Utazás a digitalizált termékek világába 2. rész

Festo kulcsrakész megoldások az Ipar 4.0 világához

2019. január 04., péntek, 06:00

Címkék: átjáró CPX szelepsziget digitalizálás felhő felhőalapú szolgáltatás felhőplatform Festo Handling Guide Online ipar 4.0

A HoloLens, a mobiltelefonok, a 3D nyomtatás vagy az intelligens szemüveg – valósággá váltak mindazon termékek, amelyek több mint 30 évvel ezelőtt a „Vissza a jövőbe” című filmben megragadták a nézők képzeletét. Mindez a digitalizációnak köszönhető. Az ipar 4.0 koncepció automatizálja a 21. századi munkavégzést és új magasságok eléréséhez segíti hozzá a gép- és rendszerépítőket.

„Digitális megoldásokkal támogatjuk ügyfeleinket az értéklánc minden szakaszában és végigvezetjük őket a testreszabott digitális rendszer kiépítésében” – hangsúlyozta dr. Michael Hoffmeister, a Festo digitális termékekért felelős vezető szakértője. A német családi cég által létrehozott koherens szoftver-infrastruktúra csökkenti az ügyfelek folyamatköltségeit.

Ilyen intelligens, átfogó szoftvermegoldások például a Handling Guide Online a tengelyrendszerek gyors konfigurálásához és megrendeléséhez, Festo Design Tool 3D, amely az egyes komponenseket pneumatikus modulokba egyesíti, az egyes összetevők egyértelmű azonosítására való ás digitális ikerpárként használható termékkulcs, valamint az alkalmazás alapú termékek, például a Festo Motion Terminal.

Állapotfigyelés a felhőben egyetlen gombnyomásra

A CPX-IoT gateway segítségével a Festo egy biztonságos felhőmegoldást tett elérhetővé, amely lehetővé teszi a gép- és rendszerépítők, valamint a végfelhasználók számára, hogy jelentősen javítsák a teljes berendezés hatékonyságát. A CPX-IOT átjáró a terepi szintű komponenseket és modulokat, például a CPX/MPA szelepszigetet, az MSE6-E2M energiahatékonysági modult, vagy a kezelőrendszereket kapcsolja össze a Festo Cloud-dal OPC UA interfészen keresztül.

Biztonságos kapcsolat a Festo Cloud felhőhöz és kizárólagos hozzáférés az egyéni digitális megoldásokhoz a CPX-IOT átjáróval (Forrás: Festo AG & Co. KG)

A felhő lehetővé teszi az adatok feldolgozását és figyelemmel kísérését, ami viszont a trendelemzések kidolgozásában és a korai figyelmeztető rendszerek és automatikus értesítések létrehozásában játszik kulcsfontosságú szerepet. Az IoT átjáró összeköti a felhőt egy vezérlővel, és biztosítja, hogy a megfelelő információ megfelelő időben és megfelelő formátumban kerüljön közlésre.

Állapotfelügyelet vizuális felületeken

A CPX-IOT átjáróhoz testreszabott, előre beállított vizuális felületek is rendelhetők, melyek webböngészőben tekinthetők meg és diagramokat, valamint színkódokat tartalmaznak. A felhasználói felület összetevői és grafikonjai az energiafelügyelethez és a megelőző karbantartáshoz, valamint a berendezések általános hatékonyságának növelésére szolgáló kulcsfontosságú teljesítménymutatók átláthatóságot és biztonságot teremtenek.

Digitális karbantartás menedzsment

A Smartenance rendszer feleslegessé teszi az időigényes megelőző karbantartásokat. A termelési vezetők és a rendszerüzemeltetők számára kifejlesztett szoftverprogram alkalmazásként tölthető le. A Smartenance a Festo első tisztán digitális terméke. Letölthető mobilalkalmazásként is okostelefonokhoz és tabletekhez az Apple Store és a Google Play áruházakban.

A Smartenance rendszer feleslegessé teszi az időigényes megelőző karbantartásokat (Forrás: Festo AG & Co. KG)

A termelési vezetőknek szánt vizuális felület is könnyen elérhető a webböngészőben. A Smartenance lehetővé teszi a végfelhasználók számára a rendszer karbantartásának ütemezését, monitorozását és kiértékelését. A digitális ütemterv megkönnyíti, gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi a karbantartást. A rendszerirányítók és a termelési vezetők által végzett kölcsönös ellenőrzés nagyobb megbízhatóságot biztosít.

Intelligens termékek

Az intelligens digitális megoldásokkal a Festo az ipari alkalmazások széles körét ötvözi a legújabb informatikai fejlesztésekkel, így online alkalmazásokat kínál az ipari automatizálás mindennapjaihoz.

 

Folytatjuk

Kapcsolódó cikk:

Utazás a digitalizált termékek világába 4. rész

Utazás a digitalizált termékek világába 3. rész

Utazás a digitalizált termékek világába 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek