Ipari kézhigiénia? Nem csak az előírások számítanak

2018. szeptember 12., szerda, 06:00

Címkék: egészség egészségipar egészségügy egészségvédelem higiénia Tork

Az élelmiszeriparban még a mai modern és automatizált gyártási folyamatok mellett is különösen fontos szerepe van az emberi precizitásnak, és odafigyelésnek. Az egészségügy után ez az az iparág, ahol a legszigorúbb higiéniai követelményeknek kell megfelelni (HACCP, EU szabályozás) és mindemellett a személyzet számtalan higiéniai kihívással is szembesül. A gépek és a környezet tisztán tartása mellett a személyi higiénia elsődleges, hiszen 5-ből 4 fertőzés a kezeinkkel terjed.

Tudta?

  • Az ujjvégek és a könyök közötti területen akár 10 millió baktérium is található
  • A gyakran használt területeken – mint például egy csaptelepen – a vírusok akár 72 óráig is életben maradhatnak
  • Egyetlen köröm alatt akár 3 millió baktérium is élhet
  • A létrejött baktériumok 99%-a elpusztítható megfelelő kézmosással és kéztörléssel

Az előírásokon túl több szempontot érdemes mérlegelni a kézhigiéniai termékek kiválasztásánál, hogy megtalálja az Ön számára leghatékonyabb és legköltségkímélőbb rendszert.

A Tork kézhigiéniai tippjei

  • Kézmosáshoz ne túl forró, inkább langyos vizet használjon. A forró víz felpuhítja a bőrt és szabad utat adhat a már kézen lévő baktériumok számára.
  • Válasszon gyors behatási idejű kettő az egyben termékeket. A Tork fertőtlenítő habszappannal már fél perc elég a baktericid, egy perc pedig a teljes virucid hatás eléréséhez.
  • Használjon könyökkaros adagolót, mellyel kiiktatható a keresztfertőzés kockázata
  • Felejtse el a töltögetést és keresse a zárt rendszerű töltőanyagokat!  A Tork szappanokat használat közben zsugorodó palackba töltik, így nem kerülhet baktérium a flakonba, mely megfertőzné a töltőanyagot.
  • A termékek kiválasztásánál számolja ki hány adagot kap az adott töltőanyag használatával. Az 1000 ml-es Tork fertőtlenítő habszappan például 2500 adagot tartalmaz szemben a hagyományos folyékony szappanokkal, melyek gyakran csak 1000-et. 

A törlés kulcsfontosságú!

Az élelmiszerekre és azok előállítására különösen szigorú tisztasági és higiéniai előírások vonatkoznak. Amennyiben közvetlenül kézmosás után nem törli szárazra kezeit, elősegíti a baktériumok gyorsabb szaporodását. A megújult Tork Reflex™ laponkénti adagolású belsőmagos adagolója fokozott higiéniát biztosít, hiszen a felhasználók csupán a felhasználandó lapot érintik.  Nem csupán kéz, de felülettörlésre is alkalmas, megfelelve az élelmiszeripari követelményeknek. 

Milyen előnyei vannak a Tork Reflex™ rendszernek?

  • Akár 37%-kal csökkenthető a papír felhasználás*
  • Laponkénti adagolás – csak a felhasználandó lapot érintjük
  • Mozgatható adagolófej – bármely irányból letéphető a papír
  • Egykezes használat, illeszkedik az ipari munkafolyamatokhoz
  • Könnyen tisztítható, a falról leemelhető
  • Kifogyásjelző mutatja, ha szükséges az újratöltés
  • Kék és fehér színben is elérhető töltőanyag mely élelmiszer biztonsági tanúsítvánnyal is rendelkezik.

*4 hétig tartó belső felmérés a Tork ReflexTM törlőpapír plusz és a Tork törlőpapír plusz összehasonlításával, m2-ben kalkulálva

www.tork.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek