűjteni.

A raktárban dolgozókat a hordozható BradyPrinter M611 mobil nyomtatóval szerelték fel. A nyomtató vezeték nélkül képes adatokat fogadni, majd azokat kimagaslóan ellenálló, ipari minőségű címkékre nyomtatni, amelyek számos gyártási folyamat zord körülményeit kibírják. A BradyPrinter M611 nyomtatóhoz nem tartozik billentyűzet, ehelyett bármilyen okostelefont kezelőfelületként használva lehet összetett címkéket kinyomtatni, illetve ERP-rendszer és WiFi-hálózat segítségével automatikusan címkéket készíteni.

Eredmények: Alkatrészek digitálisan támogatott kigyűjtése és visszakövetése

Az automata robotok gyártásával foglalkozó cég szakemberei hatékonyabban képesek kigyűjteni és címkék felhelyezésével visszakövethetővé tenni az alkatrészeket a raktárban. A teljes folyamat digitális, ami a későbbiekben lehetőséget biztosít a hatékonyság további növelésére. Ilyen lehet például az alkatrészek automatikus újrarendelése a Brady FlexTrak leltárkezelő rendszerével.

Brady Kábel- és vezetékazonosítási megoldások >>

Brady Magyarország

www.brady.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek