Zsebben elférő 20 MHz-es oszcilloszkópok

Az új RS Pro 2205A-20 oszcilloszkóp a funkciók teljes körét és a maximális teljesítményt nyújtja kompakt, alacsony költségű csomagban

2018. május 09., szerda, 13:30

Címkék: kézi oszcilloszkóp mérés méréstechnika RS Components

Az RS Components (RS) rendkívül kompakt oszcilloszkópot vezetett be, amely körülbelül útlevélméretű, vastagsága pedig mindössze 19 mm. Az új RS Pro 2205A-20 oszcilloszkóp a legkisebb az RS Pro termékcsaládban.

Az eszköz, amelynek csatlakoztatása és áramellátása USB-n keresztül történik, 20 MHz-es sávszélességet nyújt, és tetszőlegeshullámforma-generátort tartalmaz. E funkcióknak köszönhetően ideális választás azon mérnökök számára, akik sokat vannak úton: elég kicsi ahhoz, hogy beférjen egy laptoptáskába, ugyanakkor rendelkezik a hagyományos, munkaasztali oszcilloszkópok minden képességével és teljesítményével.

A specifikációk a következők: 200 millió minta/másodperc maximális mintavételi sebesség, akár 12 bites szofteres javítású felbontás, és nagy sebességű, akár 1 millió minta/másodperc USB-adatátvitel akár 100 millió minta hosszúságú hullámforma-felvételek esetében. A bemeneti tartomány ±50 mV és ±20 V között adható meg. A kiváló jelintegritás (a kevesebb mint 150 microvolt RMS zaj és a –50 dB harmonikus torzítás mellett) analóg és digitális alkalmazások széles köre számára teszi ideálissá a készüléket. A beépített jelforrás programozható pásztázással szabványos jelgenerátorként (szinusz, négyszög, háromszög és egyéb), illetve 12 bites, 1,5 millió minta/másodperc kapacitású, teljes értékű tetszőlegeshullámforma-generátorként is képes funkcionálni.

Kis mérete ellenére a kétcsatornás oszcilloszkóp standard funkcióként tartalmazza az alábbiakat: FFT spektrumanalizátor, 16 ezer minta a szegmentált felvételi memóriából, matematikai csatornák, automatikus idő- és frekvenciatartománybeli mérések, színstabilitás és XY kijelző mód, maszkhatárérték-tesztelés A fejlett digitális triggerelés rendkívül stabil hullámformákat produkál pontos, egy LSB küszöbű felbontással. A soros dekódolási funkció (CAN-busz, LIN-busz, SPI, I2C, I2S, UART stb.) táblázatos és színkódolt grafikai formátumban jeleníti meg az eredményeket, amelyeket hatékonyan lehet szűrni, keresni és exportálni. A Microsoft Windows 7, 8 és 10 ingyenes szoftvere asztali számítógépen fut, és a képernyőnek megfelelően igény szerint átméretezhető. A rögzített hullámformák könnyen kinyomtathatók, és felhasználhatók jelentésekben, a fájlok megoszthatók a kollégákkal, az adatok pedig exportálhatók elemzés céljából.

Az új RS Pro 2205A-20 oszcilloszkópot az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja. Az ár magában foglalja az összes fent említett hardver- és szoftverfunkciót, két kapcsolható szondát, valamint 5 év garanciát.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek