Az RWTH Aachen Campusban működő E4TC megjelentette az új „Engineering 4.0” tanulmányt

2019. szeptember 19., csütörtök, 17:20

Címkék: automatizálás eplan Eplan Data Portal EPLAN Platform gépészeti tervezés hatékonyság műszaki tervezés tervezés tervezői szoftver

Az RWTH Aachen Campusban található European 4.0 Transformation Center (E4TC) megvizsgálta a tervezés és a vezérléstechnika stratégiai digitalizálását, valamint a gépek és berendezések műszaki kiépítését.

A 38 oldalas „Engineering 4.0” tanulmány egy nyolc hónapos, a terepen végzett kutatáson alapul, amelyet a német gépgyártók (mind sorozatgyártás, mind speciális gépeket gyártó cégek), a mérnöki irodák /hardvertervezők, valamint az alkatrészgyártók körében végeztek. A mérnöki munkában rejlő lehetőségek és a meghozandó intézkedések számszerűsítésére kifejlesztett módszer most először teszi lehetővé a jelenlegi mérnöki munkafolyamatok megalapozott mérlegelését mind a sorozatgyártás, mind a speciális gépek gyártása szempontjából. A tanulmány központi megállapítása szerint a mérnöki folyamatok részleges automatizálásával optimális költség-haszon arány érhető el.

Az új, kizárólag az Eplan-től elérhető „Engineering 4.0” tanulmány a mérnöki hatékonyság releváns cselekvési területeit emeli ki. Az értéklánc nagyobb hatékonyságához vezető utat tradicionális módszerekkel térképezi fel a szabványosítástól az automatizálásig.

A németországi Aachenben megtalálható E4TC kutatói először egy mérnöki munkafolyamat modellt állítottak fel és egy értékelési mátrixot készítettek öt hatékonysági szinttel. A „Hatékonysági szint” mátrix a módszertan / munkafolyamat részletes leírásait tartalmazza. Ehhez járul egy „Felhasználási szint” mátrix, amely a CAE szoftver használatát, mint az Engineering 4.0 alapfeltételét írja le és értékeli. Összesen tíz, a gépgyártásra (gépsorozat/speciális gép) jellemző folyamatlépés került górcső alá. A létrehozott mérnöki munkafolyamat-modell a rendelési folyamat tipikus munkalépéseit tartalmazza.

Műszaki munkafolyamat-modell / Hatékonysági Mátrix

A kutatók a mérnöki munkára, a tervezésre, az anyagjegyzékre, a kiértékelésekre, a vezérlőszekrény elrendezésére, valamint az eszközök és a sablonok területére összpontosítottak. Ennek okai egyértelműek: „Az ügyfelektől vagy a partnerektől való függőség ezekben a folyamatlépésekben időnként viszonylag alacsony vagy egyáltalán nem létezik – fejtette ki dr. Thomas Gartzen, az E4TC ügyvezető igazgatója. – A vállalatok szó szerint teljes mértékben mindent felügyelnek, hogy a szabványosítási vagy automatizálási projektek révén kiaknázzák a potenciális idő- és költségmegtakarítást.” Az értéklánc nagyobb hatékonyságához vezető utat tradicionális módszerekkel térképezik fel a szabványosítástól az automatizálásig. Az egyes munkalépések hatékonyságának értékelése érdekében a tanulmány egy ötlépéses munkafolyamat-módszertant állított fel, amelyben elhelyezhető a mérnöki hatékonysági szint (eLevel).

A szabványosításra fordított tervezési idő a mérnöki módszertől függően

Eredmények: tervezési hatékonysági referenciagörbe

A mérnöki lépésekhez (1–8) szükséges idő százalékban, eLevel2-t feltételezve

Növekvő potenciál

Az összegyűjtött adatok felhasználásával a kutatók megállapították, hogy a vállalatok 20 százalékkal hatékonyabban teljesítenek az egyes eLevel szintekre ugorva. Az eszközorientált munkamódszerek 25%-os időmegtakarítást eredményeznek a kapcsolási rajz létrehozásában. A felhasználók fele annyi időt töltöttek el a kapcsolási rajz megalkotásával a termékfunkciókat tartalmazó könyvtár segítségével. A részleges automatizálás bevezetése további 25%-os időmegtakarítást eredményez a kapcsolási rajzok elkészítésében, a szabványosítás bevezetése pedig teljesen kiküszöböli a kiértékelésekre fordított időt.

A tanulmány ingyenesen letölthető az eplan.de/engineering-4.0 oldalon.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek