Xact Smart újratöltve

A leggyorsabb belépő az élhajlítás világába

2018. szeptember 07., péntek, 06:00

Címkék: Bystronic élhajlítás hidraulika lemezmegmunkálás Xact Smart

Sokoldalúbbak és gyorsabbak az Xact Smart új generációjának modelljei, mint elődeik. Számos új funkciójuk döntő tényező lehet a felhasználók számára, hogy a Bystronic alapszintű, kedvező árú élhajlítóját válasszák.

Az Xact Smart a leggyorsabb belépő az élhajlítás világába. A Bystronic a kezdetektől úgy tervezte ezt a szerszámgépet, hogy használói számára olyan intelligens funkciókat kínáljon, amelyek segítségével költséghatékonyan, ugyanakkor magas minőségben tudnak gyártani. Az Xact Smart svájci technológiát nyújt, kedvező áron.

Most a Bystronic bemutatja az Xact Smart új generációját, amelynél a legnagyobb meglepetést a számtalan új funkció jelenti. A gép nem csupán sokoldalúbb lett, széleseb felhasználási spektrumot nyújtva, de sokkal gyorsabb is, ami azon gyártók számára teszi érdekessé, akiknél az idő a döntő tényező.

A leggyorsabb belépő az élhajlítás világába

Nagyobb sokoldalúság – döntő versenyelőny

Az új, választható kiegészítő funkciók egyike a beépítési magasságok és távolság megnövelése azon felhasználók számára, akik többféle hajlítandó alkatrésszel dolgoznak. Ezzel az opcióval a 480 mm magas szerszámbeépítési tér 580 mm-re bővíthető. A 100 mm-rel nagyobb hely 30%-kal több rugalmasságot jelent. Mivel így nagyobb szerszámok is használhatók, mélyebben fekvő élek is hajlíthatók a lemezekbe. Ez kimondottan hasznos lehet például dobozok és fiókok gyártásánál.

Egy másik újdonság az öttengelyes hátsó ütközőrendszer. Eddig a vásárlók a kéttengelyes alapváltozat mellett a négytengelyes kivitelt választhatták. Most a Bystronic mérnökei nemcsak megnövelték a lehetséges tengelyek számát, de az Xact Smarthoz elérhető összes hátsó ütközőt is újratervezték, hogy gyorsabban tudjanak mozogni, megnövelve a teljes hajlítási folyamat sebességét. Az öttengelyes rendszerrel ráadásul bonyolultabb háromdimenziós darabok is hajlíthatók.

Most öttengelyes hátsó ütközővel is: azok a felhasználók, akik ezt az opciót választják, bonyolultabb, háromdimenziós darabokat is tudnak hajlítani

Nagyobb sebesség – magasabb darabszám

A széles körű használhatóság mellett a vásárlók számára rendszerint kiemelten fontos szerepet játszik a gyorsaság és a lehető legrövidebb gyártási ciklusidők. Számukra elsődleges szempont a folyamat sebességének növelése és az átállítási idők csökkentése. Pontosan ezt kínálják az Xact Smart új opciói. A gép kívánság szerint nagyobb teljesítményű mechanikával bővíthető, amely lehetővé teszi a felső pofa gyorsabb mozgását. Ehhez kapcsolódik egy lézeres biztonsági rendszer, amelynek köszönhetően a felső pofa gyors üzemmódban is szinte egészen a munkadarabig tud lemenni, és a precíz lézeres szenzorok segítségével csak közvetlenül fölötte fékez le a másodpercenkénti 200 mm-es sebességről 16 mm/sec-re. A lézeres biztonsági rendszer úgy működik, akár egy intelligens fékezési asszisztens, amely hosszabb ideig hagyja gyorsmenetben működni a gépet. Ez összességében 30%-kal növeli a hajlítási folyamat sebességét.

Ugyancsak időt takaríthatunk meg a hidraulikus RF-A Pro típusú bélyegbefogó segítségével, amely szintén választható opció az Xact Smart gépekhez a mechanikus befogással rendelkező alapverzió helyett. A felső szerszámok automatikus rögzítése 20%-kal lerövidítheti a szerelési időket, ami különösen az olyan munkák esetében fontos, ahol gyakori szerszámcserére van szükség.

Megnövelt beépítési magasságok és távolság: így nagyobb szerszámok is használhatók és mélyebben fekvő élek is hajlíthatók

Intelligens szenzorok – pontosabb hajlítás

A szabad hajlítás pontosságáról a speciális hidraulikus-dinamikus domborítás gondoskodik. Ez az egyedülálló kompenzálórendszer ebben a formában csak a Bystronic gépeinél érhető el. A ByVisionbe integrált rendszer érzékelői felismerik a lemez pozícióját és hosszát, a gép pedig ez alapján automatikusan vezérli a hajlítóerő ideális elosztását a munkadarab teljes hosszán anélkül, hogy a gépkezelőnek foglalkoznia kelljen a részletekkel. Az eredmény: pontos és egyenletes szögek még 3 méternél hosszabb munkadarabokon is.

www.bystronic.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek