A gépezők viadala - Indul Magyarország legnagyobb IT versenye

Nem a gépektől, hanem a szaktudás gyors elévülésétől félnek legjobban a magyar informatikusok

2019. augusztus 21., szerda, 18:10

Címkék: IT IT infrastruktúra IT menedzsment programozóverseny verseny

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Országos IT Megmérettetést, amely a magyarországi IT szakemberek legnagyobb online szakmai versenye. „A gépezők viadala” szlogennel futó, hét héten át tartó játékos versenysorozatra augusztus 21-től lehet nevezni. A verseny 20+1 kategóriájának feladatai a legmodernebb technológiák – így például az önvezető autók szoftvereinek programozása vagy a blokklánc rendszerek védelme – köré épülnek és elsősorban a résztvevők naprakész, alkalmazható tudását mérik. Az idei megmérettetésre azokat a még nem szakmabeli jelentkezőket is várják, akik szeretnék felmérni, hogy alkalmasak lennének-e a jövőben programozónak.

Tavaly már több mint 2600-an vettek részt az Országos IT Megmérettetésen, amelyet idén szeptember 25. és november 30. között rendeznek meg. A 7 héten és 7 fordulón át tartó versenysorozatra augusztus 21-től lehet nevezni összesen 20 + 1 kategóriában, amelynek feladatait vezető hazai és nemzetközi vállalatok szakemberei – köztük az IBM, a Robert Bosch vagy az IT Services – állították össze és hitelesítették. A fordulónként körülbelül 10-15 percet igénybe vevő versenyre minden olyan jelentkezőt várnak, aki szeret játszani, és szeretné játékos feladatokon keresztül bővíteni a tudását, vagy akinek fontos a szakmai fejlődés, és felmérné, mennyire naprakészek az ismeretei.

Az egyes kategóriák izgalmas történetekbe ágyazott feladatai nem elsősorban a résztvevők lexikális ismereteire kíváncsiak, a versenyzőknek a való életből vett, vagy izgalmas, fiktív történetekbe ágyazott feladatokat kell megoldaniuk. Fordulóról fordulóra egyre nehezebb kihívás elé állítják a versenyzőket, aki pedig valamely kategória győztese szeretne lenni, annak a legújabb technológiákat és programnyelveket is ismernie kell. A verseny abszolút győztese nyeri el a legsokoldalúbb IT szakembere címet, akinek több területet is érintő, komplex tudásról kell tanúbizonyságot tennie.

„A tavalyi kutatásunkból kiderült, hogy a magyar IT szakemberek nem attól tartanak a legjobban, hogy a gépek hamarosan átveszik a munkájukat, hanem, hogy a szaktudásuk nagyon gyorsan elévül. Ezért is épül ez a verseny a legmodernebb technológiákra, hogy tudásukról tükröt tartson a versenyzőknek – mondta Pulay Gellért. A versenyt szervező IThon.info portál alapítója hozzátette, a megmérettetésnek egyben az is célja, hogy vonzóvá tegyék az IT szakmát, és olyanokat is megnyerjenek a humánerőforrás-hiánnyal küzdő ágazatnak, akik még nem merték elhinni, hogy alkalmasak lennének erre a pályára. Nekik hozták létre idén A jövő programozója kategóriát, amely nem az IT ismereteket méri, hanem játékos logikai és egyéb feladatokat állít a még nem szakmabeli versenyzők elé, hogy felmérje, rendelkeznek-e azokkal a képességekkel, amelyekkel sokra vihetik ebben a szakmában.

A kategóriák győztesei értékes nyereményekkel gazdagodnak, a verseny abszolút győztese pedig elutazhat Kínába, a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, a Huawei Technologies shenzheni központjába, hogy testközelből nézhesse meg a jelen és a jövő meghatározó ICT technológiáit.

A versenyre ezen a linken lehet jelentkezni: https://ithon.info/megmerettetes

 

A verseny kategóriái és hitelesítő szakmai partnerei

ASP.NET (Qualysoft)

Oracle adattárház és üzleti intelligencia (DXC Technology)

Java Enterprise Edition (IBM)

Frontend fejlesztés (JavaScript és React) (Dorsum)

Beágyazott rendszerek (C nyelv) (Nextent)

IT biztonság (IT Services Hungary)

C++ fejlesztés (Robert Bosch Kft.)

Microsoft Windows üzemeltetés (HM EI)

Weboldal készítés modern eszközökkel (Training360)

Tesztautomatizálás (IT Services Hungary)

Linux üzemeltetés (Training360)

DevOps (IBM)

.NET fejlesztés C# nyelven (DXC Technology)

Hálózati ismeretek (Com-Forth)

PHP programozás (Mito Communications)

Unity (Excite Hungary/Nemesys Games)

Microsoft SQL (Training360)

Java (Spring, Hibernate, JPA) (EPAM)

Python (Robert Bosch Kft.)

Szoftvertechnológia (nyelvfüggetlen programozás) (EPAM)

+ 1 A jövő programozója kategória (PROGmasters)

 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek