Hogyan valósítható meg sikeresen az automatizált anyagáramlás?

2018. április 13., péntek, 06:00

Címkék: anyagmozgatás Flexlink intralogisztika konvejor konvejorrendszer logisztika szállítószalag

A különböző automatizált termékáramlási megoldások a gyártási igényektől függően sokban különböznek egymástól. Létrehozhatók két gép szállítószalaggal történő összekapcsolásával, de tartalmazhatnak több konvejorrendszert is, melyek gépeket, anyagmozgató berendezéseket és robotokat kötnek össze. Méretétől függetlenül az automatizált gyártósor célja egy optimalizált munkafolyamat létrehozása. Cikkemben a végrehajtás során figyelembe veendő legfontosabb szempontokat veszem górcső alá.

Optimalizált gyártás automatizált anyagáramlással

A teljesen automatizált anyagáramlás az egész gyártásra pozitív hatást fejt ki, és optimális esetben gyakran számos gyártóberendezést foglal magában, amelyeket szállítószalag-rendszer kapcsol egymáshoz. A szállítószalagok egyenletesen mozgatják a termékeket a gyártósoron a gyártáshoz igazított ütemben. A végrehajtási folyamat több lépésből áll, és sok mindent kell figyelembe venni, hogy a lehető leghatékonyabbak és sikeresebbek legyünk.

Egyszerűsítés sztenderd szerződési feltételekkel

Az első lépés az alkalmazás megtervezése, melynek alapjaira az ügyfél igényeinek megfelelő anyagáramlási megoldás szerint a beszállító ad javaslatot. Amennyiben az ügyfél jóváhagyja és megrendeli a megoldást, az első lépés a szerződéses feltételek kidolgozása. Ezek magukban foglalják mind az ügyfél, mind a beszállító jogait és kötelezettségeit, például a telepítési folyamat menedzselését, valamint a főbb mérföldköveket és gazdasági referenciapontokat. Javasoljuk, hogy amennyire csak lehetséges, a folyamat leegyszerűsítése érdekében használjanak sztenderd pontokból álló szerződést. A legrosszabb esetben a különleges körülmények és kivételek késleltethetik a megvalósítás egyes részeit, amelyek negatívan befolyásolhatják az egész folyamatot. A sztenderd szerződés azonban közös alapot biztosít, amely mind a beszállító, mind az ügyfél számára nagy segítség lesz a megvalósítási projekt során.

Jól átgondolt ütemterv a folyamat korai szakaszában

Az automatizált anyagáramlás megvalósítása előtt fontos, hogy a csúszások elkerülése érdekében reális ütemtervet készítsünk a projektről. Ugyanahhoz a gyártósorhoz gyakran több beszállító szállítja a berendezéseket. A határidőket össze kell hangolni, hogy az egyes alkotóelemek a megfelelő sorrendben és a megfelelő időben érkezzenek. Mivel a szállítórendszer a gépeket kapcsolja majd össze, figyelembe kell venni, hogy a konvejor telepítése akár az utolsó fázis is lehet.

A kommunikáció kulcsfontosságú a kockázatelemzés során

Az automatizált gyártási folyamatok megvalósítása során az egyik legfontosabb dolog, hogy a folyamat során egyértelműen kommunikáljunk az összes résztvevővel. A kommunikáció kulcsfontosságú például a végrehajtás előtti kockázatelemzés során. A kockázatelemzés magában foglalja például a munkakörnyezetet érintő műszaki kockázatok felmérését, de érinthet bizonyos szabályokat is, amennyiben az üzem teljesen új építésű. Amennyiben a telepítés egy már meglévő gyárban történik és a gyártás folyamatosan megy, a munkatársaknak tisztában kell lenniük az egyes fázisokkal, ami nagyfokú koordinációt igényel. Ezért döntő fontosságú, hogy a végrehajtási folyamatba bevont valamennyi fél tisztában legyen a kockázatelemzésből eredő kockázatokkal és szabályokkal.

A helyszíni átvételi teszttel ellenőrizhető a gyártósor teljesítménye

A végrehajtás során gyári átvételi tesztet (FAT) végeznek a beszállító telephelyén, amelyre az ügyfél is meghívást kap. Amennyiben az ügyfél jóváhagyta a tesztet, a berendezést leszállítják az ügyfélnek. Érkezéskor kicsomagolják és telepítik a gyártósort az ügyfél számára. A telepítés után a beszállító képzést is tart a rendszer működéséről. A megvalósítási folyamat egy helyszíni átvételi teszttel (SAT) zárul, amely rögzíti, hogy a beszállító elvégezte a feladatot és a véglegesített automatizált rendszert átadta az ügyfélnek. A hosszú élettartam biztosításához elengedhetetlen a szakszerű szerviz és karbantartás biztosítása. Ezek célja a nem tervezett leállások elkerülése, amelyek komoly veszteségeket okoznak a feldolgozóiparban. A szervizelést és karbantartást végezheti az ügyfél, vagy egy szolgáltatási szerződés részeként a beszállító is.

A megbízható gyártóberendezések növelik a minőséget és a nyereséget

A feldolgozóiparban egy automatizált gyártási folyamat jelentősen növelheti az elérhető nyereséget, mert kiszámítható és megbízható termelési folyamatot eredményez. Magas termékminőséghez is vezet, mert a gyártás a gépkezelőktől, a naptól és az órától függetlenül ugyanolyan feltételek mellett folyik. Ha a rendszer kellően rugalmas, akkor könnyen átalakítható és hosszú élettartamú. A FlexLink automatizált anyagáramlási megoldásai bizonyított, költséghatékony, könnyen telepíthető és karbantartható rendszerek. Emellett rugalmasak, és a rúzsoktól a kartondobozokig minden mérettartományt képesek kezelni. A megvalósítás során szorosan együttműködünk az ügyféllel, hogy az igényeihez illeszkedő automatizált termelési megoldást hozzuk létre. Nincs olyan feldolgozóipari szektor, amelyre nem kínálunk anyagáramlási rendszert. Teszteljen minket, és elégedett lesz az eredménnyel!

Börje Larsson

www.flexlink.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek