6 szempont, amit mérlegelni kell szállítószalag-rendszer vásárlása előtt

2018. március 15., csütörtök, 06:00

Címkék: anyagmozgatás Flexlink intralogisztika konvejor konvejorrendszer szállítópálya szállítószalag

Termelési vezetőként Ön is tudja, hogy az állásidő nem elfogadható. Valószínűleg folyamatosan olyan módszereket keres, amelyek optimalizálják a termelési folyamatokat. Amikor megérett arra az idő, hogy új szállítószalag-rendszerbe ruházzunk be, a feladat során számos szempontot kell figyelembe venni.

1. Minden a termékkel és annak követelményeivel kezdődik

Legyen világos: az, hogy milyen szállítórendszerre van szükségünk, természetesen a termék kezelésétől és a rá vonatkozó követelményektől függ. Ezért teljes körű ismeretekkel kell rendelkeznünk a termékekről, a gyártási folyamatokról, a termelési környezetről, valamint a rendszerről és a szoftverről. A részletes kritériumok mellett ezek azok a tényezők, amelyeket a beszállító tudomására kell hozni ahhoz, hogy az a legalkalmasabb szállítószalag-rendszert javasolja.

2. Ne a borító alapján ítélje meg a könyvet

Néhány évvel ezelőtt az automatizált anyagmozgató rendszerek mindegyike a termékeket egyik pontról a másikra juttatta el. Napjainkban sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az áramlásszabályozásra és az egész létesítmény egyensúlyba helyezésére. A szállítórendszereknek nemcsak gyorsaknak és hatékonyaknak kell lenniük, hanem az egész gyártási folyamat intelligens és rugalmas összetevőjének is számítanak. Szállítószalag vásárlásakor olyan alaptechnológiát válasszon, amely intelligens, testreszabott és kreatív megoldásokat kínál az Ön termelési igényeihez.

3. A modularitás, a méretezhetőség és a rugalmasság a szállítószalagok fontos jellemzői

Egy „tökéletes” konvejorrendszer magában foglalja a modularitást, a skálázhatóságot, valamint a rugalmasságot. Egy rugalmas szállítószalag lehetővé teszi a kereslet ingadozásához, a folyamatos fejlesztésekhez, valamint az új termékek bevezetéséhez való alkalmazkodást. A méretben és alakban szabványosított moduloknak köszönhetően a gyártósor gyorsan és egyszerűen átállítható. Új konvejorrendszer kiépítése során olyan megoldást keressünk, amely alkalmazkodik a termékek tulajdonságainak és mennyiségének változásaihoz, ugyanakkor szükség esetén könnyen újrakonfigurálható.

4. Könnyű karbantartás a megfelelő technológiával

Egy áramlásalapú gyártóüzemben a folyamat bármely lépcsőjének leállása az egész termelést megszakítja. A szállítószalag-rendszert következésképpen redundanciára és könnyű karbantarthatóságra kell felkészíteni. A nem tervezett állásidő csökkentésében segítséget nyújtanak a szállítószalag állapotáról és a kopási mutatókról információt szolgáltató rendszerek. A termékáramlás valós időben történő felügyelete az eszközhatékonyság egyik fontos eleme.

5. Csökkentse a környezeti hatásokat, és növelje a teljes hatékonyságot

Napjainkban a környezeti hatásokat mindannyiunknak figyelembe kell vennie, bármilyen termékbe, megoldásba vagy projektbe fektessünk is be. Egy, a hulladék és az energiafogyasztás csökkenését is lehetővé tevő konvejorrendszer minimalizálja a teljes gyártási folyamat környezeti hatását, és növeli a termelés teljes hatékonyságát. Optimális megoldásként válasszunk olyan szállítószalag-rendszert, amely nemcsak az energiahatékonyságot és a környezet védelmét szolgálja, hanem biztonságos és könnyen újrahasznosítható.

6. Készüljünk fel a jövőre

Csábító a gondolat, hogy olyan megoldást válasszunk, ami teljes mértékben a jelenlegi igényeket szolgálja ki. De lehetőség szerint álljunk ellen a csábításnak. A későbbi módosítások mindig drágábbak, mintha a projekt elején készülnénk fel azokra. Próbáljuk elképzelni, hogyan fog kinézni a gyártósorunk néhány év múlva – és ennek megfelelően tervezzük meg a beruházást. Más szavakkal, olyan szállítószalag-rendszert válasszunk, amely könnyen adaptálható a változásokhoz, és növelhető az áteresztőképessége.

Még mindig nem biztos benne, hogy milyen szállítószalag-rendszer felel meg Önnek leginkább?

Kétségtelen, hogy a megfelelő szállítószalag kiválasztása jelentős szerepet játszik a termelés hatékonyságában. Nagy befektetésről beszélünk, amelyet legalább egy, a területen szakértőnek számító céggel is át kell vizsgálni. A FlexLink segít Önnek a beruházás megtervezésében, valamint egy minimális karbantartási igényű, alacsony energiafogyasztású és nagymértékben újrafelhasználható szállítószalag kiválasztásában és üzembe helyezésében.

Ken Lento

www.flexlink.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek