Velence védelme

Az ABB rendszere irányítja és látja el villamos energiával a védőgátrendszert

2016. április 14., csütörtök, 12:58

Címkék: ABB árvízvédelem automatizálás energiaellátás Symphony Plus Velence

Az ABB modern, integrált automatizálási és villamos energiaelosztási megoldást szállít az elmúlt 100 év legnagyobb közműfejlesztési projektjéhez Olaszországban.

Az ABB komplett, integrált villamos energiaelosztási és automatizálási rendszert szállít a Mo.S.E. (a Mo.S.E. egy olasz betűszó, a kísérleti elektromechanikus modul kifejezés rövidítésére szolgál) védőgátrendszerhez, amelynek feladata, hogy megakadályozza, hogy a dagály és a vihar okozta árhullám miatt a tengervíz évről évre három ponton behatoljon a Velencei lagúnába és rendszeresen elöntse Velence történelmi központját. Az ABB az automatizálási rendszer szállítására 2015-ben, míg a villamos energiaelosztási megoldásra 2016-ban kapott megbízást. A két megrendelés együttes értéke meghaladja a 38 millió dollárt.          

Az ABB a Szolgáltatások és Emberek valamint a Dolgok Internetére (IoTSP) épülő innovatív megoldása több mint 50 000 készülék adatjelét fogja kezelni, és összehangolja majd a zsilipkapukból, hajózsilipekből, hullámtörőkből álló teljes árvédelmi rendszer működését, így védve meg a lagúnát az emelkedő tengerszinttől, a téli viharoktól és a tavaszi áradásoktól. A Mo.S.E. rendszeréhez 78 zsilipkapu tartozik, amelyeket a Velencei lagúna három bejáratánál, a tengerfenékre építenek. A vízzel feltöltött acélkapuk – melyek mérete 18,5x20x3,6 méter és 29,5x20x4,5 méter között változik – sűrített levegővel 30 percen belül felemelhetők, így pillanatok alatt olyan zárógátat alkotnak, amely hatékonyan ellenáll a lagúna felé tartó, a normál vízszintnél akár három méterrel is magasabb tengerárnak. 

Az ABB piacvezető Symphony Plus automatizálási szoftverplatformja vezérli majd a zárókapuk emelését és süllyesztését az előre beállított paraméterek szerint, az árapály ritmusának megfelelően. Ezen felül, az ABB egy integrált villamos energiaelosztási automatizálási megoldást is szállít, amelynek segítségével úgy távvezérelhetik majd az villamos hálózatot, hogy az stabil és megbízható energiaellátást biztosítson az egész projekt számára. Az elnyert új megbízás feltételei szerint az ABB közép- és kisfeszültségű kapcsolóberendezéseket és transzformátorokat fog szállítani, melyek felügyeletét a platformkezelő rendszer biztosítja.

 

 

„A villamos energiaelosztás és az automatizálás zökkenőmentes integrálása az ABB Next Level stratégiájának is az egyik kulcsfontosságú elemét jelenti, mivel ennek segítségével biztonságos, megbízható és hatékony üzemelést biztosíthatunk a vevőink számára” – mondta Peter Terwiesch, az ABB Folyamatautomatizálás divíziójának vezetője. „Ezek az új megrendelések ismét azt példázzák, hogy az eszközök, a szolgáltatások és az emberek összekapcsolása nemcsak értéket teremt az ügyfél számára, de hozzájárul egy jobb világ megteremtéséhez is.”

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 135.000 alkalmazottat foglalkoztat.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek