TUDÁSTÁR

Új tanulmányt adott ki a Farnell a beszerzési szakemberek számára

Az ingyenesen letölthető tanulmány az ellátási lánc nyomásával és a rejtett költségekkel való megbirkózás stratégiáit elemzi

Már letölthető a Farnell e-Tech Journal 2. kiadása

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell közzétette népszerű online magazinja, az e-Tech Journal legújabb kiadását. A közelmúltban újraindított folyóirat 2. kiadásában a Farnell azon kihívások megértésében segít, amelyekkel sok mérnök szembesül az energia biztonságos, megbízható, pontos és hatékony átadása során.

A robotika rövid története

Az ötvenes évek legelső robotjaitól napjaink ember-gép együttműködéséig: A gépkocsigyártás a robottechnika igazi mozgástere. Egyetlen iparág sem képes annyira alkalmazkodni, mint az automatizált járműgyártás. Ennek elemi építőkövét a robotok jelentik. A karosszéria automatizált gyártási folyamata a modern szerelősor mentén az autógyárban. (Source: Jenson / Shutterstock.com)

Hogyan támogatják a norelem szabványos gépelemei a csomagolóipar fenntarthatóságát?

Mivel a kormányok a műanyaghulladék csökkentésére és a nulla nettó szén-dioxid-kibocsátásra törekednek, Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója megvizsgálta, hogyan támogathatnak a szabványos gépelemek a termelékenység és a hatékonyság növelésével egy fenntarthatóbb csomagolóipar létrejöttét.

A LED szalagok felhasználási célja, jellemzői és képességei

Az elmúlt évtizedben a LED szalagok nagy népszerűségre tettek szert a háztartási és kültéri világítás, belsőépítészet, valamint az ipari és munkahelyi világítás területén. Ez a technológia nem homogén, mivel számos speciális megoldást kínál. Mindazonáltal minden LED szalag fő jellemzője az élettartam, az energiahatékonyság és a könnyű kivitelezés a különféle alkalmazásokban. A TME katalógusa ezen termékek széles választékát kínálja, és ügyfeleink folyamatosan érdeklődnek jellemző tulajdonságaik iránt. Az alábbiakban egy gyakorlati áttekintést mutatunk be a TME LED szalagok kategóriájú termékeiről, az alábbiak szerint osztályozva:

NAGYOBB, ZÖLDEBB, JOBB

A mérnökök már kézbe vehetik norelem ikonikus mérnöki katalógusának, a THE BIG GREEN BOOK-nak a legújabb kiadását. A 2022-es kiadás több mint 10 000-rel több gépelemet tartalmaz, mint az előző kiadás - összesen tehát több mint 70 000 szabványos gépelemet.

Ipar 4.0 Backstage: egy átfogó podcast az ipar digitalizációjának kulisszatitkairól

LEAD: Új, ipar 4.0 témájú sorozattal bővült a magyar szakmai podcast szcéna palettája 2022 áprilisában. Az adásban iparvállalatok kulcsszereplői és szakértők történetei mentén mutatják be, hogy merre tart az ipar. Miben fejlődött, és a többi szektorhoz képest miben maradt le a gyártó szektor a digitalizáció és innováció terén? Milyen buktatókat rejt a fejlődéshez vezető út és vajon milyen technológiai és stratégiai kihívásokat hoz a jövő?

A Faulhaber hajtásrendszerek evolúciója

Az ipari termelésben a pick-and-place folyamat (a tárgyak felemelésének, majd egy másik helyre történő helyezésének folyamata) éppoly fontos, mint a logisztika. A modern rendszerekben ezt automatizált megfogók végzik. Egyszerre kell erőteljesen és finoman működniük, mégpedig több millió alkalommal, precízen és megbízhatóan. Az elektromotorok, így például a FAULHABER BX4 termékcsaládja, egyre inkább alkalmasak ilyen teljesítmény nyújtására.

Az element14 közösség e-könyvet jelentet meg a billenőkörökről

Az eBook az SR (Set-Reset) billenőkörökről (flip-flop áramakörök) szól, beleértve azok működését, különféle típusait és még sok mást.

Új exkluzív Farnell tanulmány: Intelligens érzékelők – az intelligens IoT létrehozása

Az ingyenesen letölthető tanulmány az érzékelők fejlesztésének legújabb trendjeit kutatja az IoT megteremtésének tükrében.

Új e-könyvet dobott a piacra a Farnell, amely a tesztelési és mérési szakértők véleményét tartalmazza

Az „Innovációs szakértők” e-könyv vezető globális szakértőkkel készült interjúkat tartalmaz a tesztelési, mérési és kapcsolódó technológiák műszerezésének jövőjéről.

Tanácsok tavaszi adattakarításhoz

Ha nincsenek adataik, üzletük olyan, mintha nem is létezne – tisztában vannak ezzel a vállalatok is, de talán éppen emiatt gyakran túl sokat halmoznak fel belőlük. Pedig az adatvagyon valódi értéke nem a tárolt és kezelt mennyiséggel növekszik, a kevesebb ezen a téren is több.

Pajzsot fel – itt az ideje, hogy magasabb szintre emeljük vállalkozásunk biztonságát!

A szomszédunkban zajló események következtében számíthatunk-e a kibertámadások növekedésére? Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit feltesznek Oroszország ukrajnai offenzívája óta. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint válasz egyszerű: igen.

Megújult a Farnell népszerű e-Tech Journal folyóirata

Az online folyóirat az iparág vezető beszállítóitól származó elemzésekkel mélyreható technikai betekintést nyújt az új technológiákba.

Szeretné összehasonlítani csapágykarbantartási gyakorlatát más cégekkel?

Kutatások kimutatták, hogy különböző okok miatt, de nem minden csapágy éri el maximális élettartamát. A megfelelő karbantartási gyakorlatok alkalmazásával és a megfelelő szerszámok használatával jelentősen meghosszabbíthatjuk a csapágyak élettartamát, növelhető az üzem termelékenysége és hatékonysága, és ezáltal biztonságosabbá válnak a műhelyek.

Hogyan lehet egy tranzisztort hatékonyan tesztelni?

A 20. század közepén kifejlesztett tranzisztorok lettek az elektronika gyors fejlődésének alapjai. Az elektroncsövek helyettesítésével elindították az elektronikai eszközök és berendezések miniatürizálásának korszakát, amely a mai napig tart. Mint minden más alkatrész, a tranzisztor is meghibásodhat vagy megsérülhet. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan ellenőrizheti ezen elektronikai alkatrészek helyes működését.

Hogyan kell kiszámítani az összterhelést?

Egy adott épület, létesítmény, lakás vagy gyártóüzem összterhelésének kiszámítása látszólag egyszerű dolognak tűnik. Mindazonáltal fontos figyelembe venni az összes készülék összterhelését, valamint a megfelelő hibahatárt betartani, és számos fontos változót szem előtt tartani. Ezenkívül nem szabad megfeledkezni arról, hogy az összterhelést ne keverjük össze az igényelt terheléssel. Kezdjük az elejétől.

A Farnell az Arduino, a NXP és a Maxim Integrated segítségével készített webinárt Artificial Intelligence at the Edge címmel

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell ingyenes oktatási webinárium-sorozatot szervez a mérnökök számára. A három webináriumból álló sorozat a peremhálózati eszközök legújabb mesterséges intelligencia-megoldásaira összpontosít.

„How To” tartalomsorozatot indított a Farnell

A Farnell Technical Resources Hub széleskörű frissítése számos aktuális témakörbe nyújt betekintést azon mérnökök számára, akik ipari automatizálási és vezérlési technológiát kívánnak alkalmazni, vagy fejleszteni kívánják IoT-környezetüket.

Az MI technológiára épülő adatbázisok hatékonysága

A 21. század egyik legnagyobb kihívása a digitalizáció, és napjainkban különösen fontossá vált a korona vírus okozta járványhelyzet miatt. Számos változást idézett elő a szervezetek életében a jelen körülményekhez való alkalmazkodás. A felelős döntéshozók figyelembe kellett vegyék, mint a szervezet, mint a munkavállalók érdekeit. Számos cikket olvashattunk, hogy milyen támogató döntésekkel tették mindezt, például távoli munkavégzés lehetősége (Home Office), egészséget megőrző eszközök beszerzése, mentálhigiéniai jellegű képzések szervezése a munkavállalóknak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek