Zúg a traktor…

Bővítette lemezmegmunkáló kapacitását az MTD Hungária Kft.

2017. július 24., hétfő, 06:00

Címkék: Dener Makina élhajlítás lemezalakítás lemezmegmunkálás lemeztechnika Sheet Metál Technológia Kft.

Az 1932-en Clevelandben alapított MTD (Modern Tool and Die Company – Modern Szerszám- és Gépgyártó Vállalat) az egyik legjelentősebb és legismertebb név a kerti kisgépeket gyártó vállalkozások között. A felfutó gyártás új élhajlító berendezés beszerzését tette szükségessé, amihez a cég szinte minden nagyobb márkát górcső alá vett.

A kivándorolt német mérnökök által alapított cég 1970-ben „tért vissza” Európába a Ventzki GmbH felvásárlásával, és napjainkban már szinte minden, európai piacon értékesített MTD traktor Nemesvámoson készül. A nemesvámosi gyáregység – ami a 90-es években került az MTD kezébe a német GUTBROD cég megvásárlásával – évente mintegy 200–250 ezer gépet állít elő, ebből 60–65 ezer számít fűnyíró traktornak, a többi főként benzinmotoros, illetve elektromos fűnyíró, kisebb részben pedig gyepszellőztetők, hómarók és seprőgépek is szerepelnek a portfólióban.

„Lézervágással és az élhajlítással 2014 óta foglalkozunk” – jelentette ki Tolcsvai Ferenc gyártástámogató mérnök. Az új fejlesztésű NX15-ös fűnyíró traktor – esetenként akár 18 hajlítást is igénylő – fém alkatrészeket is tartalmaz. Ezeket az alkatrészeket elég nehézkes és időrabló folyamat lett volna a rendelkezésre álló két kisebb élhajlító gépen gyártani, hiszen rengeteg átállást és szerszámcserét kellett volna betervezni. A kisgépeken jellemzően 1-1 hajlítást lehet végrehajtani néhány tucat alkatrészen, aztán szerszámot kell cserélni, és változtatni kell a beállításokon. Száz feletti alkatrészszámnál ez már jelentősen rontja a termelékenységet.

A zökkenőmentes termelés biztosítása érdekében az MTD egy új élhajlító gép beszerzése mellett döntött, amivel ha egy felszerszámozással talán nem, de kettővel már egészen biztosan elő tudja állítani a legbonyolultabb alkatrész-geometriát is. 2016 szeptemberében jutottak erre a döntésre, és a gépbeszerzést teljes mértékben önerőből valósították meg. „Az SM-Tech Kft.-t a 2016-os Ipar Napjai kiállításon ismertük meg, innen eredeztethető a kapcsolat – vezetett be minket a beszerzés hátterébe az MTD szakértője. – Négy-öt árajánlatot kértünk be az általunk ismert gépkereskedőktől – ezek között egyaránt előfordultak világmárkák és kevésbé ismert nevek is –, és többen már a hosszú szállítási határidő miatt kiestek a rostán. Fontos volt még a legalább 2-2,5 méteres hajlítási hossz és a legalább 60 tonna záróerő biztosítása. Egy és öt milliméter vastagságú acéllemezeket munkálunk meg, DC01-től DD12-ig tartó minőségben. Számításba vettük az alkatrészek befoglaló méretét, és ezek adták meg a gép kívánt paramétereit. Az ár és a szállítási határidő mellett a kapott garancia és a várható szerviztámogatás is sokat nyomott a latban. Szerencsére a Dener gép ár-érték arányban is a legjobbnak mutatkozott, ami jelentősen leegyszerűsítette a döntési folyamatot.”

A specifikációban nem szerepelt, hogy a gép szervoelektromos kialakítású legyen, de a Dener gyárban éppen gyártás alatt volt egy megfelelő élhajlító gép – eredetileg bemutató célokra szánták, de a sors úgy hozta, hogy végül a nemesvámosi gyárban helyezték üzembe. A szervo nyomóerőben a két szinkronizált szervomotor teljesítményét különleges gépszíj és csigák viszik át a gerendára. A felső gerenda lefelé irányuló mozgása során a szervomotorok feltekerik a gépszíjat a fő csigára, és a hajlítási erőt ez által fejti ki. A visszaállási erő mechanikus és rugók által kifejtett, amelyek a gép két oldalán helyezkednek el. A hajlítás után a szervomotorok elkezdik visszaengedni a gépszíjat, és a rugók felnyomják a felső gerendát a program TDC pozíciójába. A szervomotorok csak a felső gerenda mozgatása közben fogyasztanak áramot.

A működési jellemzőkből következik, hogy a gépnek nincs szüksége hidraulikus olajra, hidraulikus szűrőkre, hidraulikus tömítésekre vagy bármely más hidraulikához kötődő komponensre. Ez alacsonyabb fenntartási költséget, kevesebb meghibásodási lehetőséget és energiatakarékos, tiszta és csendes működést eredményez. A gépindítás után a gép azonnal használható, nem kell megvárni a hidraulikaolaj mintegy 15-20 perces bemelegítési idejét. A szervoelektromos kialakítás további előnye, hogy nincs vázdeformáció, a gép évek múlva sem veszít sem a pontosságából, sem a nyomóerejéből míg a hidraulikus gépek igen.

Az élhajlító február közepén került leszállításra, és az eddigi tapasztalatok szerint tudja is azt, ami a szériagyártás során elvárható tőle, vagyis a gyors ciklusidőt és az azonos anyagminőség melletti 100%-os reprodukálhatóságot. Mivel a Dener élhajlító gép hálózatra is csatlakoztatható, így szükség esetén a gyártási paraméterek kinyerése is pár kattintással megoldott.

Az élhajlító gép megadja a gépkezelőknek az előírt hajlítási sorrendet, de az MTD munkatársai szemlátomást vannak olyan képzettek, hogy a vizuális támogatás nélkül is hibamentes gyártást valósítsanak meg. Az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező gépkezelők elmondása szerint a szervoelektromos Dener élhajlító nagymértékben gyorsította fel a megmunkálás folyamatát. „Pontosabb, gyorsabb, könnyen beállítható és programozható” – foglalták össze a gép előnyeit az élhajlítással foglalkozó munkatársak.

Molnár László


A Dener 2500/65t CNC szervoelektromos élhajlító gép hat CNC-vezérelt tengellyel (Y1-Y2-X-R-Z1-Z2) rendelkezik, így könnyedén megoldható vele a bonyolult geometriájú alkatrészek legyártása is. A SERVO gépek a működés során gyártmánytól függően 25–45%-kal termelékenyebbek és nem utolsósorban 45–55%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hidraulikus gépek, karbantartási igényük pedig elenyésző. A komoly energiamegtakarítás abból adódik, hogy egy hidraulikus gép bekapcsolt állapotában mindig fogyaszt áramot – függetlenül attól, hogy éppen történik-e vele megmunkálás –, mivel a 18–22 KW-os főmotoroknak keringetni kell a rendszerben az olajat. A SERVO gépek működése más alapokon nyugszik, itt a gép „alszik”, vagyis off-line állapotban van, amíg a hajlítási parancsra vár. A gép széles tartományú hajlítási feladatokra használható. A rendelhető hajlítási hosszméretek 1 530, 2 040, 2 550 és 3 060 mm, a nyomóerő-kapacitások pedig 40, 50, 65, 80, 100 és 135 tonna.

Főbb komponensek:

  • Lenze szervomotorok
  • Siemens elektromos komponensek
  • ESA CNC-vezérlő
  • Unimec Italy hátsóütköző
  • Rexroth lineáris vezetők
  • Wila/Promecam manuális alsó és felső szerszámbefogók

A Dener 2500/65t CNC szervoelektromos élhajlító gép tulajdonságai:

 

Hajlítóhossz

2 550 mm

Hajlítókapacitás

65 tonna

Oszlopok közötti távolság

2 600 mm

Asztal és gerenda közötti max. távolság

590 mm

Y tengely munkaútja

300 mm

Közelítő sebesség

130 mm/s

Hajlítósebesség

20 mm/s

Visszaállási sebesség

130 mm/s

Asztalmagasság

920 mm

X tengely munkaútja

600 mm

X tengely munkasebessége

650 mm/s

R tengely munkaútja

150 mm

R tengely munkasebessége

250 mm/s

Motorteljesítmény

11 kW

Hossz

3 680 mm

Szélesség

1 961 mm

Magasság

2 950 mm

Tömeg

5 500 kg

Magyarországi forgalmazó:

Sheet Metal Technológia Kft.

Iroda: 8300 Tapolca, Nagyköz u. 7. II. 7.

Telephely: 8300 Tapolca, Ipar utca 1954/5 hrsz.

Tel.: +36/30/325-3428

Fax: +36/87/687-290

www.smtech.hu

salesdirector@smtech.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek